6 ترفند ساده و تضمینی برای سفید کردن دندانها در خانه
دندانها از اجزای مهم چهره هر شخص به شمار میروند و شکل و رنگ آنها تاثیر بسیار زیادی روی زیبایی اشخاص دارد. گاه ممکن است دندانها به دلیل برخی مسائل تیره و بدرنگ شوند و افراد به دنبال راهکاریی برای سفید کردن آنها باشند.
برخی از افراد با وجود اینکه چند بار در روز دندانهایشان را مسواک میزنند، دندانهایشان به دلیل عاداتی مانند نوشیدن قهوه و چای یا سیگار کشیدن همچنان لکهدار و زرد است. دندانهای زرد یا مایل به قهوهای در بیشتر مواقع میتواند نشان دهنده وجود یک مشکل بزرگتر مانند لثههای ناسالم، نازک شدن مینای دندان و رعایت نکردن بهداشت دهان باشد. در حقیقت سفید کردن دندانها به محافظت از دندانها و لثهها در برابر پوسیدگی و بیماریهایی مانند التهاب لثه کمکی نمیکند؛ اما همه ما میخواهیم دندانهای سفید و زیبا داشته باشیم.
بنا به گزارش دندان پزشکی در وب سایت Dentistry IQ «تصور اشتباهی وجود دارد که دندانهای سفید را نشانهای از دندانهای سالم میدانند، در حالی که رنگ دندان ارتباط کمی با سلامت آن دارد، به هر حال برداشت مصرف کننده این است که دندانهای سفید نشانه یک دهان سالم است.» در این مطلب چندین روش خانگی را معرفی خواهیم کرد که با به کارگیری آنها میتوانید دندانهایتان را به طور طبیعی سفید و درخشان کنید؛ همچنین بهداشت دهانتان را بهبود ببخشید.
علت زرد شدن دندانها چیست؟
علت نازک شدن مینای دندان چیست؟ عواملی مانند افزایش سن، ژنتیک و مصرف مواد غذایی که باعث پوسیدگی یا لک شدن دندان میشوند، میتوانند از دلایل اصلی نازک شدن مینای دندان به شمار روند. بسیاری از عادات ناسالم میتوانند ریسک بیماریهای لثه را نیز افزایش بدهند.
هرچند این مسئله غیر واقعی است که انتظار داشته باشیم دندانهایمان با بالا رفتن سن همچنان سفید و درخشان باقی بمانند، با این وجود میتوانیم از عواملی که تغییر رنگ دندانها را سریعتر میکنند، جلوگیری کنیم.
تعدادی از دلایل زردی یا تیره شدن دندانها عبارتاند از:
- نوشیدن چای یا قهوه
- سیگار کشیدن
- نازک شدن مینای دندان به دلیل افزایش سن
- تغذیه نادرست که شامل مصرف بیش از حد غذاهای فرآوری شده با محتوای اسیدی بالا میشود، مانند برخی از انواع نوشیدنیها، شکلات یا برخی میوهها. برخی از مکملها نیز به دلیل دارا بودن اسید سبب نازک شدن مینای دندان میشوند.
- خشکی دهان (کم بودن بزاق دهان یعنی محافظت ضعیف از مینای دندان)
- با دهان نفس کشیدن و بسته بودن راههای هوایی بینی که باعث کاهش بزاق میشود و اجازه نمیدهد دهان و دندانها مرطوب بمانند
- مصرف آنتیبیوتیک
- مصرف بیش از حد فلوراید؛ بهویژه اگر این عادت از دوران کودکی تاکنون باشد
- عوامل ژنتیکی
بعد از خوردن و آشامیدن دندانهایتان را مسواک بزنید
مصرف نکردن دخانیات و کم نوشیدن قهوه و نوشابه، بهبود وضعیت بهداشت دهانی و تغذیه درست به پیشگیری از زرد شدن دندانها کمک میکنند. در صورتی که عادت دارید به طور مداوم نوشابه بنوشید، شاید بهتر باشد از نی استفاده کنید. بعد از نوشیدن نوشابههای شیرین یا اسیدی حتما مقداری آب میل کنید. سعی کنید مصرف نوشابه را به حداقل برسانید تا از عوارض آن مصون بمانید.
بیشتر غذاها دندان را لک نمیکنند، با این وجود اگر به نوشیدن قهوه یا کشیدن سیگار عادت دارید، نباید دور از انتظارتان باشد که به مرور زمان دندانهایتان تغییر رنگ بدهند. بهتر است هر سه ماه یک بار دندانهایتان را جرمگیری کنید و این راهکارهای خانگی را نیز به کار ببرید.
جوش شیرین و هیدروژن پرواکسید
شیوه دیگر استفاده از هیدروژن پروکسید این است که مقدار کمی از آن را با کمی جوش شیرین ترکیب کنید تا به شکل خمیر درآید. با این خمیر میتوانید جرم دندانها را از بین ببرید. مقالهای که در Journal of Dentistry منتشر شده است، نشان میدهد: «نتایج به دست آمده از پنج مطالعه بالینی کنترل شده روی بیش از ۲۷۰ نفر نشان داده است خمیر دندانهایی که حاوی مقداری جوش شیرین هستند، در مقایسه با خمیر دندانهای معمولی که فاقد جوش شیرین هستند، خیلی بهتر و موثرتر جرم دندانها را برطرف میکنند.» نتایج به دست آمده از ارزیابی سطح دندانهای بیماران (نزدیک گونهها، نزدیک زبان، اتصال به لثه و پشت و جلوی دندان) نیز نشان داد که استفاده از محصولات حاوی جوش شیرین به میزان بیشتری از جرم و پلاکهای دندان میکاهد.
در حقیقت شیوه صحیح استفاده از جوش شیرین برای سفید کردن دندانها این است که طبق روال معمول اول دندانها و مخصوصا پشت آنها را به خوبی مسواک بزنید. جوش شیرین مانند کاغذ سمباده مادهای زبر است؛ بنابراین حتما مقدار کافی هیدروژن پروکسید را با آن ترکیب کنید تا به مینای دندانها آسیب نرساند. این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا مینای دندان قابل ترمیم نیست. خمیری که درست میکنید، باید از کِرِم هم نرمتر باشد. این خمیر را حدود ۳۰ ثانیه روی دندانها بمالید؛ سپس بهخوبی با آب بشویید و سطح دندانها را از این ماده پاک کنید.
روغن نارگیل
کافی است یک قاشق غذاخوری روغن نارگیل را در دهان بگذارید و به مدت ۵ تا ۲۰ دقیقه بین دندانها بچرخانید یا چند قطره از آن را به خمیردندان یا روی مسواکتان اضافه کنید. شیوه دیگر استفاده از روغن نارگیل برای سفید کردن دندانها این است که گوشه یک حوله کوچک و تمیز را به روغن نارگیل آغشته کنید و روی دندانها بمالید. روغن نارگیل دارای خواص ضد میکروبی است،؛ بنابراین برای محافظت و تمیز کردن لثهها نیز میتواند گزینه بسیار عالی باشد.
مقالهای که در Journal of Contemporary Dental Hygiene منتشر شده است، نشان میدهد: «غرغره کردن روغنهای خوراکی راهکاری طبیعی و بیخطر برای سفید کردن دندانهاست که هیچ عارضه جانبی ندارد؛ بنابراین میتوان از آن به عنوان یک درمان پیشگیرانه در خانه و برای حفظ بهداشت دهان استفاده کرد.»
سرکه سیب
راز سرکه سیب چیست؟
کلید موثر بودن استفاده از سرکه سیب برای سفید کردن دندانها استفاده مستمر از آنهاست، به طور معمول باید حداقل یک ماه مداوم از آن استفاده کنید تا بتوانید به نتیجه مطلوب دست یابید. با این حال مراقب باشید؛ زیرا سرکه سیب حاوی نوعی اسید است و در صورتی که زیاد از آن استفاده کنید یا بهشدت و سختی آن را به دندانها اعمال کنید، ممکن است به مینای دندانتان آسیب بزند. بعد از استفاده از سرکه سیب باید دوباره دندانها را با خمیر دندان معمولی مسواک بزنید و دهان را خوب آبکشی کنید. استفاده از خمیر دندان بدون فلوراید توصیه میشود.
سرکه سیب را برای تقریبا یک دقیقه با انگشت روی دندانها بمالید؛ سپس با آب یا دهانشویه هیدروژن پروکسید دهان را آبکشی کنید.
پوست لیمو ترش یا پرتقال
توت فرنگی و سایر مواد غذایی سالم
- منابع کلسیم مانند ماست یا شیر
-
غذاهای سرشار از منیزیم و پتاسیم مانند سبزیجات برگ تیره، سیب یا گلابی
-
تخم مرغ محلی
-
قاری
-
سیب زمینی شیرین، هویج و کدو حلوایی
-
کرفس
- مغزهایی مانند گردو و بادام
مطلب پیشنهادی: دندان های سفید و براق، راز سفیدی دندان بازیگران چیست؟