طرز تهیه حلوا حصیری + فوت و فن خوشمزه شدن


طرز تهیه حلوا حصیری + فوت و فن خوشمزه شدن

یکی از خوراکی هایی که از زمان زرتشتیان و در بین النهرین به خصوص در ایران رواج داشته است حلوا است. همیشه حلوا جزو اصلی آیین های مذهبی و برخی مراسمات و همچنین به عنوان حلوای نذری، حلوا برای سفره افطار و غیره نیز مورد استفاده قرار میگیرد.

طرز تهیه حلوا حصیری + فوت و فن خوشمزه شدن

طرز پخت حلوا حصیری

حلوا معمولاً از آرد گندم تهیه می شود در حلوا مواد اولیه خاصی نیاز نیست فقط داشتن تجربه یا رعایت نکات طبخ حلوا یا به عبارتی فوت و فن پخت حلوا باعث می شود شما به نتیجه مطلوبتان برسید.

مواد اولیه حلوا حصیری

شکر ۶ پیمانه
آب ۶ پیمانه
آرد نان سنگک ۶ پیمانه
روغن جامد ۴ پیمانه
روغن مایع ۱ پیمانه
گلاب ۱ پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
زعفران سائیده شده ۲ قاشق مرباخوری
نان بستنی سنتی یا نان میکادو ۳ عدد
گل محمدی و کنجد (برای تزئین) به میزان لازم
همچنین ببینید: طرز تهیه حلوا مجلسی
طرز تهیه حلوا حصیری + فوت و فن خوشمزه شدن

مراحل و روش طرز تهیه حلوا حصیری

طرز تهیه حلوا حصیری + فوت و فن خوشمزه شدن

چون در قدیم حلوا را در ظرفی جلوی میهمانان قرار می دادند و آنها با قاشق یا چاقو مقداری از آن را برمی داشتند خیلی ها خوششان نمی آمد همین مسئله باعث شد تا خانم های کدبانو حلوا حصیری را بوجود بیاورند که خیلی از روش قبلی بهداشتی تر است. مواد اولیه فوق مناسب طرز تهیه حلوا حصیری برای ده نفر می باشد.

زمان مورد نیاز: ۲ hours.

تهیه شربت حلوا حصیری

برای آن که شربت حلوا را درست کنیم آب و شکر را در قابلمه ای مناسب می ریزیم و با کمک قاشق آنها را به خوبی بهم می زنیم و زیر شعله را روشن می کنیم و همین که شکر به خوبی در آب حل شدزعفران را اضافه می کنیم و به خوبی بهم می زنیم تا شکر و زعفران در آب حل شوند. بعد از حل شدن شکر و زعفران در آب زیر شعله را خاموش می کنیم شربت حلوا حاضر است آن را کنار می گذاریم.

افزودن آرد و روغن به قابلمه دیگر

در قابلمه مناسب دیگری روغن جامد را می ریزیم و روی شعله کم قرار می دهیم تا به آرامی روغن جامد آب شود؛ وقتی روغن جامد به طور کامل آب شد نوبت اضافه کردن آرد سنگکی است که الک کرده ایم بعد از افزودن آرد به روغن جامد آنها را مدام با هم مخلوط می کنیم تا بوی خوب آرد در بیاید. وقتی که رنگ آرد به سمت قهوه ای متمایل شد و قبل از دیده شدن دانه های سفید درون روغن قابلمه را از روی شعله بر می داریم.

افزودن شربت به حلوا

در ادامه کارمان شربتی که تهیه کرده بودیم را به صورت کم، کم و به آرامی به حلوا اضافه می کنیم ممکن است حلوا کمی گلوله گلوله شود ولی اگر آرد را به خوبی سرخ کرده باشید به راحتی باز می شود در حین افزودن شربت مدام با حلوا هم می زنیم تا کم کم به خورد حلوا برود و به اصطلاح خودش را بگیرد؛ سپس در ادامه کارمان گلاب و کره و روغن مایع را به مواد حلوا اضافه می کنیم و مجدد قابلمه را روی شعله قرار می دهیم.

کم کردن زیر شعله برای تبخیر آب اضافی حلوا

زیر شعله گازمان را کم می کنیم تا به آرامی آب اضافی حلوا تبخیر شود و به قول مادر بزرگها حلوا به روغن بیفتد؛ وقتی به روغن افتاد زیر شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم حلوا در دمای محیط خنک شود به هیچ عنوان حلوا را در این مرحله درون یخچال و… قرار نمی دهیم چون باعث افت کیفیفت آن می شود.

سرو نهایی حلوا حصیری

ابتدا نان بستنی ها را به اندازه دلخواه برش می زنیم و حلوا که خنک شده بود را درون قیف مخصوص شیرینی پزی می ریزیم و به اندازه مناسب روی یک نان برش زده می ریزیم و نان دیگر را روی آن قرار می دهیم تا تمام حلوا و نان بستنی ها تمام شوند حالا حلواهای لای نان بستنی را با کنجد یا گل محمدی تزئین می کنیم و درون ظرف برای سرو نهایی می چینیم.

نکات مهم و کلیدی در طرز تهیه حلوا حصیری

علت نامگذاری این حلوا به نام حلوا حصیری همان نان بستنی سنتی است که به نان حصیری معروف است. از پودر پسته یا پودر گردو هم می توانید به عنوان تزئین حلوا حصیری استفاده کنید. به خاطر طعم خوب آرد سنگک ما در این دستور از این آرد به جای آر سفید معمولی استفاده کردیم. اگر حلوا داغ باشد موقع ریختن روی نان بستنی باعث پارگی آن می شود. موقع سرخ کردن آرد یادتان باشد که زیر شعله کم باشد و به طور مداوم آن را هم بزنید هر چه آرد بیشتر سرخ شود رنگ آن تیره تر می شود.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه آشپزی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


40 گیف متحرک با طرح قلب برای واتساپ و تلگرام