امنیت غذایی در تقابل با امنیت آب نیست


امنیت غذایی در تقابل با امنیت آب نیست

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت:اگر امنیت غذا را در تقابل با امنیت آب قرار بدهیم به نوعی امنیت بشر را به طور جدی به خطر انداخته ایم.

مراسم افتتاحیه دهمین کنفرانس بین المللی مجازی سامانه های سطوح آبگیر باران با همکاری، دانشگاه بین المللی تیشک، دانشگاه سلیمانیه، دانشگاه حلبچه، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.

محمد فریدسپری سخنرانی خود را با این پرسش مهم شروع کرد؛ کدام را باید نجات داد؟ آب را؟ یا کشاورزی را؟

وی اظهار کرد: فقدان هر کدام از این دو، بشر را با مشکل جدی مواجه می کند بنابراین باید برای نجات آب نگران کشاورزی وکشاورزان بود و برای نجات کشاورزی دنبال نجات آب و باز کشاورزان بود.

سپری ادامه داد: باید بجای نجات آب و غذا به عنوان ورودی و خروجی بخش کشاورزی به فکر وضعیت معیشت کشاورزان یعنی کیفیت عملکرد بهره برداران باشیم و در این شرایط است که متوانیم به نجات هردو بخش به طور همزمان امید داشته باشیم.

وی تاکید کرد: اگر امنیت غذا را در تقابل با امنیت آب قرار بدهیم به نوعی امنیت بشر را به طور جدی به خطر انداخته ایم.

سپری با بیان اینکه، توجه به پدیده گرمتر شدن کره زمین برای ما خیلی مهم است افزود: تغییرات اقلیمی در جهان 2 درجه گرمای سطح زمین را بالا برده است و این یعنی نیاز آبی بیشتر در دنیا.

وی راهکار اساسی برای برون رفت از مشکلات کمبود آب و نجات کشاورزی را با این جمله تشریح کرد: «چشم ها را باید شست و جوری دیگر باید دید» باید تغیراتی در مدیریت و تلاش در جهت صرفه جویی در مصرف آب را با بهره گیری از توسعه سامانه های نوین آبیاری و بهره گیری از خاکورزی حفاظتی را افزایش بدهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: مهمترین استراتژی برای استفاده حد اکثری از وضع موجود به کارگیری کشاورزی حفاظتی در اراضی است.

وی با اشاره به اصول کشاورزی حفاظتی اضافه کرد: حذف شخم برگردان دار در اراضی، کم خاک ورزی و بی خاک ورزی و اجرای تناوب کشت در محصولات به عنوان نسخه نجات بخش کشاورزی در شرایط کنونی باید به کار گرفته شود.

این مقام مسئول یادآور شد: سالانه 750 هزار هکتار از اراضی استان کردستان زیر کشت های زراعی قرار میگیرد که ما توانسته ایم در راستای اجرای کشاورزی حفاظتی در سال جاری 55 هزار هکتار کم خاک ورزی و 13 هزار هکتار بی خاک ورزی در دیمزارهای استان اجرا کنیم.

وی هزینه کردن در راستای توسعه و اجرای کشاورزی حفاظتی را بزرگترین سرمایه گذاری خواند و تاکید کرد: از عمده ترین راه نجات بخش کشاورزی از خشک سالی اجرای تمام و کمال کشاورزی حفاظتی در اراضی زراعی است.

انتهای پیام

گفتنی است مراسم افتتاحیه دهمین کنفرانس بین المللی مجازی سامانه های سطوح آبگیر باران در دانشگاه کردستان و با حضور مسئولین بخش کشاورزی، رئیس و اساتید دانشگاه کردستان، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و دیگر مسئولین مرتبط برگزارشد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه کردستان

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


هیچگاه موز و تخم مرغ را باهم نخورید