کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ» راه‌اندازی می‌شود


کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ» راه‌اندازی می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بر اساس تفاهم‌های صورت گرفته با سازمان برنامه و بودجه، کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ» راه‌اندازی می‌شود.

کتابخانه عمومی «اقتصاد و فرهنگ» راه‌اندازی می‌شود

به گزارش ایران اکونومیست از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در آیین گرامیداشت پیروزی رزمندگان سپاه اسلام در نبرد با رژیم غاصب صهیونیستی در عملیات «وعده صادق» که ظهر امروز در نمازخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه کتابخانه‌ای با شرایط مطلوب دارد که براساس تفاهماتی که با این سازمان داشتیم کتابخانه عمومی اقتصاد و فرهنگ در آن ایجاد می‌شود.

وی همچنین با تبریک پیروزی جبهه مقاومت در انتقام سختی که فرزندان رشید امام و رهبری گرفتند، تصریح کرد: در این عملیات هیمنه پوشالی دشمن صهیونسیتی شکسته شد و برای جامعه اسلامی، همه آزادگان، مستضعفان، مظلومان عالم و امت اسلامی که در این مدت هفت ماه صحنه های پر از جنایت عوامل صهیونیستی را می‌دیدند و بر احوالات زنان و کودکان گریه می کردند التیام به همراه آورد.

دل همه با «وعده صادق» شاد شد
اسماعیلی با بیان اینکه همه دلها با «وعده صادق» که جمهوری اسلامی با فرماندهی رهبر انقلاب به دست آورد شاد شد، افزود: به مدت چند ساعت، پهپادها از آسمان ایران، عراق، سوریه و بیت المقدس عبور و شور و شعف را در میان مسلمانان و همه کسانی که دلشان با مقاومت خونین مردم فلسطین بود، به ارمغان آورد. خداوند نصرت نهایی خود یعنی اضمحلال رژیم صهیونسیتی را زودتر به جامعه اسلامی دهد.

وی با تجلیل از همه همکاران در بخش های مختلف با تلاش شبانه‌روزی که دارند، گفت: حوزه وزارت فرهنگ، عمیق و وسیع است و تکالیف متفاوتی برعهده دارد؛ از حوزه مسجد، قرآن کریم و عترت در حیطه اختیارات این وزارتخانه قرار دارد تا موسیقی، تئاتر و بازی.

وزیر فرهنگ با اشاره به سابقه تهاجم فرهنگی در قبال کشورمان افزود: نگرانی ها در این عرصه زیاد است؛ با هجمه چند دهه ای در حوزه تهاجم فرهنگی در نگاهی کوتاه مدت و با نگاهی بلند مدت در عرصه نزدیک به دویست سال مواجه هستیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: از زمان ورود تجدد به ایران با این مسایل مواجه هستیم مثلا موضوع پوشش بانوان مربوط به چند سال اخیر نیست.

اسماعیلی گفت: نسل اول روشنفکران دوره قاجار در متونی که منتشر کردند چند مساله را به غلط برای گذار ایران از عقب ماندگی بیان می‌کنند؛ اولین پیشنهاد آنها تغییر الفبای ما به الفبای جدید بود تا ما را از سنت های گذشته دور کنند.

وی افزود: تغییر خط موجب می شود ارتباط نسل ها با گذشته خود قطع شود و دیگر امکان ندارد از آثار گذشتگان که به زبان فارسی وجود دارد بهره برد؛ در شرایط فعلی با افتخار بوستان و گلستان را می خوانیم این درحالی است که اگر خط تغییر یافته بود از این گنج بزرگ بی بهره بودیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نکته دیگر پوشش و حجاب بود. شاید رضا خان با گذشت ۷۰ سال از مطرح شدن این سخنان پرچم مخالفت با حجاب را سردست گرفت که با مقاومت زنان ایرانی مواجه شد تا جایی که بعضی از بانوان سالیان سال از خانه خارج نشدند تا مورد تعرض افسران رضاخانی قرار نگیرند. اولین قانونی که در دوره محمدرضا پهلوی (یکسال بعد از سقوط رضا خان) لغو شد همین قانون کشف اجباری حجاب بود. این اقدام به دلیل مقاومت سنگینی که مردم ایران از خود نشان دادند صورت گرفت.
وی افزود: در دوره پهلوی دوم، بی بند و باری با قوت دنبال شد. در جشن هنر شیراز، تئاتری اجرا شد که روزنامه های غربی در مذمت آن مطلب نوشتند که مسوول این اتفاق همسر پهلوی بود.

عفت و حجاب در جامعه ایرانی سابقه چندین هزار ساله دارد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این میراث بزرگ در این چهار دهه به عنوان پرچم جامعه دینی بالا رفته و امروز همه بسیج شدند تا این پرچم را پایین آورند. جامعه ایرانی عفیف است؛ عفت و حجاب در جامعه ایرانی سابقه چندین هزار ساله دارد.

فرهنگ ما فرهنگ پوشیدگی است

وزیر فرهنگ افزود: فرهنگ ما فرهنگ پوشیدگی است و فرهنگ جدید غرب، فرهنگ برهنگی است به همین دلیل است که می‌بینیم در میادین شهرهای غربی مجسمه ها بدون هیچ گونه پوشش در ملا عام قرار دارند نتیجه چنین رویکردی این بود که جوامع غربی به اضمحلال کشیده شده و درصد قابل توجهی از متولدین کشورهای غربی تک‌والدی شدند.

وی با اشاره به دیگر مشکلاتی که این رویکرد به وجود آورده است، افزود: برای غرب مشکل جمعیتی ایجاد شده و خانواده از بین رفته است؛ بسیاری از بچه ها پدر خود را نمی شناسند که اینها ثمرات برهنگی غربی است و امروز می‌خواهند این مسائل را به جامعه ما تحمیل کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: عده ای فکر می‌کنند مشکل ما با غرب اختلاف نظر سیاسی و فقهی است در حالی که اختلاف نظر ما تمدنی است. تمدن با سابقه چند هزار ساله منادی پاسداشت خانواده است و یک تمدن به ظاهر پیشرفته حاصل دمیدن در جامعه بی خدا و سود محور است، آنها تلاش می کنند ما را از عزت جامعه ایرانی به این ذلت تغییر مکان دهند.

وزارت فرهنگ یکی از مهمترین سنگرهای صیانت از هویت و تمدن ایرانی اسلامی است

اسماعیلی با اشاره به نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وزارت فرهنگ یکی از مهمترین سنگرهای صیانت از هویت و تمدن ایرانی اسلامی است؛ همکاران من در حوزه نمایشی سینما، تئاتر، موسیقی، مد، لباس و کتاب ماموریت اصلی صیانت از مرزهای اعتقادی و تمدنی این سرزمین را دارند و باید محکم بر سر این موضوع بایستیم و این را به ایجاد دو قطبی تقلیل ندهیم.

مردم آیین ها و باورهای دینی را باور دارند

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: براساس یافته های علمی متقن که آخرین آن پیمایش ارزش ها و نگرش های ایرانیان است که در وزارت فرهنگ برگزار شد، مردم نسبت به آیین ها و باورهای دینی کاملا باور دارند. بیش از هشتاد درصد مردم در محرم سال گذشته سیاه‌پوش امام حسین (ع) بودند، در ماه رمضان اخیر نیز درصد بسیاری از مردم تمام طول ماه مبارک را روزه گرفتند.

وی با بیان اینکه جامعه ما دینی است و امروز پرچمدار حفظ ارزش ها و هنجارها در چنین جامعه ای هستیم، افزود: همکاران من باید تندیس فضائل انسانی و الگوی کارکنان و همکاران در سایر بخش های دولتی و خصوصی باشند.همکاران فرهنگی باید در همه عرصه ها ممتاز باشد به عنوان مثال در نماز اول وقت، تعهد در کار، مردم داری، تواضع و پوشش معرف انسان تراز فرهنگ اسلامی، انقلابی و ایرانی باشند.

حتما بخوانید: سایر مطالب گروه فرهنگی و هنری

برای مشاهده فوری اخبار و مطالب در کانال تلگرام ما عضو شوید!


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته


یسنا کوچولو را دیده اید؟ / هلیکوپتر امداد برای پیدا شدن دختر گمشده به پرواز در آمد + فی...