تحولی بزرگ در حوزه درمان کشور با پیاده سازی 'تله مدیسین'


عصر خبر؛ محمد نوروزی- شیوع ویروس کرونا در جهان بیش از هر چیز بر ضرورت استفاده هر چه بیشتر از ارتباطات ، فناوری اطلاعات و اینترنت در همه ابعاد زندگی انسان ها صحه گذاشت. کرونا باعت شده...

عصر خبر؛ محمد نوروزی- شیوع ویروس کرونا در جهان بیش از هر چیز بر ضرورت استفاده هر چه بیشتر از ارتباطات ، فناوری اطلاعات و اینترنت در همه ابعاد زندگی انسان ها صحه گذاشت. کرونا باعت شده تا دولتها برای حفظ جان شهروندان خود هم که شده ،ناگزیر باشند به صورت جدی و با تمام توان و نه به صورت مقطعی در مسیر استفاده از تکنولوژی مدرن و الکترونیک گام بردارند.
یکی از بخش هایی که می تواند در شرایط شیوع کرونا و حتی پس از عبور کشور از این شرایط از تکنولوژی الکترونیک بهترین بهره را ببرد بخش بهداشت و درمان کشور است.برای همین تلـه مدیسین(Telemedicine) یا پزشکی از راه دور می تواند در شرایط فعلی و حتی پس از گذر کشور از بحران کرونا در خدمت سیستم بهداشت و درمان و مردم قرار گیرد. تله مدیسین عبارت است از ویزیت بیماران از یک فاصله دور با استفاده از تکنولوژی های صوتی و تصویری و تجهیزات پزشکی مربوط به آن.
تحولی بزرگ در حوزه درمان کشور با پیاده سازی 'تله مدیسین'
گفته می شود تله مدیسین اولین بار در سال 1920 وارد واژه نامه پزشکی شده است.ناسا اولین مرکزی بود که برای ارائه مشاوره های پزشکی به فضانوردان و درمان آنها از مسافت دور با استفاده از ماهواره اقدام به برقراری ارتباط بین فضا نوردان با پزشکان حاضر درسطح زمین کرد.
کاهش زمان و هزینه ،بهبود مراقبت از بیمار، بهبود دسترسی و مراقبت پزشکی برای نواحی روستایی و محروم ، دسترسی بهتر به پزشکان متخصص، کاهش هزینه های مراقبت های پزشکی وکاهش نقل و انتقال بیماران به مراکز درمانی از جمله مزایای بکارگیری تله مدیسین است.
محفوظ بودن اطلاعات ،مسئولیت و تعهد ،امکان سوء استفاده ،هزینه ها ،حقیقت مجازی بالا بودن هزینه های فنی ،محدودیتهای حقوقی و قانونی ،عوامل فرهنگی جامعه ،مستند سازی مدارک و پرونده الکترونیک بیماران مقوله هایی هستند که در اجرای تله مدیسین باید مد نظر متولیان امر قرار گیرد.
20 اردیبهشت بود که عبدالخالق کشاورزی مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری سلامت، استانداردها و تعرفه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که پوشش بیمه‌ای خدمات تله مدیسین یا پزشکی از راه دور در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده است.
کشاورزی افزود: همه استانداردهای خدمت در مرحله اول، تا پایان اردیبهشت ماه از سوی معاونت درمان(وزارت بهداشت) ابلاغ می‌شود.
ضروری است وزیر بهداشت به خصوص معاونت درمان وزارتخانه و شورای عالی بیمه سلامت در تدوین مقررات و استانداردهای خدمت در تله مدیسین زمان را از دست ندهند و هر چه سریعنر مقررات مربوط را تدوین و ابلاغ کنند و وعده امروز و فردا و این ماه و ماه آینده را ندهند.
یکی از سازمان هایی که ظرفیت فراوانی در پیاده سازی تله مدیسین دارد سازمان تامین اجتماعی است چرا که با حمایت و تاکید دکتر سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی و دکترمنوچهری معاونت درمان این سازمان بستر ارائه خدمات الکترونیک ازجمله صدور نسخه الکترونیک و دسترسی به سوابق پزشکی بیمار دراین سازمان فراهم شده است که این موضوع پیاده سازی تله مدیسین در تامین اجتماعی را میسر می کند.
در هر صورت پایده سازی تله مدیسین در کشور علاوه بر زمینه‌ها و شرایط درون‌سازمانی نیازمند سیاستگذاری‌های کلان برون‌سازمانی از سوی دولت و وزارت بهداشت است که امیدواریم نمایندگان مجلس نیز در این زمینه هر گونه کمکی که مورد نیاز باشد را دریغ نکنند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اجتماعی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | بسته شدن صفحه اینستاگرام همسر سابق «مهدی قائدی»؛ علت چی بود؟