عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در سروآباد آغاز شد


عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در سروآباد آغاز شد

سنندج- ایرنا- رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سروآباد گفت: عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در سطح 40 هکتار از جنگل های بلوط شهرستان سروآباد آغاز شده است.

مسلم مرادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات پایش، پیشگیری، کنترل و مبارزه با آفات درختان جنگلی بلوط در سطح جنگل های شهرستان سروآباد آغاز شده است.

وی افزود: تاکنون بیش از هزار هکتار از جنگل های شهرستان سروآباد پایش شده است و مناطق بحرانی، آلوده و مشکوک به آفت جوانه خوار بلوط و آفت برگ خوار بلوط شناسایی شده است.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سروآباد ادامه داد: عملیات مبارزه با این آفات به صورت محلول پاشی که یک محلول بیولوژیک و زیستی است انجام می شود.

وی اضافه کرد: متاسفانه ۴۰ هکتار از جنگل های باارزش بلوط شهرستان سروآباد به این آفت آلوده شده است که با سمپاشی به موقع درختان از نابودی آنها در آینده جلوگیری خواهد شد.

مرادی یادآور شد: امسال برای مبارزه با آفات برگ خوار بلوط و جوانه خوار بلوط یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار اختصاص یافته است که در صورت تامین اعتبار لازم تمام نقاط بحرانی، مشکوک و آلوده به این آفت سمپاشی می شود.

وی تاکید کرد: هدف از اجرای این پروژه پیشگیری و مبارزه با آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط است که در این فصل از سال به صورت طغیان درآمده است.

رییس اداره منابع طبیعی شهرستان سروآباد با بیان اینکه آفت جوانه‌خوار بلوط به عنوان یک تهدید برای جنگل‌های بلوط زاگرس است گفت: عملیات مبارزه با آفت جوانه‌خوار بلوط به ۲روش محلول پاشی با استفاده از محلول BT و روش مکانیکی است که در روش محلول‌پاشی محلول BT استفاده شده سازگار با محیط زیست است و ضرر و زیان برای موجودات و محیط زیست ندارد و در روش عملیات مکانیکی سرشاخه درختان آلوده قطع می‌شود.

عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در سروآباد آغاز شد

مرادی گفت: تغییرات اقلیمی، خشکسالی، دخالت‌های انسانی در زیست بوم و از بین رفتن دشمنان طبیعی از مهمترین دلایل طغیان جمعیت کرم جوانه خواربلوط است که مبارزه بیولوژیک با آن را ضروری کرده که در روش مبارزه بیولوژیک سم شیمیایی وارد بدن آفت جوانه خوار می‌شود و پس از مسمومیت آن، زمینه تلف شدن آن را فراهم می‌کند.

کارشناس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سروآباد نیز در گفت و گو خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متاسفانه در چند سال اخیر آفت برگ خوار بلوط و جوانه خوار بلوط در جنگل های شهرستان های سروآباد و مریوان طغیان کرده است و اداره منابع طبیعی هرساله در این فصل عملیات مبارزه با این آفات را انجام می دهد.

اسعد سرشاد افزود: یکی از تاثیرات مخرب این آفت بر روی درختان بلوط، خشک شدن قسمتی از سرشاخه های درختان است و در فصل بهار که منطقه ما سرسبز است در مدت یکماه سرسبزی این درختان از بین برود.

وی ادامه داد: کرم آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط در اردیبهشت ماه قسمتی از برگ های درختان بلوط را استفاده می کند و باعث می شود این درختان از نظر رشد سالانه خود عقب بیفتند و در چند سال آینده خشک شوند.

کارشناس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سروآباد اضافه کرد: خوشبختانه سمی که علیه این آفت استفاده می شود یک محلول زیست محیطی است که هیچگونه تاثیر مخربی بر روی محیط زیست ندارد و فقط بر روی این آفت تاثیر می گذارد.

عملیات مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در سروآباد آغاز شد

به گزارش ایرنا، جوانه خوار بلوط یکی از مهمترین عوامل خسارت زای طبیعی به جنگل های بلوط است که میزبان این آفت گونه های مختلف بلوط است، این آفت در مرحله لاروی از جوانه ها و برگ ها تغذیه کرده و در صورت طغیان آفت درختان عاری از برگ می شوند.

فعالیت لارو آفت از اوایل فصل بهار با ظهور جوانه های بلوط شروع و تا اوسط اردیبهشت ادامه دارد سپس با ایجاد تا خوردگی در برگ ها تبدیل به شفیره می شوند ک طول این دوره ۱۵ روز است.

ظهور پروانه ها تدریجی است و مدت زمان بین خروج اولین و آخرین پروانه ها تقریبا ۲۵ تا ۳۰ روز طول می کشد این حشره در سال دارای یک نسل و مرحله زمستان گذرانی آفت به صورت تخم است.

لارو پروانه جوانه ‌خوار بلوط با نام علمی Tortrix viridana از خانواده Tortricidae ها یکی از مهمترین آفات برگ خوار بلوط در جنگل های زاگرس محسوب می شود.

حضور این حشره تاکنون در جنگل های بلوط زاگرس مرکزی در استان های کردستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، فارس، چهارمحال و بختیاری و در شمال کشور گزارش شده است.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتار استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می دهد.

جنگل های این استان که جز جنگل های زاگرس شمالی هستند در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت نابی است.

از مساحت ۱۱۷ هزار هکتاری شهرستان سروآباد ۷۰ هزار هکتار آن را جنگل، ۳۵ هزار هکتار را مرتع و ۱۲ هزار هکتار آن را اراضی کشاورزی و باغی تشکیل می‌دهد. این شهرستان دارای پوشش جنگلی وسیع است که جنگل‌های آن از نوع بلوط است.

شهرستان سروآباد با ۲ بخش مرکزی و اورامان و جمعیتی افزون بر ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


متن تبریک تولد پسرم | 60 متن تبریک روز تولد پسرم جدید و احساسی