قانون جدید ارث دختر و پسر از مادر در سال جدید


 قانون جدید ارث دختر و پسر از مادر در سال جدید

با توجه به پیچیدگی قوانین و مقررات مربوط به ارث و میراث، بهتر است قبل از هر اقدام در خصوص انحصار وراثت و مطالبه سهم الارث از وکالت

با توجه به پیچیدگی قوانین و مقررات مربوط به ارث و میراث، بهتر است قبل از هر اقدام در خصوص انحصار وراثت و مطالبه سهم الارث از وکالت وکیل انحصار وراثت بهره‌مند شوید تا با صرف کمترین زمان و هزینه سهم الارث خود را از ماترک متوفی دریافت نمائید.

سهم الارث در قانون چیست؟

در مورد نحوه تقسیم ارث دختر و پسر از مادر قانون جدیدی وجود ندارد. در قانون مدنی، قانون ارث برطبق فقه شیعه در سال 1307 تصویب شد. برطبق قانون مدنی، سهم دختر و پسر از اموال مادر 2سهم برای پسر و یک سهم برای دختر است. قانون مدنی، قانون اصلی در مورد قواعد مربوط به ارث است. در این قانون طبقات ارث و چگونگی ارث بردن هر طبقه مشخص شده است.

برطبق طبقات ارث، اشخاصی که در طبقه اول ارث هستند، نسبت به طبقه دوم و سوم اولویت دارند. در هر طبقه دو درجه وجود دارد. در صورت وجود درجه اول، خویشاوند درجه دوم ارث نمی‌برد. اما در طبقات ارث، همسر شخص متوفی در هر طبقه‌ای باشد، از متوفی ارث می‌برد. قانون ارث در مورد اینکه شخص متوفی مرد یا زن باشد فرقی ندارد وهمان قوانینی است که در قانون مدنی در مورد سهم الارث دختر و پسر از پدر و مادر بیان شده است. طبقات ارث شامل موارد ذیل است:

پدر و مادر متوفی، فرزند و نوه پدربزرگ و مادربزرگ متوفی،خواهر و فرزندان آنها عمو، دایی، خاله، عمه و فرزندان آنها

نحوه تقسیم ارث مادری

برطبق ماده 907 قانون مدنی، در صورتیکه مادری فوت کند و پدر و مادر وی نیز فوت کرده باشند و دارای چند فرزند باشد، ارث به شرح ذیل تقسیم می‌‎شود.

اگر مادر یک فرزند داشته باشد، فرقی در دختر یا پسربودن نیست. در این حالت تمام ترکه متوفی به فرزند وی می‌رسد. اگر شخص متوفی زن باشد و دارای چند فرزند که همه دختر یا همه پسر باشند، ترکه مادر بین دختران یا پسران به سهم مساوی تقسیم می‌شود. اگر متوفی زن باشد و دارای چند فرزند باشد که برخی دختر و پسر باشند، سهم الارث پسر از ترکه مادر فوت شده دو برابر سهم الارث دختر است.

بیشتر بخوانید: هزینه های گرفتن وکیل طلاق چقدر است؟

 قانون جدید ارث دختر و پسر از مادر در سال جدید

سهم ‌الارث دختر از مادر چقدر است؟

اگر شخص متوفی زن باشد و فرزند دختر داشته باشد، نحوه تقسیم ارث به شرح ذیل است:

در صورتیکه متوفی زن، یک دختر داشته باشد، تمام ترکه متوفی به وی می‌رسد. اگر متوفی زن، مادر و یک دختر داشته باشد، سهم الارث مادر یک ششم ترکه متوفی و سهم الارث دخترچهار ششم است. یک ششم از ترکه باقیمانده بر پنج تقسیم و یک پنجم آن به مادر متوفی زن و چهار پنجم متعلق به دختر متوفی زن است. اگر متوفی زن، مادر و چند دختر داشته باشد، سهم الارث مادر یک ششم و چهار ششم بین دختران به سهم مساوی تقسیم می‌شود. یک ششم باقیمانده نیز به پنج قسمت تقسیم و یک پنجم به مادرمتوفی و چهار پنجم بین دختران متوفی به نسبت مساوی تقسیم می‌شود. اگر متوفی زن، مادر و پدر و یک دختر داشته باشد، به پدر و مادر یک ششم ترکه متوفی و به دختر متوفی، سه ششم ترکه به ارث می‌رسد. باقی ترکه بر پنج تقسیم و به هریک از پدر و مادر یک پنجم و به دختر سه پنج ارث می‌رسد. اگر متوفی زن، مادر و پدر و چند دختر داشته باشد، به هریک از پدر و مادر یک ششم و سهم دختران چهار ششم به نسبت مساوی است. اگر متوفی زن، مادر و پدر و دختر و پسر داشته باشد، سهم هریک از پدر ومادر یک ششم اموال متوفی و چهار ششم برای دختران و پسران که سهم پسر دوبرابر سهم الارث دختران است.

موجبات انتقال ارث

عواملی که باعث انتقال ارث می‌شود، در قانون بیان شده است.

اولین مورد برای انتقال ارث این است که از متوفی اموالی باقی مانده باشد. رابطه خویشاوندی سببی یا نسبی بین وراث و شخص متوفی وجود داشته باشد.

رابطه خویشاوندی نسبی باعث تعلق ارث و رابطه سببی مانند زوجیت دائم باعث تعلق ارث به زوجین می‌شود. همچنین باید وارث در زمان فوت متوفی زنده باشد. جنین در شکم مادر به شرطی که زنده به دنیا آید، از موروث خود ارث می‌برد. در صورتیکه وارث مسلمان باشد، از متوفی کافر ارث می‌برد. اما شخص کافر از متوفی مسلمان ارث نمی‌برد.

موانع ارث

در قانون موانعی که باعث ارث نبردن وارث شخص متوفی می‌شود، شامل موارد ذیل است:

قتل: در صورتیکه شخص مورث خود را عمدا به قتل رساند، از وی ارث نمی‌برد. لعان: در صورت لعان به زوجین ارث تعلق نمی‌گیرد. اما فرزندی که مورد نفی و لعان پدر قرار گیرد از وی ارث نمی‌برد. نامشروع بودن فرزند: در صورتیکه فرزند نامشروع باشد، ارث پدر و مادر به وی تعلق نمی‌گیرد. اما در ماده 884 قانون مدنی، شرایطی پیش‌بینی شده است که فرزند نامشروع نیز می‌تواند ارث ببرد.

آشنایی با وکیل متخصص ارث

با توجه به اهمیت دعاوی ارث و میراث در مراجع قضایی قبل از هر اقدامی در خصوص سهم الارث بهتر است از مشاوره و وکالت وکیل که بر تمام قوانین و مقررات ارث و میراث تسلط و آگاهی کامل دارد استفاده کنید. سوالات و مشکلات حقوقی خود در مورد ارث و میزان سهم الارث دختر و پسر در قانون را با وکیل ارث در گروه وکلای هوداد مطرح نمائید تا در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس | قابی دیدنی از بازیگر زن پُرحاشیه در حرم امام رضا(ع)