طرز تهیه رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی یه سسه که تو اکثر غذاها استفاده میشه. البته ما ها عادت نکردیم که این سس خوشمزه و پرکاربرد رو خودمون درست کنیم و اکثرا از فروشگاه ها خرداری میکنیم. شما میتونین از این طرز تهیه رب گوجه فرنگی استفاده کنین و یه رب گوجه فرنگی خونگی و سالم برای خودتوت درست کنین. این دستور رب گوجه فرنگی به اندازه یه کاسه کوچیک رب گوجه فرنگی میده.
مواد لازم جهت رب گوجه فرنگی :
گوجه فرنگی ۲ کیلو روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری نمک به مقدار لازمطرز تهیه رب گوجه فرنگی :
گوجه فرنگی ها رو از وسط نصف میکنیم.
گوجه فرنگی ها رو توی قابلمه میریزیم.
توی قابلمه آب میریزیم جوری که روی گوجه ها بیاد.
در قابلمه رو میذاریم و حرارت زیر قابلمه رو ملایم میکنیم تا گوجه ها بپزن.
در قابلمه رو کاملا نمیبندیم تا گوجه ها سر نرن.
گوجه فرنگی ها بعد اینکه بپزن، پوستشون ازشون جدا میشه.
گوجه فرنگی های پخته رو کم کم و مرحله به مرحله توی یه صافی که حفره هاش کوچیک تر از دونه های گوجه فرنگی باشه میریزیم.
با یه قاشق گوجه ها رو له میکنیم تا گوشت گوجه ها از دونه ها جدا بشه و از صافی رد بشه.
گاهی از آب گوجه پخته توی قابلمه روی مواد صافی میریزیم و هم میزنیم تا از صافی رد بشن.
در آخر پوره ای خیلی خیلی رقیق از گوجه ها توی کاسه میریزه.
مرحله به مرحله این کار رو تکرار میکنیم.
پوره رقیق رو توی قابلمه برمیگردونیم و روی حرارت متوسط میذاریم.
در قابلمه رو باز میذاریم تا آب اضافی گوجه ها تبخیر بشه.
وقتی مایع قوام اومد نمک رو اضافه میکنیم.
گاهی رب رو هم میزنیم تا ته نگیره.
روغن رو قبل از غلظت اضافه میکنیم و رب رو هم میزنیم.
روغن تو خوش رنگ تر شدن رب تاثیر داره.
گاهی رب رو هم میزنیم تا ته نگیره و وقتی غلظتش به حدی رسید که جای قاشق روش موند رب حاضره.
در صورتی که بخوایم مدت زیادی نگهش داریم، میتونیم توی فریزر بذاریم تا کپک نزنه.