افت سطح سفره‌های زیرزمینی و تهدید چمن تاریخی سلطانیه


افت سطح سفره‌های زیرزمینی و تهدید چمن تاریخی سلطانیه

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان به اجرای طرح کاداستر و رفع تداخلات اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته در این حوزه اقدامات مثبتی در استان انجام شده است.

خلیل آقاجانلو ظهر امروز (۱۳ اسفندماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، با بیان اینکه در اجرای طرح کاداستر جزو استان‌های پیشرو در کشور هستیم، اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح، تعیین محدوده‌های مالکیتی به همراه اطلاعات حقوقی مرتبط به هر ملک است که با تزریق اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مشخصه‌های زمین مانند اندازه، کاربری، مشخصات رقومی، ثبتی و یا حقوقی در اجرای طرح کاداستر به نقشه بزرگ‌مقیاس اضافه می‌شود، تصریح کرد: اهداف اصلی اجرای طرح کاداستر اراضی، اعمال استانداردهای کاداستر در نقشه‌های اجرای مقررات تثبیت مالکیت دولت، ایجاد سامانه کاداستر اراضی ملی و دولتی منطبق بر پایگاه ملی اطلاعات مکانی و اخذ اسناد تک‌برگی اراضی ملی و دولتی است.

این مسئول با اشاره به دستورالعمل کاداستر ملی، ابراز کرد: این دستورالعمل شامل مطالعه و اسکن پرونده، جمع‌آوری اطلاعات مکانی، تشکیل بانک اطلاعاتی، تطبیق اطلاعات با طبیعت (جانمایی) و ارائه راهکارهای اجرایی، تدوین و برنامه اجرایی کاداستر، کمیته فنی و ممیزی، اعمال اصلاحات کمیته ممیزی و تهیه کاداستر پلاک، تهیه نهایی کاداستر و پیاده‌سازی و بهره‌برداری سامانه کاداستر اراضی ملی است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان در ادامه به اجرای موفقیت‌آمیز طرح احیا و بازسازی معادن سرب و روی انگوران، این طرح در معادن دیگر این استان عملیاتی خواهد شد، افزود: معدن سرب و روی انگوران به عنوان یک «معدن سبز» شناخته شده است و این امر به ‌عنوان الگویی می‌تواند در سطح معادن استان اجرایی شود.

آقاجانلو، با تاکید بر اینکه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای استخراج معادن مهم و باارزش، همکاری و همراهی دارد، ادامه داد: این مورد با درخواست معدن‌کار و طی مراحل قانونی و صدور مجوز از سازمان مذکور امکان‌پذیر است.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به وسعت جنگل‌های دست‌کاشت استان، گفت: وسعت خوبی از مساحت استان جنگل‌کاری انجام شده است که شهرستان‌های خرم‌دره، ماه‌نشان و ابهر بیشترین سهم جنگل‌کاری را به خود اختصاص داده‌اند.

وی افزود: این طرح به منظور زراعت چوب و جلوگیری از قطع بی‌رویه درختان جنگلی اجرا می‌شود. اصلاح و احیای مراتع، تولید علوفه و تولید نهال را از دیگر برنامه‌های اداره‌کل منابع‌طبیعی استان است و در صدد هستیم تا در راستای پیشبرد اهداف مشخص شده، این طرح‌ها نیز به خوبی در استان اجرا شود.

این مسئول در ادامه به وضعیت چمن سلطانیه اشاره و خاطرنشان کرد: به دلیل چاه‌های آبی که در آن منطقه زده شده و به خاطر کمبود آب و افت سطح سفره‌های زیرزمینی، تاثیر منفی بر چمن تاریخی سلطانیه دارد و این در حالی است که این چمن ثبت ملی شده و باید اقدامات لازم در این رابطه انجام شود که برنامه‌های خوبی در این حوزه تدوین شده است.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه زنجان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


چراغ سبز قایدی برای بازگشت به استقلال