2 طرح صنعتی دانشگاه چمران اهواز برگزیده ملی شدند


2 طرح صنعتی دانشگاه چمران اهواز برگزیده ملی شدند

اهواز - ایرنا - 2 طرح صنعتی اعضای هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان طرح‌های صنعتی برگزیده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1399 معرفی شدند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، این طرح‌ها شامل طرح تحقیقاتی دکتر علی حقیقی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی با عنوان "بومی‌سازی و تدوین دانش فنی فناوری اسمز مستقیم جهت تصفیه آب‌های لب‌شور و بهینه‌سازی و ساخت یک مدل هیبریدی اسمز معکوس- مستقیم جهت افزایش راندمان فرآیند شیرین سازی آب" و طرح دکتر علیرضا زراسوندی با عنوان "بررسی خواص فیزیکی- شیمیایی میانبارهای سیالات هیدروکربنی در ناحیه فروافتادگی دزفول با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته" هستند.

در معرفی طرح پژوهشی دکترحقیقی اشاره شده است که این طرح در قراردادی با شرکت بهره‌برداری، تولید و انتقال آب غدیر خوزستان منعقد شده و هدف از آن بر توسعه یک مدل شبیه‌سازی آب ‌شیرین‌کن هیبریدی اسمز معکوس- اسمز مستقیم (HRFO) برای بهینه‌سازی انرژی و مواد مصرفی در شیرین-سازی آب لب‌شور جهت افزایش راندمان فرآیند شیرین‌سازی با استفاده از مزایای روش‌های اسمز مستقیم و معکوس در کنار هم تمرکز دارد.

همچنین علاوه بر بومی‌سازی و دانش فناوری اسمز مستقیم، هدف ساخت یک پایلوت صنعتی برای انجام آزمایش‌های تجربی با محلول‌های کشنده مختلف با ارزیابی مدل و بهینه‌سازی سطح هیبریداسیون اسمز مستقیم و اسمز معکوس است.

در معرفی این طرح آمده است که انتظار می‌رود که طرح هیبریدی بهینه از انرژی اسمز معکوس (فشار پمپ) و غلظت محلول کشنده که اقتصادی نیز باشد، حاصل شود.

این طرح از نظر اقتصادی به‌ویژه برای مناطقی که قیمت تعرفه برق متغیر است مناسب است و در بخش‌های کشاورزی و صنایع نیز کاربرد دارد.

از جمله دستاوردهای ویژه طرح می‌توان به تهیه دانش فنی و نرم‌افزاری تحلیل و طراحی تصفیه‌خانه با فرآیندهای اسمز مستقیم و اسمز معکوس، ساخت پایلوت صنعتی آب شیرین کن هیبریدی با ظرفیت ۵۰ مترمکعب در روز آب شیرین، توسعه مدل شبیه‌سازی آب شیرین کن هیبردی اسمز معکوس اسمز مستقیم (HRFO) برای بهینه‌سازی انرژی و مواد مصرفی، افزایش راندمان تولید تا ۵۵.۱۲درصد و به دست آوردن سطح بهینه هیبریداسیون ۶۴.۵ درصد اسمز معکوس و ۳۵.۵ درصد اسمز مستقیم اشاره کرد.

در شرح طرح دکتر زراسوندی که کارفرمای آن شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است اشاره شده است: این پژوهش به تعیین دما، فشار و ترکیب شیمیایی نفت تولیدی در زمان خاص در مخازن نفتی از پارامترهای کلیدی برای بازسازی شرایط مخزنی از جمله پارامترهای ترمودینامیکی، می‌پردازد که مطالعه این شاخص‌ها در عمق‌های مختلف در یک مخزن توسط تکنیک پیشرفته مطالعه میان بارهای نفتی قابل انجام است که روش و تکنیک مطمئن‌تری از سایر روش‌ها است.

همچنین تعیین شیب زمین‌گرمایی در مخازن نفتی از پارامترهای مهم در کیفیت نفت در مخازن به شمار می‌رود که این روش به‌خوبی توسط میان بار استراتیگرافی قابل پهنه‌بندی و اندازه‌گیری است.

معمولا در مخازن به‌شدت تکتونیزه مطالعات اکتشافی به‌ ویژه در روش‌های زمین‌شیمیایی به دلیل دگرسانی با خطر زیادی همراه است.

افزون بر این مطالعه میان بارهای سیال نفتی این امکان را می‌دهد که کیفیت نفت‌ها درجه API در حوضه‌های حفاری نشده را قبل از دست‌یابی به مخزن، به‌واسطه تجزیه‌وتحلیل نمونه‌های رخنمون یافته حاوی میانبارهای سیال نفت دار، تعیین شود که با این تفسیر یکی از مهم‌ترین محاسن روش میان بارهای سیال اندازه‌گیری پارامترهای مخزنی در شرایط سطحی و با هزینه کم می‌باشد که بدون شک در افزایش برداشت میادین نفتی تأثیرگذار خواهد بود.

از جمله دستاوردهای ویژه این طرح می‌توان به تعیین خصوصیات مخزنی در میادین پنج‌گانه نفتی استان خوزستان، رسوب دانش فنی مطالعات میانبارهای نفتی در استان، کاهش خطرپذیری(ریسک) و هزینه‌های حفاری برای توسعه این با توجه به فشارها و تحریم‌های ظالمانه در حوزه نفت در کشور در راستای بهینه‌سازی فرآیند اکتشاف و رونق تولید و کمک به تهیه لایه‌های اولیه اطلاعاتی طرح‌های ازدیاد برداشت (EOR) در میادین موردمطالعه اشاره کرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه خوزستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید