فرصت ویژه سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه‌‌‌های خورشیدی


دنیای‌اقتصاد : معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از فرصت ویژه سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه‌‌‌های خورشیدی ۲۰کیلوواتی روی سقف سوله و محوطه‌‌‌های در اختیار واحدهای فعال مستقر در شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی کشور خبر داد.

به گزارش «ایرنا» به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، علی رسولیان افزود: این موضوع در قالب طرحی حمایتگرانه از سوی صندوق ملی محیط‌زیست در راستای تامین مالی نیروگاه‌‌‌های خورشیدی ۲۰کیلوواتی به صورت ویژه برای واحدهای مستقر در شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی و با هدف ایجاد نیروگاه‌‌‌های انرژی خورشیدی کوچک‌‌‌مقیاس روی سقف سوله و محوطه در اختیار این واحدها اجرا می‌شود.

او اضافه‌‌‌کرد: در این طرح علاوه بر انعقاد قرارداد خرید تضمینی ۲۰ساله از سوی ساتبا (سازمان انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق) تسهیلات کم‌بهره برای ساخت نیروگاه‌‌‌های مذکور از سوی صندوق ملی محیط‌‌‌زیست به متقاضیان واجد شرایط ارائه می‌شود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران ادامه داد: این طرح که در راستای کاهش آلاینده‌‌‌ها و جلوگیری از تخریب محیط‌زیست برنامه‌ریزی شده است، با همکاری سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران، سازمان انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و بانک توسعه تعاون به مرحله اجرا درمی‌‌‌آید. رسولیان با اشاره به مزایای طرح یادشده، تصریح‌‌‌کرد: قرارداد خرید تضمینی ۲۰ساله با ساتبا و درآمدزایی مطمئن و بلندمدت، تامین ۸۰‌درصد سرمایه‌گذاری موردنیاز از طریق صندوق ملی محیط‌زیست تا سقف ۴۰۰میلیون تومان و تسهیلات کم‌بهره حداکثر ۱۴درصد با اقساط پنج‌ساله از مهم‌ترین مزایای این طرح خواهد بود.او تاکید کرد: متقاضیان طرح یادشده، واحدهای فعال مستقر در شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی سراسر کشور دارای انشعاب برق و حداقل ۲۰۰مترمربع فضای سقف سوله رو به جنوب هستند که اعتبارسنجی لازم در نظام بانکی برای ارائه تسهیلات به آنها نیز انجام خواهد شد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در طرح حاضر به‌‌‌منظور سهولت و استانداردسازی فرآیندها، تسهیلات صندوق ملی محیط‌زیست فقط به نیروگاه‌‌‌های ۲۰کیلووات تعلق می‌گیرد، اما در صورت عدم‌تمایل به استفاده از این تسهیلات، امکان نصب نیروگاه در سایر مقیاس‌‌‌ها طبق شرایط اعلامی در سامانه «مهرسان» وزارت نیرو نیز وجود دارد.

رسولیان افزود: در حال حاضر فرض بر تزریق برق تولیدی به شبکه و قرارداد خرید تضمینی مطابق ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف است، اما در صورت عدم‌تمایل به استفاده از تسهیلات نیز ‌سازوکار برق براساس تفاهم‌نامه میان ساتبا و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی ایران مدنظر قرار می‌گیرد و یکی از وثیقه‌‌‌های طرح قرارداد خرید تضمینی با ساتباست.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه اقتصادی

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


جدیدترین عکس های 00:00 عاشقی با متن های رمانتیک