دگزامتازون تنها در درمان بیماران حاد کرونایی نتایج مثبت داشته است


دگزامتازون تنها در درمان بیماران حاد کرونایی نتایج مثبت داشته است

مسئول تولید محتوای علمی ستاد دانشجویی مقابله با کرونا در اصفهان در مورد تاثیر درمان دگزامتازون در بیماران مبتلا به کرونا گفت: تاثیر درمانی این دارو تنها در مبتلایان به نوع حاد کرونا بررسی شده است.

ساحل جوانبخت در گفت‌وگو با ایسنا در مورد داروی دگزامتازون، اظهار کرد: دگزامتازون نوعی کورتیکواستروئید(کورتون) است که برای درمان برخی از بیماری ها مانند مشکلات خونی، بیماری های غدد آدرنال، بیماری های پوستی و البته آسم و برخی بیماری های تنفسی به کار می رود.

وی با بیان اینکه این دارو در سال ۱۹۶۰ کشف شد و تاکنون جهت کاهش التهابات در موقعیت‌های مختلف از جمله موارد ذکر شده به کار می رود، در مورد تجویز این دارو در درمان مبتلایان به کووید ۱۹ گفت: طی چند ماه گذشته با شیوع کووید ۱۹ و با توجه به مشخص نبودن درمان این بیماری، درمان‌های کلینیکی متعددی طبق تجربه و آزمایش‌های پزشکان و دانشمندان برای کنترل و درمان بیماران مورد استفاده قرار گرفته است که از جمله آنها می‌توان به داروی دگزامتازون اشاره کرد.

مسئول تولید محتوای علمی ستاد دانشجویی مقابله با کرونا در اصفهان، تصریح کرد: به دنبال تحقیقات انجام شده در دانشگاه آکسفورد انگلستان دانشمندان این دانشگاه در تاریخ ۱۶ ژوئن اعلام کردند دگزامتازون می تواند سبب کاهش مرگ و میر در مبتلایان به این بیماری شود و این اظهارات که توسط سازمان جهانی بهداست نیز ارائه شده است.

به گفته جوانبخت بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی این دارو توانسته مرگ و میر بیماران مبتلایی که به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند را به حدود یک سوم و نیز مرگ و میر بیماران بستری که نیازمند اکسیژن در فاز درمانی خود هستند به حدود یک پنجم برساند.

وی با بیان اینکه این دارو اولین داروی اثبات شده است که در کاهش مرگ ومیر مبتلایان مؤثر واقع شده، تاکید کرد: با این وجود پژوهش های تکمیلی در این زمینه در سازمان جهانی بهداشت در جریان است.

مسئول تولید محتوای علمی ستاد دانشجویی مقابله با کرونا در اصفهان اضافه کرد: دگزامتازون برای درمان بیماری SARS (سندرم حاد تنفسی شدید) که مشابه کروناویروس جدید نیز بوده است به کار رفت و نکته حائز اهمیت در این بحث این است که درمان با دگزامتازون فقط و فقط در افراد بستری (در افرادی که به دستگاه تنفس مصنوعی متصل هستند و یا افرادی که اکسیژن تراپی می شوند) مورد ارزیابی قرار گرفته و نتیجه مثبت به دنبال داشته است.

جوانبخت در خصوص استفاده این دارو در ایران گفت: در کشور نیز در صورت صلاحدید پزشک مربوطه با در نظر گرفتن تمام شرایط بیمار ممکن است تجویز شود، اما به هیچ عنوان برای بیماران با درجات خفیف و متوسط بیماری توصیه نمی شود.

وی ادامه با اشاره به برخی عوارض این دارو تصریح کرد: بی قراری، بی خوابی، درد قفسه سینه، افزایش قند خون، ضعف عضلانی و سردرد از جمله عوارض این دارو است. از عوارض مهم دیگر این دارو تضعیف سیستم ایمنی بدن است که خود احتمال ابتلا به عفونت‌های مختلف را افزایش و فرد مصرف کننده را در معرض خطر جدی قرا می‌دهد.

برای درمان کرونا بدون تجویز پزشک از دگزامتازون استفاده نکنید

مسئول تولید محتوای علمی ستاد دانشجویی مقابله با کرونا در اصفهان، گفت: این دارو همچنین در بعضی موارد ممکن است با پوشاندن علائم بیماری سبب شود فرد احساس بهبودی کرده و به زندگی عادی برگردد و سایر افراد را آلوده کند و در عین حال با پیگیری نکردن بیمای خود، سبب تشدید آن شود.

جوانبخت تاکید کرد: فراموش نکنید در صورت ابتلا به کووید ۱۹ به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک از داروی دگزامتازون استفاده نکنید، چرا که نه تنها به سیستم ایمنی خود برای مبارزه با این ویروس کمک نمی کنید، بلکه آن را در این مبارزه خلع سلاح می کنید.

وی در پایان یادآور شد: افرادی که به دلیل بیماری های خاص مانند لوپوس، برخی سرطانها، آسم و ... پیش از شیوع کروناویروس جدید از این دارو استفاده می کرده اند، باید درصورت صلاحدید پزشک خود همچنان به مصرف این دارو ادامه دهند و جهت حفظ سلامتی پروتکل‌های بهداشتی ارائه شده برای گروه‌های پرخطر را رعایت کنند.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اصفهان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | قابی دیدنی از بازیگر زن پُرحاشیه در حرم امام رضا(ع)