چرایی مخالفت با حجاب در کشورهای غربی


فرمانده انتظامی خراسان‌جنوبی در یادداشتی نوشت: افزایش گرایش زنان به دین اسلام و پوشش اسلامی در اروپا و اینکه دین‌داری در اروپا تندروی سیاسی محسوب می‌شود و دین‌داری بهانه‌ای برای محکوم شدن افراد است، گسترش اسلام‌ستیزی در جهان و نگاه ابزاری به زن در غرب، از مهم‌ترین دلایل مخالفت با حجاب زنان مسلمان در کشورهای غربی است. به گزارش ایکنا از...

فرمانده انتظامی خراسان‌جنوبی در یادداشتی نوشت: افزایش گرایش زنان به دین اسلام و پوشش اسلامی در اروپا و اینکه دین‌داری در اروپا تندروی سیاسی محسوب می‌شود و دین‌داری بهانه‌ای برای محکوم شدن افراد است، گسترش اسلام‌ستیزی در جهان و نگاه ابزاری به زن در غرب، از مهم‌ترین دلایل مخالفت با حجاب زنان مسلمان در کشورهای غربی است.

چرایی مخالفت با حجاب در کشورهای غربیبه گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، سرتیپ دوم ناصر فرشید، فرمانده انتظامی خراسان‌جنوبی در یادداشتی نوشت: به‌طور کلی، نگرش شهروندان اروپایی نسبت به اسلام و مسلمانان در این کشورها منفی و بدبینانه است.

از نظر بسیاری از شهروندان اروپایی، اسلام قابلیت انطباق با فرهنگ غربی را ندارد و مسلمانان به دلیل عدم انطباق‌پذیری با جوامع غربی، مستعد توسل به خشونت هستند؛ چنانچه این مسئله در نظرسنجی‌های مختلفی که تاکنون صورت گرفته، مشهود بوده است.

به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۳ از مردم کشورهای غربی پرسیده شد آیا اسلام را با غرب تطابق‌پذیر می‌دانند؟ در کشورهای اسپانیا، سوئیس، آلمان و فرانسه بیش از ۵۰ درصد به این سؤال پاسخ منفی دادند و پاسخ منفی مردم سوئد، انگلستان و آمریکا نیز تنها کمی زیر ۵۰ درصد بوده است، اما نمی‌توان مردم عادی کوچه و خیابان را به خاطر ابتلا به این تعصب‌ها مقصر دانست. هر چه باشد این افراد تلویزیون نگاه می‌کنند، فیلم می‌بینند، به اخبار گوش می‌دهند، صحبت‌های سیاستمداران کشورشان را می‌شنوند و متأسفانه در همه این موارد، مردم را از مسلمانان می‌ترسانند.

بنابراین مقصر اصلی، دولت‌ها، سیاستمداران، رسانه‌ها و اخیراً قانون‌گذارانی هستند که در نهادها و ادارات و مدارس قوانین ضداسلامی وضع می‌کنند، در حالی که می‌دانند این قوانین منطبق بر واقعیت و عدالت نیستند.

حال سؤال این است که چه عواملی سبب شده است تا نگرش شهروندان اروپایی نسبت به اسلام تا این حد نادرست باشد؟

به نظر می‌رسد این مسئله تحت تأثیر عوامل مختلفی به‌وجود آمده است. در این میان، موضوع نحوه عزیمت مسلمانان به اروپا و نیز تعامل حاصل از این مهاجرت میان مسلمانان و شهروندان اروپایی عامل مهمی به حساب می‌آید.

یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل مؤثر در نگاه منفی و بدبینانه شهروندان اروپایی به اسلام و مسلمانان به‌صورت مستقیم به فضای غیر واقعی و مجازی که رسانه‌ها برضد اسلام و مسلمانان ساخته‌اند، باز می‌گردد. این مسئله به ویژه از دهه ۱۹۹۰ میلادی و بالاخص پس از ۱۱ سپتامبر کاملاً آشکار بوده است. در این خصوص صرفاً نگاهی به سرخط خبرهای مطبوعات و رسانه‌های اروپایی نشان می‌دهد که این مسئله چگونه در انحراف افکار عمومی اروپایی مؤثر بوده است.

حجاب از مهم‌ترین نمادهای اسلامی است و یک حق، برای زن مسلمان محسوب می‌شود ولی با این وجود امروزه شاهد این مسئله هستیم که به راحتی این حق در چارچوب سیاست‌های اسلام‌ستیزانه و نژادپرستانه در اروپا نادیده گرفته می‌شود و عمدتا این کار را از طریق ایجاد محدودیت‌ها و محرومیت‌ها از حقوق اجتماعی و یا جریمه برای زنان محجبه انجام می‌دهند به‌طوری که در کشور فرانسه پارلمان این کشور با تصویب قانونی در سال ۲۰۰۴ استفاده از روسری و دیگر نمادهای مذهبی آشکار در مدارس فرانسه را رسماً غیرقانونی اعلام کرد و استفاده از حجاب کامل در اماکن عمومی این کشور نیز در سال ۲۰۱۰ ممنوع شد و جریمه‌ای معادل ۱۵۰ یورو برای زنان محجبه در نظر گرفته شد.

در اسپانیا نیز از سال ۲۰۱۰ تاکنون در برخی اماکن عمومی نظیر دفاتر شهرداری، بازارهای عمومی و کتابخانه‌ها و مدارس داشتن حجاب ممنوع شده است. البته این موضوع در سایر کشورهای اروپایی نیز به همین شکل است تاجایی که در هلند داشتن حجاب اسلامی جریمه‌ای ۵۰۰ دلاری و در بلژیک جریمه‌ای ۱۵۰ یورویی را در بر خواهد داشت.

مسئله حجاب نه تنها در سطح تک تک کشورهای اروپایی دارای محدودیت‌های شدید است بلکه حتی در سطح اتحادیه اروپا نیز با این موضوع به شکلی تبعیض‌آمیز برخورد می‌شود؛ به‌طور مثال دیوان عالی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ بعد از آنکه دو زن محجبه در بلژیک و فرانسه به‌دلیل پوشش اسلامی از کار اخراج شدند، حکمی صادر کرد که به موجب آن، کارفرمایان در کشورهای عضو این اتحادیه می‌توانند در صورتی که تشخیص دهند نوعی پوشش، یک «نماد سیاسی، فلسفی یا مذهبی آشکار» محسوب می‌شود کارمندان خود را از پوشیدن آن منع کنند.

در موردی دیگر دختر نوجوان مسلمانی در سال ۲۰۱۵ به خاطر پوشیدن دامن بلند از حضور در مدرسه منع شده بود. دیوان عالی اتحادیه اروپا ادعا می‌کند که حکم جدیدش تبعیض‌آمیز نیست و علیه هرگونه «نماد علنی مذهبی» وضع شده است. در صورتی که در تصمیمات مقامات اروپایی تبعیض وجود دارد و این مقامات دارند به طور خاص زنان مسلمان را از نظر اجتماعی مهندسی می‌کنند تا آن‌ها را وادار کنند اعتقادات و هویت مذهبی خود، یا دست‌کم عمل به دستورات دین‌شان، را کنار بگذارند.

این در حالی است که ممنوعیت پوشش اسلامی، مستقیماً با مواد ۱۸ و ۱۹ مربوط به آزادی ادیان و آزادی بروز و اظهار مسلک فردی در «اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل» (۱۹۴۸) و همچنین کنوانسیون حمایت از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی اروپا (۱۹۵۰) تضاد دارد.

در مجموع افزایش گرایش زنان به دین اسلام و پوشش اسلامی در اروپا و اینکه دین‌داری در اروپا تندروی سیاسی محسوب می‌شود و دین‌داری بهانه‌ای برای محکوم شدن افراد است، گسترش اسلام‌ستیزی در جهان و نگاه ابزاری به زن در غرب، از مهم‌ترین دلایل مخالفت با حجاب زنان مسلمان در کشورهای غربی است.

منبع: ایکنا


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

تزیین جشن الفبا در مدرسه | 40 ایده تزیین جشن الفبا در مدرسه برای کلاس اولی ها برای دهه ...