افزایش 3 برابری کشت کلزا در رودبار


افزایش 3 برابری کشت کلزا در رودبار

مدیر جهاد کشاورزی رودبار گفت: پیش بینی می شود امسال نسبت به سال گذشته شاهد سه برابر شدن کشت کلزا در این شهرستان باشیم.

ویژگی‌های خاص گیاه کلزا و سازگاری آن با شرایط آب‌وهوایی اکثر نقاط کشور باعث شده‌ است که توسعه کشت این گیاه به‌عنوان نقطه امیدی جهت تامین روغن خام مورد نیاز کشور و رهایی از واردات به شمار ‌رود.

در حال حاضر شهرستان رودبار قطب تولید کلزا در گیلان محسوب می شود و تلاش هایی در حال انجام است تا سهم این شهرستان در تولید کلزا افزایش یابد.

سروش ابراهیمی مدیر جهاد کشاورزی رودبار در گفت و گو با ایسنا با اشاره به افزایش رغبت کشاورزان این شهرستان برای کشت کلزا گفت: سال گذشته ۶۵ هکتار از اراضی رودبار به کشت کلزا اختصاص یافت و پیش بینی می شود که امسال این میزان سه برابر شود.

وی افزود: تاکنون در ۷۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان، دانه روغنی کلزا کاشته شده و در روزهای آینده به بیش از ۱۷۰ هکتار خواهد رسید.

کلزاکاران هر چه زودتر وارد اراضی شوند

ابراهیمی با بیان اینکه فرصت زیادی تا پایان تاریخ کاشت کلزا باقی نمانده است، ادامه داد: کلزاکاران باقی مانده هرچه زودتر کشت کلزا در زمین‌های خود آغاز کنند.

وی با اشاره به دستور وزارت جهاد کشاورزی، مبنی بر کشت کلزا در هزار هکتار از زمین‌های شهرستان رودبار، اضافه کرد: توزیع کود رایگان و علف کش و خرید تضمینی هر کیلوگرم کلزا به قیمت ۱۵ هزار تومان از جمله حمایت‌های دولت برای کشت این گیاه روغنی در رودبار است.

مدیر جهاد کشاورزی رودبار با اشاره به برداشت سالانه ۲ تا ۳ تن کلزا در رودبار گفت : کشاورزان کلزاکار از هر هکتار زمین کلزاکاری، ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان درآمد کسب می‌کنند.

افزایش سهم رودبار در کشت کلزا برای کاهش نیاز کشور به وارات روغن خوراکی

ابراهیمی با بیان اینکه برای کاهش نیاز کشور به واردات روغن لازم است کشاورزان کشت کلزا را در اولویت های کاری خود قرار دهند، خاطرنشان کرد: کشت کلزا علاوه براینکه سهم استان گیلان را تامین روغن مورد نیاز کشور افزایش خواهد داد، موجب ارتقای در آمد کشاورزان این شهرستان نیز خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رودبار گفت: در حال حاضر این ظرفیت وجود دارد که در ۲ هزار هکتار از شالیزارهای شهرستان کلزا کشت شود و هزار هکتار دیگر هم اراضی دیم دیگر در این شهرستان وجود دارد که قابلیت کشت کلزا درآنها وجود دارد و تحقق کشت کلزا در این اراضی نیاز به همت کشاورزان دارد.

وی گفت: یکی از راهکارهای حفظ اراضی کشاورزی و جلوگیری از فروش رفتن آنها این است که درآمد کشاورزان افزایش یابد و کشت کلزا یکی از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان رودبار است.

انتهای پیام

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گیلان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


فال روزانه شنبه 8 اردیبهشت 1403