پیمودن مسیری که «لکسوس» گشوده بود


پیمودن مسیری که «لکسوس» گشوده بود

به خاطر داریم تویوتا در دهه ۶۰میلادی مشکلات زیادی برای عرضه محصولاتش در بازار آمریکای‌شمالی داشت، روندی که در نهایت منجر به خلق برند جدیدی به نام لکسوس شد؛ حال به‌نظر می‌رسد که شرایط مشابهی برای برند تازه تاسیس کره‌ای ایجاد شده و حتی برخی سیاستگزاری‌های مشابه نشان از تکرار تاریخ می‌دهد.

جنسیس که زمانی محصولی با برند هیوندای بود، وقتی در سال ۲۰۱۵ به یک برند لوکس مستقل تبدیل شد، طی مدت کوتاهی توانست به موفقیت و جایگاهی دست پیدا کند برندهایی مثل آکورا، اینفینیتی و لینکلن سال‌ها برای آن تلاش کردند. به همین دلیل، ظهور جنسیس ما را به کاری که لکسوس بیش‌از سه‌دهه پیش انجام داد، می‌اندازد. از سال ۲۰۱۶ یعنی زمانی که فروش جنسیس در آمریکا آغاز شد، فروش این برند لوکس کره‌ای به‌سرعت رشد پیدا کرده و به‌جز دو سال که یک‌سال آن در دوران شیوع کرونا بود، هرسال افزایش فروش داشته است اما رمز این موفقیت چیست؛ جنسیس با چه چالش‌هایی مواجه است و چگونه می‌تواند خود را به مرسدس بنز، ب‌ام‌و و آئودی برساند.

نفوذ هیجانی

باتوجه به این سهم از بازار فعلی جنسیس شاید فکر کنید این برند هنوز هم ماهی کوچکی در دریای بزرگ است اما پیگیری روند رو به رشدی که به همین عدد ۶۸هزار دستگاهی سال میلادی ۲۰۲۳ رسیده، داستان متفاوتی را بیان می‌کند و نشان‌دهنده مسیر روبه‌رشد جنسیس است؛ درحالی‌که دیگر برندها راکد هستند و یا حتی کاهش فروش داشته‌اند.

طی دو سال گذشته، جنسیس از اینفینیتی عبور کرده و به یک‌قدمی لینکلن رسیده است. جالب‌تر اینکه دیگر برندها چند دهه در بازار حضور داشته و از حمایت خودروسازان قدیمی بهره‌مند بوده‌اند.

نیسان، تویوتا، هوندا و فورد با سابقه‌ای طولانی در صنعت خودرو، ابزار و شهرت لازم را در اختیار برندهای لوکس خود قرار دادند درحالی‌که ازسوی‌دیگر، جنسیس تنها هشت سال است در بازار آمریکا حضور دارد. علاوه بر این، خود هیوندای هم تنها ۲۰سال است که جدی گرفته شده و قبل از آن با مشکلات کیفی متعدد دست‌وپنجه نرم می‌کرد.

ایالات‌متحده دومین بازار بزرگ جنسیس پس از کره‌جنوبی است و به‌عنوان رقابتی‌ترین بازار خودرو جهان، عرض‌اندام در آن بسیار سخت است. تا سپتامبر گذشته جنسیس به نقطه‌عطف فروش بیش‌از یک‌میلیون خودرو در سراسر جهان رسید که از این تعداد بیش‌از ۲۲۵ هزار دستگاه در آمریکا فروخته شده است.

زیرساختی برای پیشرفت

یکی از دلایل اصلی موفقیت جنسیس در بازار آمریکا، استفاده از پلت‌فرم اختصاصی است چیزی که تقریبا در هیچ‌کدام از برندهای بالا نمی‌بینیم و همگی از پلت‌فرم‌های شرکت مادر خود استفاده می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، هوندا سیویک و آکورا اینتگرا، تویوتا آوالون و لکسوس ES و لینکلن اویاتور و فورد اکسپلورر روی پلت‌فرم مشترک ساخته شده‌اند.

به‌همین دلیل، این خودروهای لوکس به محصولات اقتصادی شرکت‌های مادر شباهت پیدا می‌کنند اما این شباهت را بین هیوندای و جنسیس بسیار کمتر می‌بینیم. دلیل اصلی این موضوع استفاده از پلت‌فرم اختصاصی دیفرانسیل عقب در خودروهای جنسیس است.

تنها استثنا در این رابطه، کراس‌اوور الکتریکی GV60 است که از پلت‌فرم مشترکی با کیا EV6 و هیوندای آیونیک ۵ استفاده می‌کند. علاوه‌بر این، در یک جنسیس غربیلک فرمان یا شیفتر گیربکس هیوندای را نخواهید دید و قطعات مشترک به حداقل رسیده است.

اهمیت آمریکای‌شمالی

جنسیس مثل لکسوس تصمیم گرفت از همان ابتدا بازار آمریکا را در اولویت قرار دهد و حتی با سدان G90، همان روشی را پی گرفت که برند لوکس تویوتا با سدان پرچم‌دار LS آغاز کرده بود.

کانسپت جدید نیولون که در نیویورک رونمایی شد هم مصداق دیگری از این نگرش است. این یک شاسی‌بلند فول سایز است که مطابق با نیاز بازار آمریکا به خودروهای بزرگ‌تر از اروپا طراحی شده است.

همان‌طور که گفته شد، جنسیس کار خود را با سدان پرچم‌دار G90 آغاز کرد و پس‌ازآن به‌سرعت سدان‌های کوچک‌تر G70 و G80 را به بازار فرستاد. برند لوکس هیوندای اما خیلی زود با شرایط بازار یعنی محبوبیت شاسی‌بلندها سازگار شد و مدل‌های GV70، GV80 و GV60 را روانه بازار کرد. بااین‌حال، هرچند بازار به سمت کراس‌اوورها حرکت می‌کند و به‌همین‌دلیل خیلی از رقبا سدان‌ها را کنار گذاشته‌اند اما جنسیس همچنان به این خودروها متعهد است و علاوه‌بر عرضه نسل جدید G90، فیس‌لیفت G70 و G80 را هم در بازار دارد.

همچنین شرایط سدان‌های جنسیس از لحاظ فروش هم خوب است و به‌گفته مدیر برنامه‌ریزی محصولات این برند «اش کورسون»، G70 هم‌اکنون بیش‌از ۱۰۰۰ دستگاه در ماه می‌فروشد. وی می‌گوید انتظار نداشته باشید جنسیس به این زودی‌ها سدان‌ها را کنار بگذارد.

چالش‌های برای پیشرفت بیشتر

هرچند جنسیس به موفقیت چشمگیری دست پیدا کرده اما همان‌طور که صنعت خودروسازی بارها و بارها نشان داده، موفقیت چیزی نیست که پس از به دست آوردن تا همیشه باقی بماند.

این نیاز به تلاش مستمر دارد که مستلزم سازگاری با شرایط درحال تغییر خواهد بود. به‌گفته کورسون، چالش بزرگ جنسیس نفوذ به ذهن خریداران جدید است زیرا این هنوز برندی نوپا بوده و بین گزینه‌های خیلی از خریداران جایی ندارد.

جنسیس باید آن‌قدر خود را مطرح کند که به گزینه‌ای پررنگ‌تر در بازار خودروهای لوکس تبدیل شود. هرچند جنسیس به موفقیت چشمگیری دست پیدا کرده اما همان‌طور که صنعت خودروسازی بارها نشان داده، موفقیت چیزی نیست پس از به‌دست آوردن تا همیشه باقی بماند.

این نیاز به تلاش مستمر دارد مستلزم سازگاری با شرایط در حال تغییر خواهد بود. به‌گفته کورسون چالش بزرگ جنسیس نفوذ به ذهن خریداران جدید است زیرا این هنوز برندی نوپا بوده و در بین گزینه‌های خیلی از خریداران جایی ندارد.

جنسیس باید آن‌قدر خود را مطرح کند که به گزینه‌ای پررنگ‌تر در بازار خودروهای لوکس تبدیل شود. شاید برای اینکه بگوییم جنسیس به لکسوس دوم تبدیل شده است خیلی زود باشد اما این برند لوکس کره‌ای مطمئنا کار خود را با همان هدفی که لکسوس سال‌ها پیش در نظر داشت آغاز کرده است یعنی ساخت خودروهایی آن‌قدر خوب که بدون نیاز به تکیه بر شرکت مادر بتوانند روی پای خود بایستند.

جنسیس با شروع قدرتمند و تطبیق سریع با تکنولوژی‌های جدید، از عقب ماندن خودروسازان قدیمی استفاده کرده و درعین‌حال همچنان به کسانی که خواهان خودروهای لوکس سنتی و پیشرانه‌های درون‌سوز هستند، توجه دارد.


منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

سهند S، بررسی مشخصات و ویژگی‌های تیپ جدید سدان پارس خودرو