طرز تهیه نان کلانه کردی بدون خمیر مایه


طرز تهیه نان کلانه کردی بدون خمیر مایه

در گزارش زیر طرز تهیه نان کلانه کردی را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه نان کلانه کردی بدون خمیر مایه

در مطلب زیر طرز تهیه نان کلانه یا که‌لانه، یک نان سنتی خوشمزه و مقوی کردستان، سنندج و کرمانشاه را بخوانید.

مواد لازم

آرد گندم: ۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

آب: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری

زعفران دم کشیده: به میزان دلخواه

کره: یک بسته ۵۰ گرمی

پیازچه یا پیچک (محلی) ساطوری شده: ۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

طرز تهیه نان کلانه کردی

برای درست کردن این نان کوردی خوشمزه که به عنوان یکی فست فود و پیتزا قدیمی هم مشهور است ابتدا آرد را سه مرتبه از الک ریز بگذرانید تا ناخالصی‌های احتمالی آن گرفته شود. هر چه آرد خالص‌تری داشته باشید، نان لطیف‌تری هم خواهید داشت و در فرم دادن به آن، راحت‌تر خواهید بود.

آرد را در ظرف مناسب بریزید و نمک را به آن اضافه کنید. آب را به تدریج اضافه کنید. در تهیه انواع خمیر، از اضافه کردن ناگهانی آب به آرد یا برعکس (مواد خشک و مایعات)، خودداری کنید. این کار باعث می‌شود برای تهیه خمیر مطلوب وقت بیشتری از شما گرفته شود.

طرز تهیه نان کلانه کردی بدون خمیر مایه

بعد از اضافه کردن کل آب به آرد، شروع به ورز دادن آرد کنید تا جایی که خمیر خودش یکدست شود و به دست هم نچسبد. روی ظرف خمیر را با سلفون یا نایلون پلاستیکی بپوشانید و در دمای محیط به مدت ۳ ساعت استراحت دهید.

پیچک یا پیازچه را ساطوری خرد کنید. خمیر را بعد از آماده شدن، باز حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه ورز دهید و سطح را آردپاشی کنید. خمیر را باز کنید و به نازکی نان لواش در آورید.

قطر خمیر نان کلانه، به سلیقه شما بستگی دارد، می‌توانید در اندازه‌های کوچک یا بزرگ آن را درست کنید. سبزیجات را در یک سمت خمیر بریزد و طرف دیگر را روی سبزی برگردانید و با دست فشار دهید تا لبه‌ها به هم بچسبند.

اگر ساج دارید (یک صفحه چدن دایره‌ای که برای پخت نان و شیرینی در برخی شهر‌ها استفاده می‌شود) مثل طرز تهیه نان ساجی کردی آن را از قبل گرم کنید، در غیر این صورت تابه یا سینی را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. نان کلانه را روی تابه، ساج یا پشت سینی داغ شده است، قرار دهید و مراقب باشید کلانه‌تان نسوزد. چون خمیر نان نازک است. هر دو طرف کلانه را روی تابه یا ساج قرار دهید.

بعد از پخته شدن کلانه، روی کلانه را با برس، زعفران و سپس کره بمالید. اگر روغن کرمانشاهی دارید، از آن استفاده کنید. چون این نان را معمولا با روغن کرمانشاهی، چرب و با دوغ و ماست سرو می‌کنند.

طرز تهیه نان کلانه کردی بدون خمیر مایه


فوت و فن‌های طرز تهیه نان کلانه کردی

*بهتر است در طرز تهیه نان کلانه کردی، از خمیر مایه استفاده نکنید. نمک کار خمیر مایه را انجام می‌دهد.

*اگر به هر دلیلی می‌خواهید از خمیر مایه استفاده کنید، آن را قبل از اضافه کردن به خمیر، در کمی آب ولرم بریزید و مخلوط کنید و به مدت ۱۵ دقیقه در جای گرم بگذارید. سپس آن را به آرد اضافه کنید.

*در کردستان با پیچک نان پیچکینه نیز تهیه می‌شود و تفاوت این دو نان در این است که، در طرز تهیه نان کلانه، پیچک ساطوری شده، بین دو لایه خمیر قرار می‌گیرد و سپس روی ساج پخت می‌شود، اما برای تهیه نان پیچکینه، پیچک با خمیر ورز داده می‌شود و پس از آنکه به شکل نان روی ساج پخت شد، در روغن سرخ می‌شود. این دو نان با روغن کرمانشاهی سرو می‌شوند.

*می‌توانید روی کلانه را سیر خرد یا له شده بریزید و سرو کنید.

*این غذا به عنوان میان‌وعده استفاده می‌شود، ولی به خاطر سرشار بودن از ویتامین‌ها و کامل بودن، می‌توان یک وعده اصلی مخصوصا برای گیاه خواران سرو کرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


رابطه جنسی زیر دوش آب در حمام با همسر خوب است یا بد؟