آشنایی با غذاهای مفید و مضر برای قلب+علت
عوامل مختلفی باعث بروز سکته قلبی می شوند که از جمله آن ها می توان به کلسترول بالای خون، مصرف دخانیات، اضافه وزن و عمدتاً سبک های غلط زندگی اشاره کرد.بنابر این با تغییر سبک زندگی و استفاده از غذاهای مفید از بروز سکته قلبی پیشگیری کنید.در این مطلب درباره بایدها و نبایدهای تغذیه ای در سکته قلبی بیشتر بدانید.
سکته قلبی و بایدها و نبایدهای تغذیه ای آن
حمله قلبی،مرگ بخشی از عضله قلب در اثر کاهش خون رسانی به عضله قلب است.و معمولا به این دلیل است که در عروق کرونری که مسئول تامین خون عضله قلب هستند،یک لخته خون باعث انسداد (ترومبوز کرونر) آن میشود.در نتیجه بخشی از عضله قلب می میرد،و در این موقع، بیمار احساس درد قفسه سینه و بی ثباتی الکتریکی در بافت عضله قلب را تجربه میکند. نام دیگر حمله قلبی، سکته قلبی و ترومبوز عروق کرونر (انفارکتوس = فرآیندی که در آن بخشی از بافت قلب بعلت نرسیدن خون میمیرد.)اگر عروق ناگهان باریک شوند مثل اسپاسم، خونرسانی به قلب نیز می تواند ضعیف شود.
قلب مهمترین عضو بدن در تمام موجوداتی است که خون در رگهای آنان جاریست. آیا با قلب خود آشنا هستید؟ میدانید قلب شما تنهاترین عضو از بدنتان است که هیچگاه استراحت نمیکند. پس باید از هر لحاظ به قلب خود برسید و در سلامت آن بکوشید. ما در این مطلب از مجله اینترنتی حرف تازه برای شما مطالبی در مورد سلامت قلب آماده کردایم.
قلب
قلب یا دل نوعی عضو عضلانی در انسانها و دیگر حیوانات است که خون را از طریق رگ خونی در دستگاه گردش خون به گردش درمیآورد.[۱] خون اکسیژن و مواد غذایی لازم را برای بدن مهیا میسازد و همچنین به از بین رفتن مواد زائد ناشی از متابولیسم (سوخت و ساز بدن) کمک میکند.قلب انسان بهطور متوسط حدود ۷۰ بار در دقیقه میتپد.
غذاهای مفید برای قلب
گیاهان تازهبه جای نمک، شکر و چربیهای ترانس، سبزیجات تازه را به رژیم غذایی خود بیافزایید. بعضی از آنها که شامل آنتیاکسیدان نیز هستند عبارتند از: آویشن، رزماری، پونهی کوهی.
ماهیتحقیقات نشان داده مصرف منظم اسیدهای چرب امگا ۳ ، خطر بروز بیماریهای قلبی را کاهش داده و شانس زنده ماندن پس از حمله قلبی را افزایش میدهد و از تشکیل لخته خون در عروق کرونر نیز پیشگیری میکند. سعی کنید در هفته دوبار ماهی بخورید که یک بار آن ماهی سفید و بار دیگر آن ماهی چرب مانند سالمون و تن تازه باشد.
گردوگردو یکی دیگر از مغزهای بسیار مقوی است که سرشار از اسید چرب امگا۳ است که مشابه با ماهی آزاد و شاه ماهی است. مصرف یک مشت گردو روزانه به عنوان یک میان وعده یک راه ساده برای دریافت این ماده مغذی بسیار ارزشمند می باشد. پاشیدن کمی از آن روی یک بشقاب سالاد می تواند گرسنگی و اشتهای فرد به غذا را کاهش دهد. همچنین می توانید کمی از آن را به بلغور جو دو سر به تنهایی یا همراه با کشمش یا قره قاط (یا ذغال اخته) خشک شده اضافه کنید و به عنوان یک وعده صبحانه بسیار مقوی میل نمایید.
روغن زیتونروغن زیتون باعث کاهش بیماری های قلبی و کاهش چربی های بد خون (LDL ) می شود. این روغن را برای پخت غذا (نه سرخ کردن) و یا روی سالاد استفاده کنید.
میوههای توتیتوت فرنگی، شاه توت، قره قاط… غنی از آنتی اکسیدان است که از سفت شدن رگها پیش گیری میکند و در از بین بردن جرمهای ایجاد شده بر دیواره رگها موثر است.
لوبیای سیاهشامل اسیدفولیک، آنتیاکسیدان، منیزیوم همراه با فیبر غذایی است که به کنترل کلسترول و سطح قند خون کمک میکند.
بادامخلال بادام را همراه با سبزیجات، ماهی، جوجه و انواع دسرها میتوانید استفاده کنید. بادام شامل استروئیدهای گیاهی، فیبر و چربیهای مفید برای قلب است که به کاهش کلسترول بد LDL کمک میکند، البته در صورتی که جایگزین چربیهای بد در رژیم غذایی شود. یک مشت کوچک مغز بادام در روز بسیار مفید است.
سیرسیر خون را تصفیه می کند، جلوی چسبندگی و لخته شدن خون را می گیرد و ذخیره خونی کافی را برای قلب فراهم می کند.
غلات سبوس داراین غلات، ویتامین ها و فیبر مورد نیاز برای حفظ سلامت قلب را فراهم می کنند. ساندویچی را با نان سبوس دار (مثل سنگک یا بربری یا نان فانتزی سبوس دار) ، مرغ ، گوجه فرنگی و کاهو درست کرده و میل کنید.
اسفناجلوتئین موجود در اسفناج علاوه بر محافظت از کوری چشم مربوط به سن، با مانع شدن تراکم کلسترول در دیواره رگها از حمله قلبی پیش گیری میکند. پتاسیم و اسیدفولیک موجود در این گیاه بدن را در مقابله با فشار خون بالا محافظت میکند.
غذاهای مضر برای قلب
گوشت و فرآورده های آن، لبنیات پرچربی و کره ، دارای مقادیر زیادی نوعی چربی هستند که باعث افزایش سطوحLDL ( کلسترول ) درخون می شوند. در بیماریهای قلبی مصرف این غذاها را باید به حداقل رساند.
همچنین مصرف کیک و بیسکویت به علت نوع چربی به کار رفته در آنها، سبب افزایش سطحLDL (کلسترول ) می شود .
انواع غذاها و سوپ های آماده ی مصرف و یا کنسرو شده ، غذاهای بیرون از منزل ، سوسیس و کالباس و گوشت های نمک سود شده و کلا” گوشت و فرآورده های آن و همچنین تنقلات شور سرشار از نمک ( سدیم کلراید) هستند. دریافت زیاد سدیم با فشار خون بالا ارتباط دارد که از عوامل خطر موثر در بروز بیماری قلبی است. کاهش مصرف این نوع غذاها و نمک طعام سر سفره به کاهش فشار خون کمک می کند.
چند نکته مهم در سلامت قلب
یادمان باشد ورزش کردن ارتباط مستقیم با سلامت قلب دارد ورزش کنید و به سیگاری ها توصیه می شود که به ترک سیگار مبادرت ورزند ، زیرا نیکوتین سبب افزایش ضربان قلب ، افزایش فشار خون و افزایش نیاز بافت قلب به اکسیژن می شود. با مصرف سیگار توانایی خون درحمل اکسیژن کاهش می یابد. عوامل سرطان زای دود سیگار به دیواره سرخرگ ها آسیب می رسانند.