طرز تهیه سوپ عدس و جو به 2 روش (با عدس سبز و دال عدس)
سوپ عدس و جو غذایی مقوی و سیرکننده است که اگر به عنوان پیش غذا میل شود اشتها را تا حد زیادی کم میکند. این سوپ را با جو پوست کنده یا جو پرک و عدس سبز یا دال عدس درست میکنند که هر یک ترکیب خاص و مزه متفاوتی دارد.
ستاره | سرویس آشپزی - سوپ عدس و جو یکی از انواع سوپ است که استفاده از آن به عنوان پیش غذا تا حد زیادی جلوی اشتها را میگیرد. در ادامه با طرز تهیه سوپ عدس و جو با ۲ نوع عدس (عدس قرمز و عدس سبز) آشنا میشوید. این غذا بسیار مغذی، دافع تب و رفع کننده ضعف و رخوت جسمی است. استفاده از جو در این سوپ خواص زیادی دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
باعث هضم سریع و آسانتر آن میشود.
دارای ویتامینهای گروه B بوده که تقویت کننده سیستم عصبی و ایمنی بدن است.
باعث تکثیر باکتریهای مولد ویتامین B در معده و روده میشود.
حاوی مواد صمغی است که باعث نرم شدن سینه و گلو میشود.
برای افراد مبتلا به قند و چربی خون بالا بسیار مناسب است.
حاوی مقادیر زیادی فسفر است.
باعث استخوان سازی میشود و برای کودکان در حال رشد بسیار مناسب است.
۱. طرز تهیه سوپ عدس و جو با دال عدس
زمان آماده سازی: ۱۰ دقیقه
زمان پخت: ۳۰ دقیقه
مناسب برای: ۴ نفر
مواد لازم | |
هویج نگینی خرد شده | 2 عدد |
دال عدس (عدس قرمز) | 3/4 فنجان |
جو پرک | 1/2 فنجان |
سیر له شده | 4 حبه |
پیاز متوسط خرد شده | 1 عدد |
پودر زنجبیل | 1/2 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
عصاره سبزیجات | 4.5 فنجان |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
برگ اسفناج خرد شده | 3 فنجان |
زیره سبز | 1/4 قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | 1/4 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
۲. طرز تهیه سوپ عدس و جو با عدس سبز
مواد لازم | |
عدس سبز | 1/2 فنجان |
جو پرک | 1/2 فنجان |
برنج ایرانی خوش عطر | 1/4 فنجان |
پیاز متوسط | 1 عدد |
گوشت چرخ کرده | 50 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
عصاره مرغ | 1 عدد |
جعفری خرد شده | 1/2 فنجان |
هویج نگینی خرد شده | 1 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
ارزش غذایی سوپ عدس و جو
جدول ارزش غذایی | |
کالری | 315 |
چربی | 2 گرم |
سدیم | 232 میلی گرم |
پتاسیم | 763 میلی گرم |
کربوهیدرات | 59 گرم |
فیبر | 15 گرم |
پروتئین | 16 گرم |
شکر | 5 گرم |
سوپ عدس و جو غذای نیمه مایع و غنی از عصاره مواد به کار رفته در آن است که برای کودکان به ویژه هنگام بیماری که اشتهایی به خوردن غذا ندارند، غذایی مناسب است. همچنین به عنوان یک پیش غذای رقیق و سبک منبع خوبی برای تامین املاح و ویتامینهای بدن است که خاصیت ملین آن از یبوست ناشی از بیماری میکاهد. امیدواریم این غذا را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.