امید روزهای کرونایی سیستان و بلوچستان با افزایش تجهیزات بیمارستانی


امید روزهای کرونایی سیستان و بلوچستان با افزایش تجهیزات بیمارستانی

زاهدان- ایرنا- شیوع و گسترش ویروس جهش یافته در سیستان و بلوچستان و افزایش آمار مبتلایان و موارد نیاز به بستری اهمیت وجود تخت‌های‌بیمارستانی استاندارد را در این استان دوچندان کرده که در این راستا دولت با اقدامات گوناگون و پشتیبانی سعی در رفع کمبودها دارد.

به گزارش ایرنا در سرتاسر جهان نظام‌های ارائه خدمات بهداشتی درمانی برای بهبود خدماتشان در کوتاه مدت و حفظ سلامت مردم در بلند مدت بر زیر ساخت‌ها، تجهیزات و لوازم ضروری مورد نیازشان در نهادهای درمان و بهداشت تاکید می‌کنند یکی از این زیر ساخت‌ها که بر رفاه بیمار و وضعیت بالینی‌اش تاثیر گذار بوده و وجودش و کیفیتش موثر در نظام رتبه بندی یک مجموعه بهداشتی است تخت‌های بیمارستانی بوده تخت‌هایی که هر کدام از ما در زندگیمان حداقل یک بار یا بیشتر گذارمان به خوابیدن بر رویشان افتاده و تصویری از آن‌ها داریم.

در کشورمان ایران نیز بعد از انقلاب نظام بهداشت و درمان کشور به شدت بر روی موضوع سلامت همگانی مردم و رفاه‌شان تمرکز کرد بیمارستان‌ها و جزو جدایی ناپذیرشان که همین تخت‌ها باشد مورد توجه قرار گرفت تا جایی که هر بیمارستان را با تعداد تخت‌هایش می‌شناختند و با آن معروف می‌شد از اینرو این بیمارستان‌ها با تعداد و فراوانی‌های گوناگون از تخت‌های پزشکی در سراسر کشورمان ساخته شد و سیستان و بلوچستان به استناد آمار با یک‌هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی طی این سال‌ها هم از این موضوع مستثنی نماند.

این یک هزارو ۵۰۰ تخت بیمارستانی هر چند اتفاقی خوب در طی این ۴۲ سال در جنوب شرق کشور بود و نشان از توجه نظام بهداشت و درمان به جنوب شرق می‌داد با آمدن کرونا و موج‌های پیاپی‌اش شرایط را متفاوت کرد شرایطی که در موج سوم این ویروس در سیستان و بلوچستان و ابتلای روزانه بین یک‌هزار و ۵۰۰ تا یک‌هزارو ۶۰۰ بیمار موضوع کم آمدن تخت‌ها و هشدار آمار بالای بستری‌ها را جدی کرده و مسوولان بهداشت و درمان این استان و سایر مجموعه‌های کمک‌کننده را مستقیم و غیرمستقیم به رفع این بحران هدایت کرد.

افزایش تخت‌های بستری کرونا

امید روزهای کرونایی سیستان و بلوچستان با افزایش تجهیزات بیمارستانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با راه‌اندازی بخش‌های شماره پنج و ۶ بحران کرونا در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان تعداد تخت‌های بستری کرونا در این بیمارستان افزایش یافت.
وی افزود: با شروع موج جدید همه‌گیری کرونا و افزایش پنج برابری تعداد موارد ابتلا؛ طبیعی است که شاهد افزایش میزان مراجعات به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی باشیم و به همین دلیل میزان بستری بیماران تنفسی نیز حدود چهار تا پنج برابر نسبت به شرایط عادی همه‌گیری کرونا افزایش یافت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان بیان کرد: تاکنون با استفاده از ظرفیت‌های موجود در سیستان و بلوچستان خدمات ارائه و با افزایش تعداد بیماران نیازمند بستری، بخش‌های جدید هم اضافه شده است.

وی ادامه داد: این کار با استفاده از ظرفیت‌های داخلی بیمارستان‌ها انجام می‌شود و به عنوان مثال بخش بحران پنج و ۶ در محل بخش‌های داخلی یک و نفرولوژی بیمارستان راه‌اندازی شده است.

هاشمی اظهارداشت: در توسعه تخت‌های تنفسی محدودیت اصلی موضوع اکسیژن بوده که برای این کار هم تعداد دستگاه‌ها افزایش یافته است.

۱۰۰ تخت جدید کرونا در بیمارستان علی بن ابیطالب(ع) زاهدان

امید روزهای کرونایی سیستان و بلوچستان با افزایش تجهیزات بیمارستانی

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: ۱۰۰ تخت جدید برای بیماران کرونایی در بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی علی بن ابیطالب(ع) زاهدان اختصاص یافته است.

وی افزود: ظرفیت‌های موجود در سیستان و بلوچستان برای بستری بیمار جدید کرونا مثبت که توسط وزیر بهداشت عنوان شده مورد تایید است.

هاشمی بیان کرد: در طول چند ماه اخیر و با پیش‌بینی احتمال وقوع موج فعلی، عملیات ساخت و تجهیز ساختمان شماره ۲ بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع) با سرعت پیگیری شد و هم‌اینک بخش عمده این بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی که به ساختمان شهید «حاج قاسم سلیمانی» نام گرفته نیز آماده پذیرش بیمار شده که می‌توان گفت این ساختمان برگ برنده و نقطه قوت پررنگ نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران در سیستان و بلوچستان است.

وی بیان کرد: هم‌اینک ۱۰۰ تخت بستری عادی و icu در ساختمان «شهید سلیمانی» برای بستری بیماران تنفسی و کرونا مثبت آماده و چنین ظرفیت بی‌نظیری توان ما در بستری بیماران کرونا مثبت را به صورت فوری تا ۲۵ درصد افزایش خواهد داد.

بخش هفت بحران کرونا در بیمارستان علی ابن ابیطالب با ظرفیت هفت تخت

وی ادامه داد: بخش هفت بحران کرونا با ظرفیت هفت تخت مراقبت‌های ویژه در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) این شهرستان راه‌اندازی شد.

دکتر سید محمد هاشمی شهری با بیان اینکه ایجاد ظرفیت‌های خالی برای پذیرش بیماران ادامه دارد اظهارداشت: با افزوده شدن این تعداد تخت هم‌اینک تعداد تخت‌های اختصاص یافته به بستری ویروس کرونا در شهر زاهدان به ۳۷۳ تخت افزایش یافت که ۶۲ عدد تخت در بخش‌های مراقبت‌های ویژه (icu) است.

راه‌اندازی سه بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی سیار

امید روزهای کرونایی سیستان و بلوچستان با افزایش تجهیزات بیمارستانی

مدیرکل دفتر مدیریت بحران سیستان و بلوچستان گفت: مقدمات راه‌اندازی سه بیمارستان تخصصی تنفسی سیار ۱۰۰ تختخوابی از سوی نیروی زمینی ارتش در سه منطقه سیستان، زاهدان و خاش در حال انجام است.

علیرضا شهرکی افزود: تیم درمانی نیروی زمینی ارتش وارد زاهدان شده و عملا راه‌اندازی بیمارستان سیار در زاهدان طی ساعات آینده انجام خواهد شد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: فرمانده کل ارتش با صدور دستوری بر ضرورت حضور گسترده تر ارتش و تسریع در امداد رسانی به مردم سیستان و بلوچستان تاکید کرد.

امیرسرتیپ کیومرث حیدری بیان کرد: فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران به من مأموریت دادند تا پایان کرونا و رفع بحران آب در کنار مردم عزیز سیستان و بلوچستان باشم و آماده‌ایم عاشقانه در کنار مردم مرزدار و ولایتمدار استان باشیم.

در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با هدف توسعه زیرساخت‌های بهداشت و درمان بویژه در مناطق محروم و برای رسیدن به استانداردهای بین‌المللی اقدامات گوناگونی در جهت گسترش تعداد تخت‌های بیمارستانی انجام شد اقداماتی که با آمدن و گسترش کرونا شدت گرفت و در این روزهای پر التهاب سیستان و بلوچستان با افزوده شدن مواردی متعددی از این تخت‌ها نور امید را در میان مجموعه بهداشت و درمان این استان و مردم زنده کرد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


آمریکا به دیوان بین‌المللی کیفری: سراغ اسرائیل بروید سراغتان می‌آییم