تولید سالانه حدود یک میلیون تن علوفه از مراتع خراسان رضوی


تولید سالانه حدود یک میلیون تن علوفه از مراتع خراسان رضوی

مشهد ـ مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: در خراسان رضوی سالانه حدود یک میلیون تن علوفه از سطح مراتع تولید می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن فنودی ظهر شنبه در نشست خبری هفته منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی اظهار کرد: در استان خراسان رضوی سالانه حدود یک میلیون تن علوفه از مراتع تولید می‌شود که میانگین ۱۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم در هر هکتار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: در خراسان رضوی ۶.۵ میلیون هکتار وسعت مراتع وجود دارد که ۴.۲ آن مراتع فقیر، ۲.۲ مراتع متوسط و ۳۰۰ هزار هکتار مراتع خوب است.

وی ادامه داد: ظرفیت دام مراتع ۳.۵ میلیون واحد دامی است که بیش از ۲ برابر ظرفیت مراتع، دام در مرتع وجود دارد و برای این مورد باید چاره اندیشید تا به سمت دامداری صنعتی و نیمه صنعتی برویم و فشار بر مراتع را کاهش دهیم. این امر به اهداف آبخیزداری کمک می‌کند.

فنودی بیان کرد: ۱.۵ میلیون هکتار رویشگاه گیاهان دارویی شامل آنغوزه، کتیرا، زیره کوهی، آویشن، کلپوره، بالنگو و… وجود دارد.

خراسان رضوی در ۳۰ شهرستان کانون فرسایش بادی دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در ادامه همچنین اظهار کرد: خراسان رضوی در ۳۰ شهرستان کانون فرسایش بادی دارد که متأسفانه در سال ۹۷، در استان ۱۵ کانون فرسایش بادی در ۲۰ شهرستان به وسعت ۷۶۸ هزار هکتار وجود داشت که با استفاده بی‌رویه و بهره‌برداری غیر اصولی از مراتع و منابع طبیعی، اکنون این مقدار به ۳۰ کانون در ۲۳ شهرستان افزایش یافته است.

وی با اشاره به افزایش وسعت کانون‌های فرسایش بادی در خراسان رضوی افزود: در سال ۹۷ مساحتی به وسعت ۷۶۸ هزار هکتار کانون فرسایش بادی وجود داشت و امروز این کانون‌ها در مساحتی به وسعت ۱.۲ میلیون هکتار وجود دارد. این افزایش در توسعه بیابان نقش دارد و می‌طلبد عملیات بیابان‌زدایی انجام و از توسعه آن جلوگیری کنیم. توسعه بیابان‌ها، هم اراضی کشاورزی را تحت فشار قرار می‌دهد و هم شوری آب چاه‌های کشاورزی را در بردارد.

فنودی همچنین افزود: وظیفه اصلی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری اصولی از اراضی ملی در سطح خراسان رضوی است که در این رابطه به گونه‌ای اقدام باید شود که ضمن حفظ و بهره‌برداری اصولی و نگهداری برای نسل آینده، نسل امروز هم بتواند از آن بهره‌مند شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: از ۱۱.۶ میلیون هکتار وسعت کل خراسان رضوی را هشت میلیون هکتار معادل ۷۰ درصد سطح خراسان رضوی را اراضی ملی پوشش داده است.

وی ادامه داد: اراضی ملی در اقتصاد و اشتغال مردم خراسان رضوی سهیم است بنابراین حفظ آن بسیار اهمیت دارد.

فنودی همچنین به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و افزود: سهم خراسان رضوی از اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی سه سال، کاشت سالانه ۳۷ میلیون نهال است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی بیان کرد: کاشت این تعداد درخت از سال ۱۴۰۲ آغاز و برای مدت سه سال تداوم دارد بنابراین همکاری و مشارکت مردم را اساس اجرای مطلوب این طرح می‌دانیم.

وی در ادامه افزود: با اجرای این طرح ظرفیت تولید را با همکاری شرکتهای دانش بنیان افزایش داده ایم که تا قبل از این سالانه یک تا یک و نیم میلیون نهال در استان تولید می‌شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: هدف از اجرای طرح مردمی کاشت توسعه جنگل کاری، ایجاد فضای سبز و کاهش آلودگی هواست.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه محیط زیست

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


عکس پروفایل روز معلم | عکس تبریک روز معلم