آذربایجان‌غربی همچنان بر مدار قرمز کرونا


آذربایجان‌غربی همچنان بر مدار قرمز کرونا

ارومیه- ایرنا- آذربایجان‌غربی که از اوایل فروردین امسال درگیر خیز چهارم کرونا بوده، در حال حاضر با گذشت حدود یک ماه، همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد که تغییر این روند به تغییر رفتار شهروندان در راستای پیشگیری از شیوع بستگی دارد.

به گزارش ایرنا، بیماری کووید ۱۹ از ۱۴ ماه پیش میهمان ناخوانده ای برای بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران شده که آذربایجان غربی نیز در این مدت همواره درگیر این بیماری بوده است.

در این مدت چهار خیز کرونایی در آذربایجان غربی نظیر ایران ایجاد شده که خیزهای سوم و چهارم، وضعیت بسیار بدتری نسبت به ۲ خیز پیشین داشته اند.

در خیز چهارم که در پی دورهمی های عیدانه و همچنین رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی در ایام نوروز در کشور و آذربایجان غربی آغاز شد، همه این استان درگیر کرونا شد به طوری که ۱۵ شهرستان از ۱۷ شهرستان در این استان به رنگ قرمز کرونایی درآمد.

در حال حاضر نیز هرچند وضعیت کمی بهبود یافته ولی همچنان خطر کرونا بیخ گوش همه شهروندان قرار دارد و باید با رعایت پروتکل های بهداشتی و شیوه نامه ها، از شیوع بیشتر بیماری کووید ۱۹ جلوگیری کرد.

شهرستان‌های با وضع قرمز کرونایی در آذربایجان‌غربی به ۱۴ شهر کاهش یافت

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت، از ۱۷ شهرستان این استان ۱۴ شهر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد که یک مورد کمتر از هفته گذشته است.

علی مصطفوی افزود: ارومیه به همراه ماکو، شوط، سلماس، چایپاره، چالدران و خوی در شمال و همچنین میاندوآب، مهاباد، اشنویه، بوکان، نقده، پیرانشهر و تکاب در جنوب استان وضعیت قرمز کرونایی دارند.

وی اضافه کرد: فقط شهرهای شاهین‌دژ، پلدشت و سردشت در آذربایجان غربی وضعیت نارنجی کرونایی دارند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: طی هفته گذشته شهرستان اشنویه وضعیت نارنجی داشت که با بررسی های جدید صورت گرفته، وضعیت آن قرمز شد، اما در مقابل وضعیت شهرستان های شاهین دژ و پلدشت بهبود یافت که امیدواریم با تداوم رعایت پروتکل ها این روند تداوم یابد.

مصطفوی با اعلام هشدار جدی نسبت به ضرورت رعایت دستورالعمل های بهداشتی اظهار کرد: استفاده از ماسک و پرهیز از تجمع به ویژه اجتناب از سفرهای غیرضروری در شهرهای نارنجی و قرمز از جمله مهمترین اقداماتی است که باید رعایت شود.

وی افزود: فرمانداران و مدیران دستگاه های مرتبط نیز نسبت به اجرای محدودیت های ابلاغی ستاد ملی مقابله با کرونا متناسب با وضعیت شهرها از جمله دورکاری ادارات، ترددهای شبانه و فعالیت صنوف اهتمام ویژه داشته باشند.

هرگونه تجمع عاملی برای شیوع بیشتر کروناست

مسوول کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه هرکجا تجمع باشد، احتمال ابتلا به کرونا بسیار بالاست، ادامه داد: این تجمع می تواند صف های مختلف، دورهمی های خانوادگی یا حتی مجامع انتخاباتی در آستانه انتخابات باشد.

علی احمد آقاپور افزود: گزارش هایی رسیده که برخی مجامع انتخاباتی محرمانه و زیرزمینی در برخی خانه باغ های اطراف شهر برگزار می شود که این امر بسیار خطرناک بوده و احتمال ابتلا را بالا می برد، ضمن اینکه هرچه به انتخابات نزدیک شویم تعداد مجامع و میزان حضور مردم بیشتر شده و احتمال ابتلا و بستری نیز افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر موضوع تهویه طبیعی با بازکردن درها و پنجره ها زیاد جدی گرفته نمی شود، اضافه کرد: مهمترین عامل در جلوگیری از ابتلا به کرونا در فضاهای بسته، توجه به تهویه مستمر هواست.

مسوول کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی اظهار کرد: متاسفانه این مهم خیلی رعایت نمی شود ولی شهروندان باید تووجه کنندکه با تهویه درست هوا در فضاهای بسته، غلظت ویروس کم می شود.

وی بیان کرد: البته باید همچنان موضوع استفاده از ماسک، توجه به فاصله گذاری اجتماعی و خودداری از انجام دورهمی ها با شدت و حساسیت بیشتری توسط مردم ادامه یابد تا از بروز موارد جدید ابتلا، بستری و فوتی جلوگیری کنیم.

آقاپور با اشاره به فوت جوان ۲۷ ساله بر اثر کرونا به خاطر حضور در عروسی اظهار کرد: این امر، نوعی اعلام خطر است که هم جوانان می توانند مبتلا شده و جان خود را از دست بدهند و هم اینکه دورهمی ها در این برهه بسیار خطرناک است.

وی با تاکید بر اینکه میزان ابتلا به کرونا در مراکز درمانی و تشخیصی بسیار پایین است، گفت: نگرانی امروز ما، افزایش بستری هاست که با ادامه این روند، احتمال پرشدن مراکزدرمانی افزایش می یابد و باید با همراهی مردم، از این امر جلوگیری کرد.

مسوول کارگروه اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان غربی افزود: سیاست کلی این است که در صورت افزایش بستری ها، به سمت درمان سرپایی برویم و با تجویز داروهای مختلف، روند درمان را در خانه دنبال کنیم.

آقاپور تاکید کرد: مردم حتی تک علامت های ابتلا به کرونا را جدی گرفته و بلافاصله برای درمان مراجعه کنند تا زمینه حادتر شدن بیماری فراهم نشود.

۱۸ نفر دیگر بر اثر ابتلا به کرونا در آذربایجان‌غربی فوت کردند

مسوول کارگروه اطلاع رسانی قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی گفت: ۱۸ نفر دیگر طی ۲۴ ساعت گذشته در استان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

دکتر علی‌احمد آقاپور افزود: با اضافه شدن این تعداد، کل فوت شدگان ناشی از کرونا در آذربایجان غربی به چهارهزار و ۱۵۳ نفر رسید.

وی اضافه کرد: همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته ۹۹۲ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا و بیش از یک چهارم آنها یعنی ۲۸۱ نفر در مراکز درمانی بستری شدند.

مسوول کارگروه اطلاع رسانی قرارگاه دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی ادامه داد: با اضافه شدن این تعداد، کل بستری شدگان ناشی از کرونا در استان به هزار و ۳۴۸ نفر رسید.

آقاپور از بستری شدن ۲۵۱ نفر در بخش های مراقبت های ویژه مراکز درمانی آذربایجان غربی خبر داد و گفت: از این تعداد، ۶۹ نفر با ونتیلاتور تنفس دارند.

به گزارش ایرنا، تاکنون ۱۵۱ هزار و ۲۷۴ نفر به کرونا مبتلا شده و ۲.۷ درصد آنها جان خود را از دست داده اند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آذربایجان غربی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | قابی دیدنی از بازیگر زن پُرحاشیه در حرم امام رضا(ع)