گردشگری را به اصفهان خلاصه نکنیم


گردشگری را به اصفهان خلاصه نکنیم

با وجود شرایط سخت امسال برای سفر کردن از جمله ماه مبارک رمضان، محدودیت های جاری در اصفهان، گرانی هتل ها و تکراری شدن برخی مناظر اصفهان برای شهروندان دیگر شهر ها؛ فرصت خوبی برای ایجاد رونق گردشگری در شهرهای دیگر استان به وجود آمده است.

با وجود شرایط سخت امسال برای سفر کردن از جمله ماه مبارک رمضان، محدودیت های جاری در اصفهان، گرانی هتل ها و تکراری شدن برخی مناظر اصفهان برای شهروندان دیگر شهر ها؛ فرصت خوبی برای ایجاد رونق گردشگری در شهرهای دیگر استان به وجود آمده است.

به گزارش «دنیای سفر»، روزهای نخستی که قاسم زاده شهردار اصفهان شده بود؛ دنیای اقتصاد در چند سؤال راهبردی از شهردار خواست که پاسخ دهد چرا یک شهروند باید به اصفهان سفر کند؟ اصفهان به جز اماکن تاریخی که عموم مردم ایران بار ها و بار ها آن را دیده اند؛ چه پتانسیل گردشگری خاص دیگری دارد که با وجود هزینه های فعلی، یک نفر برای دیدن آن هزینه کرده و زمان خود را در اصفهان بگذراند؟ هرچند این سؤال از سوی شهردار دریافت نشد و بررسی آن هم گزارش مفصل دیگری می طلبد.

گردشگری را به اصفهان خلاصه نکنیم

اما مسئله اینجاست که با وجود شرایط سخت امسال برای سفر کردن از جمله ماه مبارک رمضان، محدودیت های جاری در اصفهان، گرانی هتل ها و تکراری شدن برخی مناظر اصفهان برای شهروندان دیگر شهر ها؛ فرصت خوبی برای ایجاد رونق گردشگری در شهر های دیگر استان به وجود آمده است.

جاذبه های گردشگری نجف آباد

نجف آباد به عنوان یکی از بزرگ ترین شهرستان های استان که به ارزان بودن و خوش انصاف بودن معروف است؛ یکی از مقاصد مهمی است که در سال های اخیر به جنبه های گردشگری آن بی توجهی شده است. خانه های تاریخی نجف آباد و به کار انداختن مجدد عصار خانه های خاموش نجف آباد، در کنار احداث بوم گردی های متعدد، می تواند این منطقه را به عنوان یک قطب گردشگری باقیمت مناسب به ایران و جهان معرفی کند.

مرمت خانه نوریان و تبدیل آن به کافه و کتاب فروشی در کنار عصار خانه آقا دو نمونه موفق از بازیابی هویت گردشگری نجف آباد هستند که می توانند نقشه راهی برای پیشبرد ایده های گردشگری در این شهرستان بزرگ باشد. عصار خانه بزرگ نجف آباد که به عنوان عصار خانه "آقا" نیز شناخته می شود، یک عصار خانه (کارگاه روغن گیری) مربوط به دوران صفویه است و در شهرستان نجف آباد، بازار، خیابان هفده شهریور قرارگرفته است. این بنای تاریخی در تاریخ بیست و پنجم خردادماه سال ۱۳۸۱ و با شماره ثبت ۵۸۸۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده. امروزه دیگر عصار خانه آقا مورد استفاده قرار نمی گیرد، که البته به عنوان یکی از بزرگ ترین و زیبا ترین عصار خانه های ایران تبدیل به یک جاذبه گردشگری محبوب شده است.

گردشگری را به اصفهان خلاصه نکنیم

«خانه تاریخی نوریان» اولین مکتب خانه علوم نجف آباد در فضایی به مساحت ۱۱۶۳ مترمربع گسترش یافته که شامل بخش اصلی دارای شاه نشین و بخش خلوت کناری در شرق آن است. ورودی اصلی خانه از طریق هشتی بزرگی مفروش شده با سنگ های قلوه ای به مساحت ۱۶ مترمربع در ضلع جنوبی خانه قرار دارد که با پیچشی شرقی و متناسب با معماری بومی ایران، دسترسی به حیاط اصلی بخش مرکزی خانه را ممکن می سازد. خانه نوریان از خانه های تاریخی متعلق به اواخر قاجار و اوایل پهلوی اول که در بافت تاریخی نصیر واقع شده است. نزدیک بودن نجف آباد به اصفهان نیز مزیت دیگری است که می تواند این شهر را به یک نقطه مناسب برای سفر نوروزی تبدیل کند.

جاذبه های گردشگری خور و بیابانک

خور و بیابانک یکی دیگر از نقاطی است که می تواند در تحول گردشگری استان کمک قابل توجهی کند. خور و بیابانک از شهر های قدیمی و باستانی ایران است که از لحاظ تاریخی دوران پر فراز و نشیبی را گذرانده است. وجود آثار باستانی متعدد از جمله تپه های چهارهزارساله باستانی و قلعه های جندق و بیضه حاکی از پیشینه کهن این شهرستان دارد.

طبق مطالعات پژوهشگران و کشف اسناد تاریخی، قدمت این شهرستان به قبل از اسلام و به دوره ساسانیان می رسد. شهرستان خور و بیابانک از دوره سلجوقیان تا اواخر دوره فتحعلی شاه به تناوب جزئی از منطقه یزد بود. در قرن چهارم و پنجم بخشی از توابع استان های یزد و خراسان به شمار می رفت در دوران قاجاریه و صفویه نیز جزئی از مناطق سمنان و یزد محسوب می شد.

قلعه بیاضه یکی از اماکن تاریخی به جای مانده از دوران ساسانیان است که در ۵۳ کیلومتری خور و بیابانک و در روستای بیاضه واقع شده است. این بنا که به ارگ بیاضه نیز معروف است از چند طبقه ساخته شده و در اطراف آن نیز خندق هایی عمیق جهت محافظت از قلعه در برابر دشمنان حفر شده است.

گردشگری را به اصفهان خلاصه نکنیم

«دریاچه نمک خور و بیابانک» بزرگ ترین دریاچه نمک کشور و یکی از جاذبه های طبیعی و دیدنی خور و بیابانک است. این دریاچه در کویر مرکزی واقع شده و به دلیل همین موقعیت جغرافیایی، نام دریاچه نمک کویر مصر بر آن نهاده شده است. یکی از مناظر شگفت انگیز این دریاچه وجود اشکال هندسی لانه زنبوری حاصل از رسوبات نمک در سطح آن است که در هنگام طلوع و غروب خورشید منظره ای شگفت انگیزی را به نمایش می گذارد که در نوع خود دیدنی است. اگرچه خور و بیابانک با توجه به زیرساخت های فعلی خود نیازمند سرمایه گذاری و مرمت است.

گردشگری را به اصفهان خلاصه نکنیم

جاذبه های گردشگری نطنز

نطنز یکی دیگر از شهرهایی است که می تواند برندینگ گردشگری اصفهان را رنگی نو بزند. شهری نسبتا کوچک در دامنه کوهستان کرکس و شمال باختر اردستان است. این شهرستان طی آخرین سرشماری انجام شده در سال ۱۳۹۵، فقط ۱۴هزار نفر سکنه دارد. خداوند تمام نعمات خود را بر مردم این شهر ارزانی داشته است. در این شهر زیبا می توانید شاهد مناظر طبیعی بی بدیل، باغ های میوه و جا های تاریخی متعدد باشید.

مساجد جامع هر شهر، قدیمی ترین، بزرگ ترین یا معروف ترین مساجد آن شهر هستند. مسجد جامع نطنز نیز از این قاعده مستثنا نیست. مسجد جامع یا همان مسجد جمعه نطنز، یکی از مهم ترین جا های دیدنی نطنز به حساب می آید. این مسجد به دوران ایلخانی تعلق دارد. بد نیست بدانید مسجد جامع نطنز از بخش های مختلفی تشکیل شده است. نکته جالب اینجاست که هر بخش از این مسجد را در یک دوره تاریخی بنا کرده اند.

گردشگری را به اصفهان خلاصه نکنیم

غار پریان از عجیب ترین غارهای ایران است. حتی با تماشای تصویر ورودی این غار می توانید متوجه اسرارآمیز بودن آن شوید. شاید محل ورودی غار پریان نطنز، شما را به یاد خانه خرگوش آلیس در سرزمین های عجایب بیندازد. فضای داخلی غار از درب ورودی آن هم اسرارآمیزتر است. نزدیک بودن نطنز به ابیانه، یکی دیگر از مواردی است که می توان این شهر را برای گردشگران پیشنهاد کرد.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه گردشگری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


لخته خون گوشتی شبیه جگر در پریودی چیست و چه علتی دارد‌؟ +‌روش درمان