طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد، پایهای مناسب برای انواع کیک
کیک اسفنجی با پف زیاد بافتی شبیه اسفنج دارد و پایهای مناسب برای انواع کیک است. تهیه این کیک، فوت و فنهای ظریفی دارد که تنها با دانستن این نکات میتوانید یک کیک با پف زیاد تهیه کنید. در این مقاله با کلیه نکات لازم برای طبخ کیک اسفنجی با پف زیاد آشنا شوید.
کیک اسفنجی یکی از کیک های پایه در شیرینی پزی محسوب می شود که به صورت ساده یا به عنوان پایه در تهیه انواع کیک بستنی، کیک تولد، مافین و ... مورد استفاده قرار می گیرد. بافت این کیک به گونه ای است که وقتی بریده می شود از تعداد زیادی حباب تشکیل شده است. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه کیک اسفنجی آرد، تخم مرغ، و شکر است و معمولا پس از طبخ با خامه، کرم کره، یا انواع میوه ترکیب می شود. میزان پف کیک اسفنجی بستگی به عوامل و نکاتی دارد که در حین پخت کیک رعایت می شود. در این مقاله سعی داریم یک کیک اسفنجی با پف عالی به شما معرفی کرده و همه نکات لازم در تهیه این کیک را بیان کنیم.
مواد لازم برای تهیه دو عدد کیک با قطر 23 سانتی متر یا یک کیک به قطر 25 سانتی متر با دیواره 10 یا 12 سانتی متر است. زمان آماده کردن مواد حدود 30 دقیقه و زمان پخت حدودا 50 دقیقه است. |
مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد
آرد قنادی | 300 گرم |
شکر نیمه آسیاب شده | 300 گرم |
تخم مرغ | 6 عدد |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری سر صاف (معادل 4 گرم) |
نمک | 1/4 قاشق چایخوری |
وانیل | 1/4 قاشق چایخوری |
آب جوش | 1/2 پیمانه |
طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد
فر را روی درجه حرارت 140 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. یک قالب نچسب 25 سانتی با ارتفاع 12 سانتیمتر آماده کرده و کنار دست خود قرار دهید. آرد، نمک و بکینگ پودر را مخلوط کرده و دو بار الک کنید. سفیده و زرده تخم مرغ هایی را که قبلا از یخچال خارج کرده اید و به دمای محیط رسیده، جدا کنید و در دو ظرف جدا بریزید. برای اینکه پف سفیده ها بیشتر شود و ثابت بماند کمی پودر تارتار به سفیده ها اضافه کنید و آنها را با دور متوسط همزن بزنید، وقتی رنگ آن سفید شد نیمی از پودر شکر را به آن اضافه کنید و به هم بزنید تا فرم بگیرد (اگر ظرف را برگرداندید نریزد).6. زرده تخم مرغ، وانیل و بقیه پودر شکر را مخلوط کنید و کمی هم بزنید، آب جوش را به آن اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید. در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید. زرده ها را آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
7. در این مرحله دیگر نیازی به همزن نیست، نیمی از سفیده را آرام با لیسک به زرده اضافه کنید و به صورت دورانی و فقط از یک سمت مخلوط کنید. 8. یک سوم آرد را با الک به مواد اضافه کنید و با لیسک آن را فولد کنید یعنی مواد را خیلی آرام از یک سمت به سمت دیگر تا کنید.
9. سپس بقیه سفیده تخم مرغ و آرد را اضافه کنید و به همین ترتیب مخلوط کنید تا مایعی یکدست حاصل شود.
10. مواد را بلافاصله داخل قالب بریزید، چون کیک خیلی پف می کند دو سوم قالب باید خالی باشد، قالب را در فری که از 15 دقیقه قبل روشن شده و گرم است قرار دهید.
11. حدود 40 تا 50 دقیقه زمان می برد تا کیک آماده شود، پس از این مدت کیک را با یک سیخ چوبی تست کنید و اگر پخته بود آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا خنک شود.
12. کیک را در ظرف مناسب برگردانید و تا کاملا خنک نشده آن را برش بزنید.
13. کیک اسفنجی با پف زیاد آماده است و چون در تهیه آن از هیچ روغنی استفاده نشده برای تزئین با خامه بسیار مناسب است.
نکاتی که باید در تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد رعایت کرد
گروه آشپزی ستاره