پنج پارک تخصصی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ایجاد شد


اصفهان - ایرنا - رییس پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی...
اصفهان - ایرنا - رییس پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از ایجاد پنج پارک تخصصی در این مرکز با هدف شبکه‌سازی و هم‌افزایی شرکت‌های دانش بنیان و توسعه بازار آنها خبر داد.

حمید مهدوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این پارک ها در زمینه های " فناوری اطلاعات و ارتباطات"، " نفت، گاز و انرژی" ، " فولاد و صنایع فلزی"، "کشاورزی و محیط زیست" و "سلامت" در طول یک سال گذشته تاکنون ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه پارک‌های تخصصی در زیر مجموعه پارک های علم و فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان قرار می‌گیرند، اظهار داشت: برای هر یک از پارک‌های مذکور، شورای اجرایی متشکل از مدیران شرکت های فناور فعال در داخل و خارج شهرک تشکیل شده و مقرر است با شبکه‌سازی بین آنها، ظرفیت این واحدهای دانش بنیان در هر حوزه تخصصی تجمیع شود.

مهدوی با اشاره به ظرفیت‌های اصفهان در زمینه های مختلف صنعتی، فناوری و نیروی انسانی، تصریح کرد: با توجه به ظرفیت های موجود، شکل گیری پنج پارک تخصصی از سال گذشته در دستور کار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان قرار گرفت.

وی با بیان اینکه اصفهان بیشترین تعداد پارک‌های تخصصی را در بین سایر پارک‌های علم و فناوری کشور دارد، اضافه کرد: شرکت‌های فعال در هر یک از این پارک‌ها به‌تدریج در فضایی تجمیعی در پارک‌های علم و فناوری شیخ بهایی و ابوریحان اصفهان مستقر می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه هر یک از پارک‌های تخصصی ایجاد شده با طیف گسترده ای از بخش‌های مرتبط مواجه هستند، گفت: در پارک تخصصی کشاورزی تا کنون کارگروه‌های دام، نهاده‌های کشاورزی و محیط زیست تشکیل شده و در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری‌های جدید مانند تحول دیجیتال، اینترنت اشیا، نسل پنجم ارتباطات سیار و هوشمندسازی پیگیری می‌شود.

رییس پارک علم و فناوری شیخ بهایی اصفهان توضیح داد: پارک‌های تخصصی به عنوان خوشه ای صنعتی به شبکه سازی بین شرکت های فناور فعال داخل و خارج شهرک و حمایت از آنها با هدف هم افزایی در اجرای طرح های فناورانه و نوآورانه و گسترش فعالیت های اقتصادی و تجاری آنها می‌پردازند.

مهدوی از جمله حمایت‌های صورت گرفته از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک های تخصصی به مشاوره در بازاریابی و پروژه یابی و کمک به تامین منابع مالی و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی اشاره کرد.

وی یکی دیگر از اهداف ایجاد پارک‌های تخصصی را جذب شرکت‌های فناور جدید و رشد آنها اعلام و اضافه کرد: عضویت در این پارک‌ها به ۲ صورت مستقر و غیر مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی است.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور و یکی از زیرمجموعه های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید ثروت از علم راه‌اندازی شده است.

این شهرک دارای سه پارک علم و فناوری، هشت مرکز رشد فناوری، پنج مرکز نوآوری و شکوفایی و مرکز علم و فناوری کودکان و نوجوانان در ۵۲۰ هکتار در شمال کلانشهر اصفهان و در جوار دانشگاه صنعتی اصفهان است.

در این شهرک علمی و تحقیقاتی، ۵۸۲ شرکت دانش‌بنیان و فناور مستقر است که توانسته‌ برای بیش از هفت هزار و ۵۰۰ نیروی انسانی خلاق و نوآور اشتغال ایجاد کند؛ این کسب‌وکارها گردش مالی بیش از سه هزار و ۶۵۲ میلیارد تومانی را برای اقتصاد دانش‌بنیان به ارمغان آورده است.

استان اصفهان با ۲۴ شهرستان و بیش از پنج میلیون نفر جمعیت از حیث تعداد واحد صنعتی رتبه دوم و از لحاظ اشتغال صنعتی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

این استان با تولید حدود ۶۰ درصد از فولاد، قُطب صنایع فولاد کشور محسوب می‌شود و در تولید برخی از محصولات کشاورزی رتبه نخست را دارد.

همچنین این خطه با دارا بودن صنایع راهبردی مانند پالایشگاه و پتروشیمی، مراکز درمانی و بیمارستان های بزرگ، بیشترین تعداد شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات پس از تهران و چندین دانشگاه مرجع و برتر از قطب های اقتصادی، علمی و پزشکی کشور بشمار می‌آید.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته