دیابت نوع ۲ از جمله بیماری های شایع در جهان است، که به آن دیابت شیرین نوع ۲ نیز گفته می شود و در افرادی که از لحاظ ژنتیکی مستعد این بیماری هستند، عمده ترین دلیل ابتلا به این بیماری چاقی می باشد. همچنین بالا بودن فشار خون و تری گلیسرید، نداشتن تحرک و پایین بودن HDL خون از دلایل دیگر این بیماری است. یکی از داروها برای درمان این بیماری، قرص دیابزید می باشد. که در ادامه این مطلب بیشتر با این قرص آشنا می شوید.
اطلاعات دارویی قرص دیابزید
دیابزید پیوسته رهش در طبقه بندی دارویی جزو دارو های خوراکی کاهنده قند خون محسوب می شود و به صورت قرص های روکشدار می باشد، که حاوی ۳۰ و ۶۰ میلی گرم گلی کلازید است. که این ماده(گلی کلازید) سبب ترشح بیشتر انسولین از غده «پانکراس» یا «لوزالمعده» می شود و در نتیجه باعث کنترل قند خون می گردد.
موارد مصرف دیابزید
دیابزید به دلیل دارا بودن گلی کلازید در کنار رژیم غذای مناسب و انجام ورزش برای درمان دیابت نوع ۲ تجویز می گردد.
طریقه مصرف دیابزید
برای شروع مصرف قرص دیابزید ۳۰ میلی گرمی، در طول روز یک بار و به همراه صبحانه میل شود.
مزایای مصرف دیابزید
میزان قند خون را در طول شبانه روز تنظیم می کند. خطر مصرف این دارو در مقایسه با داروی گلی بن کلامید که ممکن است، سبب افت قند خون شود، بسیار کمتر می باشد. مصرف آن باعث افت قند خون(هیپوگلیسمی) شبانه نمی گردد. مصرف این دارو، پیش آگهی بهتری نسبت به حوادث قلبی عروقی در مقایسه با قرص گلی بن کلامید دارد. بهره مندی از خواص آنتی اکسیدان.موارد منع مصرف
در موارد زیر نباید این دارو را مصرف نمایید:
این دارو فقط برای درمان دیابت نوع ۲ می باشد و بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ نباید از این دارو مصرف کنند. افراد مبتلا به نارسایی شدید کلیوی و کبدی از مصرف این دارو خوداری کنند. مصرف این دارو باید با دستور پزشک تجویز گردد. این قرص به دلیل دارا بودن گلی کلازید ممکن است، عوارض مربوط به داروی گلی کلازید نظیر افت سطح سدیم یا افت قند خون، سردرد، گیجی، بی قراری، اسهال، تهوع، آنمی، زردی، خارش و … را به همراه داشته باشد.به یاد داشته باشید مصرف داروی دیابزید نباید بدون تجویز پزشک صورت گیرد. همچنین در صورت مشاهذه عوارض جانبی پس از مصرف این دارو، پزشک خود را در جریان قرار دهید.
منبع : آرگا