طرز تهیه بورانی کدو حلوایی به 2 روش
بورانی یکی از خوراکهایی است که از دیرباز تا کنون در مناطق مختلف کشورمان طبخ میشود و طرفداران بی شماری نیز دارد، از اینرو در این مطلب قصد داریم طرز تهیه بورانی کدو حلوایی را با ماست و کشک شرح دهیم. با ما همراه باشید.
ستاره | سرویس آشپزی - بورانی یکی از غذاهای قدیمی کشورمان است که اغلب از ترکیب ماست با کدوحلوایی، اسفناج، بادمجان و... تهیه میشود. البته این غذا در کشورهایی نظیر ترکیه نیز تهیه میگردد. در ایران گاهی به جای بورانی کدو حلوایی به آن کدو حلوایی با ماست نیز گفته میشود. برای تهیه این خوراک روشهای متفاوتی وجود دارد و در هر منطقهای آن را به شیوهای متناسب با ذائقه مردم همان منطقه تهیه میشود. در ادامه دو روش برای طبخ این بورانی را شرح میدهیم تا مطابق با سلیقه خودتان یکی را انتخاب و تهیه کنید تا از خواص فراوان کدوحلوایی در رژیم غذایی خود بهره ببرید.در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست زیر، به موضوع دلخواه خود برسید:
روش اول؛ تهیه بورانی کدو حلوایی با ماست
روش دوم؛ تهیه بورانی کدو حلوایی با کشک
روش اول؛ تهیه بورانی کدو حلوایی با ماست
مواد مورد نیاز برای تهیه این بورانی را در جدول زیر ملاحظه میفرمایید.
مواد لازم | |
پوره کدو حلوایی | نصف لیوان |
ماست | 3 لیوان |
روغن | 1 قاشق مرباخوری |
دانه خردل | 1 قاشق مرباخوری |
پودر ریزه | 1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
چند نکته:
ماستی که استفاده میکنید حتما باید شیرین باشد.
به جای روغن از کره نیز میتوانید استفاده کنید.
برای تهیه پوره کدو حلوایی، ابتدا کدو را کبابی کنید یا بپزید و سپس گوشت آن را جدا کرده و در مخلوط کن کامل بزنید تا یه دست شود.
طرز تهیه بورانی کدو حلوایی
ابتدا ماست را در یک ظرف بریزید و سپس پوره را به آن اضافه کنید و بهم بزنید.
اکنون نمک، فلفل و پودر زیره را نیز به مواد اضافه و مخلوط کنید.
دانههای خردل را در روغنی که داشتید، سرخ کنید. البته این دانهها به زمان اندکی برای سرخ شدن نیاز دارند و حدود ۴ الی ۵ دقیقه کفایت میکند.
سپس بلافاصله آنها را به بورانی کدو حلوایی اضافه کنید و درب ظرف را بپوشانید تا عطر خردل در غذا پخش شود.
بورانی آماده است و میتوانید آن را سرو کنید. اگر طعم دانه خردل را دوست ندارید، میتوانید آن را از دستور تهیه این غذا حذف کنید و به جای آن مقدار کمی زردچوبه را در انتهای زمان پخت کدو حلوایی به آن اضافه نمایید.
روش دوم؛ تهیه بورانی کدو حلوایی با کشک
در این نوع بورانی کدو حلوایی به جای ماست از کشک استفاده میشود، مواد مورد نیاز برای تهیه این بورانی در جدول زیر ذکر شده است.
مواد لازم | |
عدس | 2 پیمانه |
کدو حلوایی | 1 کیلوگرم |
کشک غلیظ | 2 الی 3 قاشق سوپخوری |
پیاز | 1 عدد متوسط |
پودر نعناع خشک، سیر، روغن | به میزان لازم |
چند نکته:
روش تهیه بورانی کدوحلوایی
ابتدا کدو حلوایی را با مقدار کمی آب بپزید، به طوری که پس از آماده شدن آب نداشته باشد.
اکنون کدو را در غذاساز له کنید، در صورت تمایل از قاشق یا گوشت کوب نیز میتوانید برای له کردن کدو استفاده کنید، زیرا پس از پختن بافت آن بسیار نرم خواهد شد.
سپس عدس و کدو را با یکدیگر مخلوط کنید.
کشک را نیز به بورانی اضافه نمایید.
پیاز را به صورت نگینی خرد و سرخ کنید.
سیر را له کرده و سیرداغ تهیه نمایید، در انتها نعناع خشک را اضافه و شعله اجاق گاز را خاموش کنید و بهم بزنید تا با حرارت روغن سرخ شود.
اکنون پیاز، نعناع و سیر را نیز به بورانی اضافه و مخلوط کنید.
بورانی حاضر شده است و میتوانید آن را در ظرف مناسبی بکشید و سرو کنید.
کدو حلوایی که به نام کدو تنبل نیز آن را میشناسیم، برای درمان سرفه مورد استفاده قرار میگیرد. تمام انواع کدو برای پایین آورد تب مفید هستند. همچنین کدو تنبل حاوی مقادیری از آلفا کاروتن، کریپتوگزانتین نیز است، این آنتی اکسیدانها در پیشگیری از سرطان موثر هستند. علاوه بر این لوتئین و زاگرانتین موجود در این کدو، همانند فیلتری از سلولهای شبکیه چشم در برابر نور آبی اشعه خورشید محافظت میکند. ویتامین A موجود در این گیاه خوراکی به نرم شدن و جوان سازی پوست کمک میکند. به علاوه این ماده غذایی مغذی کالری کمی دارد و افرادی که رژیم لاغری دارند، میتوانند بسته به میزان کالری موجود در رژیم خود از کدو تنبل نیز استفاده کنند.بیشتر بدانید: کدو حلوایی و لاغری (خواص کدو حلوایی در لاغری)
متاسفانه از این ماده مغذی کمتر در رژیم غذایی خود استفاده میکنیم. شما میتوانید با تهیه بورانی کدو حلوایی، آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از خواص کم نظیر آن بهرهمند شوید. این بورانی به سادگی و در زمان کوتاهی تهیه خواهد شد و مواد اولیهای که به آن نیاز دارید نیز اغلب در خانه موجود است. علاوه بر این وجود کشک و ماست در این غذا، کلسیم نیز به آن اضافه میکند. توجه داشته باشید که در هر دو روش پخت از ادویههای گرم استفاده شده است تا طبع این غذا گرم باشد، بنابراین سعی کنید حتما آنها را به کار ببرید تا از میل کردن این بورانی لذت بیشتری ببرید.