دانشگاه باید پشتیبان سند تحول کشور باشد


دانشگاه باید پشتیبان سند تحول کشور باشد

استاندار مرکزی گفت: دانشگاه باید پشتیبان کل سند تحول کشور باشد.

دکتر فرزاد مخلص الائمه ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ در جریان تودیع و معارفه رییس دانشگاه تفرش با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دولت سیزدهم از ابتدای شکل گیری ایجاد تحول در جامعه را هدف قرار داده است، تحقق این هدف را منوط به همگرایی و هم افزایی همه ارکان جامعه با محوریت مجامع علمی و دانشگاهی دانست.

وی تصریح کرد: برای ایجاد وضعیت مطلوب که البته در حال حاضر در این وضعیت قرار نداریم و شاهد فاصله بین وضعیت موجود و مطلوب هستیم، باید نظام اداری اصلاح شود که بر این اساس در استان مرکزی گفتمان مسئله محور در نظام اداری حاکم شده است.

مخلص الائمه با بیان اینکه دولت از ابتدا درصدد تدوین سند تحول بوده است، افزود: این سند اسفندماه سال گذشته به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد، سند دارای ۳۷ موضوع است و ۱۳۴ چالش و ۲۳۶ نشانگر وضعیت مطلوب در آن برشمرده شده که این چالش ها اجازه تحقق شرایط مطلوب را نمی دهد، همچنین ۲۸۸ عامل نیز شناسایی و ۴۰۱ راهبرد اجرایی نیز تدوین شده است و در ذیل این راهبردها ۱۰۲۳ اقدام اجرایی در سه افق زمانی کوتاه مدت(پایان سال ۱۴۰۱)، میان مدت (پایان ۱۴۰۲) و بلندمدت(پایان دوره دولت سیزدهم) طراحی شده است.

وی بیان کرد: یکی از موضوعات مطرح شده در این سند به موضوع آموزش عالی باز می گردد که شامل چهار چالش، ۱۰ راهبرد و ۳۱ اقدام اجرایی می شود، در نشانگرهای وضع مطلوب، افزایش توسعه یافتگی علوم و فناوری های نیازمحور، مزیت محور و اولویت محور با تاکید بر علوم انسانی تحولی مطرح شده است.

استاندار مرکزی در ادامه به چرخش های تحول آفرین مطرح شده در این سند در موضوع آموزش عالی اشاره کرد و افزود: این سند، یک سند ملی است و نقش همه وزارتخانه ها نیز مشخص شده است. این سند برش های استانی و دستگاهی دارد و دانشگاه باید پشتیبان کل این سند باشد. شخص رییس جمهوری اجرای این سند را رها نمی کند و دستگاه های اجرایی در استان نیز نباید برای اجرای سند صرفا منتظر دستورات دستگاه های مرکزی خود باشند بلکه باید برش استانی را تدوین کنند.

مخلص الائمه اضافه کرد: در استان مرکزی همه پژوهشکده های استان بدون استثنا به شورا، کمیسیون ها و کارگروه های تصمیم گیری دعوت شده اند، همچنین از ظرفیت دانشجویان در این کمیسیون ها و کارگروه ها استفاده می شود.

به گزارش ایسنا، در این جلسه فرماندار تفرش اظهار کرد: سال گذشته در جریان آمایش، دانشگاه تفرش در حال تضعیف بود و این اتفاق در شرایط جابجایی دولت و نداشتن نماینده ای در مجلس شورای اسلامی در حال وقوع بود که با تلاش مجموعه دانشگاه در جهت حفظ استقلال دانشگاه اقدام شد و امروز در کنار حفظ استقلال، با مصوبات هیات امنای دانشگاه، ۵۰ سال آینده این دانشگاه نیز تضمین شد.

عبدالرضا حاج علی بیگی با بیان اینکه با تصویب راه اندازی دانشکده های جدید در این دانشگاه، نگرانی مردم تفرش رفع شد، افزود: مردم تعصب خاصی به این دانشگاه دارند و لازم است که به تفرش به عنوان یک شهر دانشگاهی نگاه شود و جهت رشد این زیرساخت ها حرکت شود.

وی گفت: در سال گذشته، دانشگاه پیام نور تفرش از دفترچه انتخاب رشته حذف شد و لازم است که تمهیدات لازم در این راستا صورت گیرد، همچنین باید روند تکریم پرسنل و اساتید این دانشگاه انجام گیرد.

فرماندار تفرش تصریح کرد: با توجه به شعار سال، باید با استقرار شرکت های دانش بنیان در مراکز رشد دانشگاه، دانش تولید شده را به فعلیت برسانیم، همچنین ۱۰۰ هزار مترمربع بنا در این مجموعه علمی وجود دارد و باید با سرعت بیشتری به رشته ها و دانشکده های جدید توجه شود، از طرفی هزار هکتار زمین نیز در اختیار دانشگاه است که ۲۰۰ هکتار در روستای ثمردشت است که طرح ایجاد گلخانه را در آن در نظر داریم که لازم است اعتبار آن تامین شود.

حاج علی بیگی، گفت: طبق فرموده مقام معظم رهبری، کشور در حوزه هوش مصنوعی عقب است، اما بستر توسعه این حوزه در تفرش فراهم است و می توان رشته های هوافضا، فناوری هسته ای، نانو، معماری نوین، ستاره شناسی و رشته های علوم انسانی را در تفرش راه اندازی و دانشکده پرستاری را در این دانشگاه با مساعدت وزارت بهداشت فعال کرد.

به گزارش ایسنا، در این آیین از زحمات حمیدرضا صبا قدردانی و دکتر سهیل واشقانی فراهانی به عنوان سرپرست دانشگاه تفرش معرفی شد.

انتهای پیام


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

آواز ماندگار؛ تمرین آواز استاد محمدرضا شجریان با همایون در 9 سالگی/ بنازم به این صدا ک...