کاروانسرای امین آباد


کاروانسرای امین آباد، در شهرستان شهرضا استان اصفهان واقع شده است . ساخت این بنا به دوره صفویه بازمی ‌گردد. کاروا‌نسرای امین ‌آباد دارای بنایی هشت‌ ضلعی است که از ویژگی‌ های معماری آن است. وجود مسجد، حمام و آب‌ انبار بیانگر اهمیت این کاروانسرا در زمانهای گذشته است. این مکان در تاریخ 1 دی […]

کاروانسرای امین آباد، در شهرستان شهرضا استان اصفهان واقع شده است . ساخت این بنا به دوره صفویه بازمی ‌گردد. کاروا‌نسرای امین ‌آباد دارای بنایی هشت‌ ضلعی است که از ویژگی‌ های معماری آن است. وجود مسجد، حمام و آب‌ انبار بیانگر اهمیت این کاروانسرا در زمانهای گذشته است. این مکان در تاریخ ۱ دی ۱۳۴۸ با شماره ثبت ۸۸۴ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کاروانسرای امین آباد

این کاروانسرا هم اکنون بعنوان هتل آماده پذیرایی از مسافران است. کاروانسرای امین‌ آباد از جاهای دیدنی شهرضا به شمار می ‌رود و در ۳۸ کیلومتری جنوب شهرضا واقع شده است. این ساختمان به زمان صفوی تعلق داشته و در دوره شاه عباس اول احداث شده است. شکل آن با کاروانسراهای متداول تفاوت دارد و نقشه آن هشت ضلعی است و آثار و دست نوشته‌ های بازرگانان بر روی دیواره ‌ها هنوز به جا مانده است، کنار این کاروانسرا آب انبار و حمام تاریخی وجود دارد.

کاروانسرای امین آباد

معماری بنا

در هشت گوشه خارجی بنا، ۸ برج تعبیه کرده‌ اند. این برج‌ ها، علاوه بر آنکه به نمای خارجی بنا استحکام بخشیده‌ اند، نقش مهمی در امنیت کاروانیان داشته‌ اند. تأسیسات دفاعی، از جمله برج‌ ها و محل‌ های تیراندازی بر بالای آنها و دیوارها، حکایت از آن دارد که امین‌ آباد منطقه ‌ای پرخطر بوده است. در حال حاضر، کنگره دیوار خارجی کاروانسرا وجود ندارد؛ اما جزئیات آن در تصویر ترسیمی «ژان باتیست تاورنیه» جهانگرد فرانسوی دیده می ‌شود.

بنای کاروا‌نسرا از جنس سنگ و آجر است و با سقف ‌های گنبدی ‌شکل نمایی تحسین‌ برانگیز دارد. وجود مسجد، آب ‌انبار و حمام در کنار این اثر تاریخی می ‌تواند سبب ایجاد نمونه ‌ای خاص از از یک اقامتگاه بین راهی شود. کاروانسرای امین‌ آباد در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. امین ‌آباد، روستایی در دهستان اسفرجان بخش مرکزی شهرستان شهرضا استان اصفهان است. حمام شاه عباسی، آب انبار شاه عباسی و درخت توت قدیمی در این روستا مورد توجه گردشگران است.

کاروانسرای امین آباد

دوره ساخت کاروانسراها در ایران به دوره صفویه باز می ‌گردد. شاه عباس یکم که تصمیم به بازسازی و احیای جاده ابریشم گرفته بود، ساخت کاروانسراها را در دستور کار قرار داد و تا آنجا که ‌توانست برای احداث آنها معماران خبره را به کار گرفت، به طوری که یکی از شاهکارهای معماری ایران را کاروانسراهای آن و شکوه طاق‌ ها، حجره‌ ها و اندرونی‌ ها و بیرونی‌ های متعددش می ‌دانند و شاه عباس صفوی را بانی احداث کاروانسراها در ایران قلمداد می کنند.

کاروانسرای امین آباد

کاروانسرای امین آباد

کاروانسرای امین آباد

کاروانسرای امین آباد

کاروانسرای امین آباد

کاروانسرای امین آباد

کاروانسرای امین آباد

کاروانسرای امین آباد



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال حافظ روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 با معنی و تفسیر دقیق