مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]


مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

با نیمی از برچسب قیمتی گلکسی S22، آیا گلکسی A73 در رقابت با پرچم‌دار جذاب سامسونگ، شانسی برای پیروزی دارد؟

کمتر کسی را می‌توان یافت که به گوشی‌های پرچم‌دار هزار دلاری علاقه‌مند نباشد؛ اما متأسفانه وضعیت اقتصادی آشفته‌ی جامعه، خرید چنین گوشی‌های هوشمندی را برای عموم مردم غیرممکن کرده است؛ کاربرانی ایرانی بیش‌‌از آنکه رؤیای خرید دستگاه‌های پرچم‌دار را در ذهن بپرورانند، در حال برنامه‌ریزی برای خرید گوشی اقتصادی هستند.

در مقاله‌ی پیش‌رو بررسی می‌کنیم که خریدار گوشی هوشمند میان‌رده چه چیزهایی را نسبت به خریدار دستگاه‌های پرچم‌دار از دست می‌دهد؛ برهمین اساس به‌سراغ دو گوشی گلکسی S22 و گلکسی A73 می‌رویم؛ محصولاتی که جزو بهترین پرچم‌داران و میان‌رده‌های بازار هستند.

ویدئوی مقایسه گلکسی A73 و گلکسی S22

لطفا با تماشای ویدئو در یوتیوب و سابسکرایب در کانال یوتیوب زومیت، ما را در مسیر تولید محتوای باکیفیت و ارزشمند حمایت کنید.

طراحی گلکسی A73 مقابل گلکسی S22

گلکسی S22 با نمایشگر ۶٫۱ اینچی و وزن ۱۶۷ گرمی‌اش بسیار کوچک‌تر و خوش‌دست‌تر از گوشی ۶٫۷ اینچی و ۱۸۱ گرمی گلکسی A73 است؛ اما در مقاله‌ی پیش‌رو، مقایسه‌ی ابعاد و وزن چندان منطقی نیست؛ چراکه ما به‌دنبال رسیدن به تفاوت تجربه‌ی «میان‌رده» با «پرچم‌دار» در حالت کلی هستیم نه لزوما دو گوشی A73 و S22.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

گذشته از بحث ابعاد، جنس بدنه و کیفیت ساخت گلکسی S22، آن را یک سر و گردن بالاتر از گلکسی A73 قرار می‌دهد؛ در حالی‌که میان‌رده‌ی سامسونگ کاملاً پلاستیکی است و پوشش Gorilla Glass 5 از صفحه‌نمایش آن محافظت می‌کند، گلکسی S22 با فریم آلومینیومی، بدنه‌ی مقاوم‌ترِ +Gorilla Glass Victus و کیفیت ساخت بسیار بالایش، دلربایی می‌کند.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

اختلاف در جنس بدنه و حس پریمیوم‌تر گوشی‌های پرچم‌دار در مقایسه‌با دستگاه‌های میان‌رده بین بخش عمده‌ای از محصولات به‌چشم می‌آید؛ هرچند که شیائومی با مدل Xiaomi 12X ثابت می‌کند که با برچسب قیمتی میان‌رده‌های سامسونگ نیز می‌تواند دستگاه‌هایی با حس‌وحال پرچم‌داران هزار دلاری تولید کند.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

گلکسی S22 مقاومت بیشتری نیز مقابل آب دارد؛ پرچم‌دار سامسونگ با گواهی IP68 تا ۳۰ دقیقه، عمق ۱٫۵ متری آب را تحمل می‌کند؛ اما گلکسی A73 با گواهی IP67 می‌تواند ۳۰ دقیقه، در عمق یک متری آب دوام بیاورد.

عملکرد، باتری و صفحه‌نمایش گلکسی A73 مقابل گلکسی S22

گلکسی A73 از تراشه‌ی ۶ نانومتری Snapdragon 778G ساخت شرکت تایوانی TSMC قدرت می‌گیرد؛ در نقطه‌ی مقابل، گلکسی S22 در دو نسخه‌ با تراشه‌های Exynos 2200 یا Snapdragon 8 Gen 1 به‌فروش می‌رسد که هر تراشه با لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ تولید می‌شوند و به‌دلیل عملکرد ناپایدار و حرارت زیادشان، حرف و حدیث بسیاری پشت خود دارند.

Snapdragon 778G یکی از سریع‌ترین تراشه‌های میان‌رده‌ی بازار به‌حساب می‌آید، این تراشه از ترکیب ۴ هسته‌ی ۲٫۴ گیگاهرتزی Cortex-A78 و ۴ هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Cortex-A55 در قالب ۲ کلاستر به‌عنوان CPU استفاده می‌کند و برای پردازش‌های گرافیکی از Adreno 642L قدرت می‌گیرد.

مشخصات فنی تراشه‌‌ی Exynos 2200 دربرابر Snapdragon 778G
مشخصات / تراشه‌هاExynos 2200Snapdragon 778G
CPUیک هسته‌ی ۲٫۸ گیگاهرتزی Cortex-X2
۳ هسته‌ی ۲٫۵ گیگاهرتزی Cortex-A710
۴ هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Cortex-A510
۴ هسته‌ی ۲٫۴ گیگاهرتزی Cortex A78
۴ هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Cortex-A55
GPUXclipse 920Adreno 642L
کنترلر حافظهLPDDR5LPDDR5
ISPیک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی در آنِ واحد
8K/30fps, 4K/120fps, 4K HDR
یک دوربین ۱۹۲ مگاپیکسلی در آنِ واحد
4K HDR
NPU۵۲ تریلیون عملیات‌برثانیه۱۲ تریلیون عملیات‌برثانیه
پخش ویدئو8K, 4K 120fps
AV1, H.264, H.265, VP9
4K 30fps
H.264, H.265, VP9
مودممودم 5G یکپارچه
دانلود 5G بالغ‌بر ۷٫۳۵ گیگابیت‌برثانیه
مودم 5G یکپارچه
دانلود 5G بالغ‌بر ۳٫۳ گیگابیت‌برثانیه
فرایند ساخت۴ نانومتری سامسونگ۶ نانومتری TSMC
تراشه‌ی میان‌رده‌ی Snapdragon 778G از مودم Snapdragon X53 با پشتیبانی از شبکه‌های 5G زیر ۶ گیگاهرتز و mmWave بهره می‌برد. گلکسی A73 به‌لطف این تراشه روی کاغذ می‌تواند در شبکه‌های 5G و LTE به‌ترتیب به سرعت دانلود بیشینه‌ی ۳٫۷ و ۲٫۵ گیگابیت‌برثانیه دست یابد. تراشه‌ی Snapdragon 778G با شبکه‌ی Wi-Fi 6E و Bluetooth 5.2 نیز سازگاری دارد.

ما در مقایسه‌ی پیش‌رو نسخه‌ی Exynos گلکسی S22 را دراختیار داشتیم؛ اما بررسی گلکسی S22 اولترا نشان می‌دهد که نسخه‌ی Snapdragon نیز رفتار کم‌وبیش مشابهی دارد. Exynos 2200 از ترکیب یک هسته‌ی ۲٫۸ گیگاهرتزی Cortex-X2 در کنار ۳ هسته‌ی ۲٫۵ گیگاهرتزی Cortex-A710 و ۴ هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Cortex-A510 به‌عنوان CPU استفاده می‌کند.

عملکرد گلکسی A73 5G دربرابر گلکسی S22 5G
نام و کارایی بنچمارک / محصولPCMarkSpeedometer 2.0GeekBench 5GFXBench
عملکرد کلیمرورگرپردازنده‌ی گرافیکیپردازنده‌ی مرکزیشبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)

Vulkan

Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
OpenGLVulkanOpenGL
گلکسی A73 5G
(۱۲۰ هرتز)
۱۲۳۸۴۵۵٫۳۵۲۴۱۹۷۸۲
۲۸۷۰
۲۰
۱۳
۲۰
۱۴
۲۹
۳۳
گلکسی S22 5G
(۱۲۰ هرتز)
۱۱۸۴۹۶۰٫۸۱۷۶۶۶۱۱۵۵
۳۵۲۱
۳۹
۲۴
۳۹
۲۵
۵۲
۵۴
* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.
Exynos 2200 لقب نخستین تراشه‌ی موبایل دنیا با گرافیک مبتنی‌بر معماری RDNA2 را یدک می‌کشد؛ پردازنده‌ی گرافیکی این تراشه موسوم به Xclipse 920 را سامسونگ و AMD با همکاری هم توسعه داده‌اند. پشتیبانی سخت‌افزاری از رهگیری پرتو جزو قابلیت‌های کلیدی Xclipse 920 به‌حساب می‌آید.

گل سرسبد تراشه‌های سامسونگ از شبکه‌های 5G زیر ۶ گیگاهرتز و mmWave با تعداد باندهای بیشتری نسبت به Snapdragon 778G پشتیبانی می‌کند و سرعت بیشینه‌ی دانلود آن در شبکه‌های 5G و LTE به‌ترتیب به اعداد ۷٫۳۵ و ۳ گیگابیت‌برثانیه می‌رسد. این تراشه با شبکه‌های Wi-Fi 6E و Bluetooth 5.2 نیز سازگاری دارد.

حداقل در دو سه سال آینده، از پوشش گسترده‌ی 5G در ایران خبری نیست و به‌گواه آمار، میانگین سرعت دانلود در شبکه‌ی LTE کشور نیز از ۳۰ مگابیت‌برثانیه تجاوز نمی‌کند؛ بنابراین بحث و جدل بر سر تفاوت سرعت دانلود مودم‌های Snapdragon 778G‌ و Exynos 2200 برای کاربران ایرانی، موضوعیت چندانی ندارد.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

بررسی‌های ما نشان می‌دهند که در استفاده‌های روزمره، نظیر وب‌گردی و استفاده از پیام‌رسان‌ها، دو گوشی عملکرد کم‌وبیش یکسانی را به‌نمایش می‌گذارند؛ اما اگر بخواهیم سخت‌گیرتر باشیم، گلکسی S22 حدود ۲۰ درصد سریع‌تر است و تا ۸۰ درصد توان پردازش گرافیکی بیشتری در اختیارتان می‌گذارد.

برای مقایسه‌ی پایداری عملکرد، بنچمارک سنگین 3DMark Wild Life را ۲۰ دقیقه به‌طور مداوم روی گوشی‌ها اجرا کردیم. عملکرد تراشه‌ی Exynos 2200 در این آزمون بسیار غیرقابل پیش‌بینی بود، در سه بار تکرار آزمون استرس، گلکسی S22 یک بار پایداری ۵۹ درصدی را به‌نمایش گذاشت و دو بار دیگر به پایداری ۵۰ درصدی رسید. در سوی دیگر میدان، گلکسی A73 با ثبت پایداری ۹۹ درصدی، عملکرد بسیار خطی و شگفت‌انگیزی را به‌نمایش گذاشت.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

همان‌طور که در نمودار بالا نیز مشاهده می‌کنید، در ابتدای آزمون پایداری عملکرد، گلکسی S22 با اختلافی ۱۳۰ درصدی بر گلکسی A73 برتری دارد؛ اما پس از گذشت ۲۰ دقیقه، حاشیه‌ی برتری پرچم‌دار سامسونگ به حدود ۳۰ درصد کاهش می‌یابد، ناگفته نماند که در طول این فرایند، دمای بدنه‌ی گلکسی S22 نیز به‌مراتب بیشتر از بدنه‌ی A73 بود. نسخه‌ی اسنپدراگون گلکسی S22 نیز رفتار مشابهی را به‌نمایش می‌گذارد، با این تفاوت که در پایان آزمون، حاشیه‌ی برتری آن بر گلکسی A73 از ۲۸۰ درصد به ۱۰۲ درصد کاهش می‌یابد.

برای پی‌بردن به تفاوت گلکسی S22 و گلکسی A73 در دنیای واقعی، بازی سنگین و جهان‌باز Genshin Impact را با تنظیمات گرافیکی Medium اجرا کردیم. احتمالاً چنین تصور می‌کنید که گلکسی S22 با اختلافی فاحش می‌تواند گلکسی A73 را از پیش‌رو بردارد؛ اما با بررسی ما خلاف تصورتان را نشان می‌دهد. گلکسی S22 بازی را با نرخ میانگین ۵۰ فریم‌برثانیه و پایداری ۹۵ درصدی اجرا کرد؛ درحالی‌که گوشی میان‌رده‌ی گلکسی A73 به نرخ میانگین ۵۲ فریم‌برثانیه و پایداری ۹۹ درصدی دست یافت. گلکسی S22 از همان دقایقی ابتدایی اجرای بازی به مقدار زیادی داغ شده و در دقیقه‌ی دهم، لمس فریم آن آزاردهنده بود؛ اما دمای بدنه‌ی گلکسی A73 دیرتر و کمتر از پرچم‌دار سامسونگ افزایش یافت.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

توجه داشته باشید که بازی Genshin Impact در شرایطی روی دو گوشی اجرا شد که قابلیت GOS یا Game Optimizations Service سامسونگ غیرفعال بود، با فعال‌سازی این قابلیت، نرخ فریم میانگین گلکسی S22 به عدد ۳۴ فریم‌برثانیه کاهش می‌یابد.

طبیعتا ظرفیت باتری گلکسی S22 و گلکسی A73 به‌گونه‌ای نیست که بتوانیم مقایسه‌ی عادلانه‌ای میان شارژدهی‌شان داشته باشیم؛ گلکسی A73 از نمایشگر ۶٫۷ اینچی FHD و باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برد و گلکسی S22 از نمایشگر ۶٫۱ اینچی FHD و باتری ۳۷۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند. برای مقایسه‌ی عادلانه‌تر، سراغ گلکسی S22 پلاس رفتیم که دارای صفحه‌نمایش ۶٫۶ اینچی FHD و باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپرساعتی است.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

در تست‌های زومیت که با روشنایی ۲۰۰ نیتی صفحه‌نمایش، حالت پرواز، صدای Mute و با شبیه‌سازی کاربری‌های روزمره صورت می‌گیرد، گلکسی A73 به‌مدت ۱۰ ساعت و ۳۳ دقیقه شارژدهی کرد؛ درحالی‌که عمر باتری گلکسی S22 به ۱۱ ساعت و ۱۳ دقیقه رسید.

یکی از دلایل اصلی اختلاف یک ساعت و ۲۰ دقیقه‌ای شارژدهی به تفاوت نرخ نوسازی دو دستگاه بازمی‌گردد؛ نرخ نوسازی گلکسی A73 به‌طور ثابت روی عدد ۱۲۰ هرتز قرار دارد؛ درحالی‌که نرخ نوسازی صفحه‌نمایش گلکسی S22 متغیر است و بسته به محتوای در حال نمایش، بین اعداد ۲۴، ۴۸، ۶۰ و ۱۲۰ هرتز تغییر می‌کند.

در حالی‌که روی کاغذ به‌نظر می‌رسد، گلکسی S22 و گلکسی A73 هر دو از پنل OLED با وضوح تقریباً یکسان +FHD بهره می‌برند؛ اما در عمل تفاوت‌های متعددی بین دو پنل وجود دارد؛ گذشته از رفتار دو گوشی در تنظیم نرخ نوسازی، عملکرد آن‌ها در تولید رنگ و روشنایی نیز متفاوت است.

عملکرد نمایشگر گلکسی A73 5G دربرابر گلکسی S22 5G
محصول ٫ پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگ میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت پیش‌فرضدقیق‌ترین حالت
گلکسی A73 5G۲٫۰۰۵۵۲۰۱۰۹۳۳٫۶ (Vivid)۱٫۴ (Natural)
گلکسی S22 5G۲٫۰۰۱۰۵۸۰۱۲۱۵۴٫۵ (Vivid)۲٫۰ (Natural)
تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.
ما روشنایی حداکثری گلکسی S22 را ۱۲۲۰ نیت اندازه گرفتیم؛ درحالی‌که بیشترین روشنایی گلکسی A73 به ۱۰۹۰ نیت می‌رسد. اختلاف ۱۰ درصدی روشنایی، بدین مفهوم است که پرچم‌دار سامسونگ زیر نور آفتاب، خوانایی بهتری را در مقایسه‌با میان‌رده‌اش به‌ارمغان می‌آورد.

هر دو گوشی پرچم‌‌دار و میان‌رده‌ی سامسونگ فضای رنگی گسترده‌ی DCI P3 را به‌طور کامل پوشش می‌دهند؛ اما گلکسی S22 گواهی پخش ویدئوهای +HDR10 را نیز دارد؛ پس امکان نمایش رنگ‌های ۱۰ بیتی را نیز دارد. گلکسی S22 در مجموع رنگ‌های چشم‌نوازتری نیز تولید می‌کند.

دوربین گلکسی A73 مقابل گلکسی S22

دوربین، اصلی‌ترین تفاوت را میان گوشی‌های پرچم‌دار و میان‌رده رقم می‌زند؛ گلکسی S22 از ترکیب دوربین سه‌گانه با حسگرهای ۵۰، ۱۰ و ۱۲ مگاپیکسلی و لنزهای واید، تله‌فوتو و اولتراواید بهره می‌گیرد. در سوی دیگر میدان، گلکسی A73 روی پنل پشتی خود دوربین واید ۱۰۸ و اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی را در کنار دو ماژول ۵ مگاپیکسلی برای عکاسی ماکرو و عمق‌سنجی می‌بیند.

با اینکه دوربین‌های اصلی رزولوشن متفاوتی دارند؛ اما تفاوت ابعاد پیکسل‌ها به‌گونه‌ای است که در عمل، حسگرها ابعاد یکسانی داشته باشند؛ حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی به‌کاررفته در دوربین اصلی گلکسی A73 حدود ۵ درصد از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی گلکسی S22 بزرگ‌تر است.

دوربین اصلی هر دو گوشی از لرزش‌گیر اپتیکال بهره می‌برند و مقابل لنزهایی با دیافراگم f/1.8 قرار دارند؛ اما دوربین اصلی گلکسی S22 از فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel بهره می‌برد و برهمین اساس عملکرد سریع‌تر و پایدارتری نسبت به فوکوس خودکار تشخیص فاز گلکسی A73 هنگام فوکوس روی سوژه‌ها دارد.

دوربین اولتراواید هر دو گوشی ۱۲ مگاپیکسلی است؛ اما ماژول به‌کاررفته در گلکسی S22 پیکسل‌های بزرگ‌تر و درنتیجه حسگر بزرگ‌تری دارد؛ موضوعی که باعث می‌شود تا گوشی پرچم‌دار سامسونگ بتواند عکس‌های فوق‌عریض روشن‌تری بگیرد.

گلکسی S22 از دوربین تله‌فوتوی ۱۰ مگاپیکسلی با قابلیت بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ برابری نسبت به قاب تصویر دوربین واید را دارد. این گوشی پرچم‌دار می‌تواند با همین دوربین عکس‌های پرتره‌ی طبیعی‌تری نیز بگیرد؛ در حالی‌که گلکسی A73 برای عکاسی پرتره صرفاً به دوربین اصلی متکی است.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی A73

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

کراپ عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

کراپ عکس گلکسی A73

در نگاه نخست به عکس‌های بالا که با دوربین اصلی گوشی‌های ثبت شده‌اند، به‌نظر می‌رسد که آن‌ها بسیار نزدیک به هم هستند. هر دو عکس رنگ‌های جذاب و جزئیات رضایت‌بخشی دارد؛ اما چنانچه بزرگ‌نمایی کنیم، برتری گلکسی اس ۲۲ را می‌توان دید.

همان‌طور که از برش‌های ۱۰۰ درصدی نیز برمی‌آید، جزئیات گلدان در عکس گلکسی S22 بیشتر است؛ با نگاهی به شلف ایکس‌باکس، می‌توان متوجه شد که گلکسی A73 نویز بیشتری در عکس‌های خود دارد.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی A73

در عکس‌های بالا نیز به‌نظر می‌رسد که گلکسی S22 اعوجاج بیشتری در تصویر دارد؛ در حالی‌که گلکسی A73 با روشن‌تر کردن بیش‌از حد تصویر، مقداری از جزئیات دیوار در مجاورت چراغ‌ها را از دست داده است.

گلکسی A73 در محیط‌های تاریک به‌مراتب کُندتر از گلکسی S22 روی سوژه فوکوس می‌کند و به زمان بیشتری نیز برای گرفتن عکس و پردازش آن نیاز دارد؛ به‌همین دلیل، گاهی عکس‌های ثبت‌شده از سوژه‌های متحرک، محو از آب در می‌آیند.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی A73

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

کراپ عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

کراپ عکس گلکسی A73

هر دو عکس بالا در حالت Night ثبت شده‌اند و هر دو نیز جذاب هستند؛ اما گلکسی A73 در نوردهی زیاده‌روی کرده است؛ گویی روی سوژه چراغ گرفته‌ایم. رنگ‌های گلکسی S22 طبیعی‌تر هستند. با بزرگ‌نمایی روی سوژه نیز می‌توان متوجه سافت‌بودن عکس A73 شد.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی A73

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

کراپ عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

کراپ عکس گلکسی A73

برای قضاوت عادلانه‌تر، به‌جای دوربین تله‌فوتو، با دوربین اصلی گلکسی S22 عکاسی پرتره کردیم. تفکیک سوژه از پس‌زمینه و پیاده‌سازی افکت بوکه در هر دو عکس بسیار رضایت‌بخش است. رنگ مشکی تی‌شرت نیز در عکس A73 جذاب‌تر به‌نظر می‌رسد؛ اما با بزرگ‌نمایی روی چهره، متوجه می‌شویم که S22 در زمینه‌ی جزئیات دست بالاتر را دارد.

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

عکس گلکسی A73

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

کراپ عکس گلکسی S22

مقایسه گلکسی A73 با S22؛ میان‌رده‌ای که پرچمدار را به چالش می‌کشد [به‌همراه ویدیو]

کراپ عکس گلکسی A73

در عکس‌های سلفی، هر دو گوشی رضایت‌بخش ظاهر شده‌اند؛ اما ما رنگ و لعاب گلکسی S22 را بیشتر می‌پسندیم. ظاهراً سطح جزئیات عکس S22 نیز کمی بالاتر از گلکسی A73 است.

جمع‌بندی

برخلاف تصور اولیه‌مان، نبرد بین گلکسی A73 و گلکسی S22 چندان نابرابر نیست؛ گوشی میان‌رده‌ی سامسونگ با وجود آنکه با نیمی از برچسب قیمتی S22 به‌فروش می‌رسد؛ اما در برخی از موارد، برادر پرچم‌دار و پرزرق و برقش را از پیش‌رو برمی‌دارد؛ به‌ویژه در بازی سنگینی همچون Genshin Impact که با تراشه‌ی میان‌رده‌اش، گل سرسبد تراشه‌های سامسونگ را مغلوب خود کرد.

هر دو گوشی در استفاده‌های روزمره، بسیار نزدیک به هم هستند؛ اگر کاربری گوشی هوشمند برای شما به اینستاگرام‌گردی، کار با پیام‌رسان‌ها و گشت‌وگذار در وب خلاصه می‌شود، فرق چندانی را میان کهکشانی پرچم‌دار و میان‌رده‌ی سامسونگ حس نخواهید کرد؛ اما چنانچه به عکاسی موبایل علاقه‌مند هستید و حس کالای لوکس را به کارکرد ترجیح می‌دهید، بی‌شک گلکسی S22 پاسخ نیازتان را به‌خوبی خواهد داد.

بی‌شک آنچه در مقاله‌ی پیش‌رو تجربه کردیم، صرفاً به گوشی‌های سامسونگ محدود نمی‌شود؛ چه بسا گوشی هوشمندی همچون شیائومی ۱۲ ایکس بتواند در زمینه‌ی جنس بدنه‌ی پریمیوم نیز نظر علاقه‌مندان گوشی‌های پرچم‌دار را با برچسب قیمتی به‌مراتب پایین‌تر، به‌سوی خود جلب کند. گوشی‌های میان‌رده راه دور و درازی را برای رسیدن به جایگاه فعلی‌شان طی کرده‌اند؛ بلوغ این‌چنینی و کارآمدی گوشی‌های میان‌رده، برای ما کاربران ایرانی که با تنگنای اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، بیش‌از هرکس دیگری فرح‌بخش‌تر است!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


انشا در مورد امید به زندگی ؛ چندین انشا ادبی و زیبا امید به زندگی