طاهرخانی گفت: قانون منع به کارگیری بازنشستگان باید به صورتی اصلاح شود که هر کسی هرکجا کم آورد از رهبری هزینه نکند و در واقع متوسل به اجازه ایشان نشود
قانون منع به کارگیری بازنشستگان دوباره به صحن می آید
بعد از سالها تابلوی ایست مقابل افرادی که قصد ترک صندلی پستهای دولتی و اجرایی را ندارند گرفته شد آن هم با قانون منع به کارگیری بازنشستگان. این قانون که بعد از ماهها حرف و حدیث و طی کردن مسیر مجلس- شورای نگهبان بالاخره 24 شهریور ماه از سوی علی لاریجانی برای اجرا ابلاغ شد.
با گذشت نزدیک به سه ماه از ابلاغ این قانون حالا منع به کارگیری بازنشستگان با مشکلاتی مواجه شده است و به همین دلیل هم بود که رهبر انقلاب گفتند:«این قانون بازنشستگان، یک قانون بسیار خوبی است باید هم اجرا بشود و بهترش هم همین است که خود نمایندگان محترم مجلس قانون را جوری ترتیب بدهند و اصلاح کنند که دیگر این اشکالات پیش نیاید، مجبور نشوند که به اجازهی رهبری متوسل بشوند.»
خلایی که باید برطرف شود
بهمن طاهرخانی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی درباره قانون منع به کارگیری بازنشستگان به خبرآنلاین گفت: خلایی که در قانون منع به کارگیری بازنشستگان بود و مقام معظم رهبری نیز به درستی به این موضوع اشاره کردند این بود که برخی جایگزین ندارند.
او ادامه داد: آنچه در این قانون جز استثنائات قرار گرفته است منصوبین مقام معظم رهبری درمورد نیروهای مسلح است اما ظاهرا درخواستها از مقام معظم رهبری این بوده است که در بعضی از پستها و حضور برخی افراد ایشان ورود کنند. با این نگاه که برخی افراد جایگزین ندارند و از تجربه آنها باید در عرصه مدیریتی کشور استفاده کرد لذا مجلس برخی از موارد را باید مورد اصلاح قرار دهد تا این قانون دیگری نیازی به مجوز رهبری نداشته باشد و به این صورت نباشد که هر کسی هرکجا کم میآورد از رهبری هزینه کند و در واقع متوسل به اجازه ایشان شود.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی ادامه داد: قطعا باید مجلس به اصلاح این قانون وارد شود و آنچه قابلیت اجرایی دارد مبنی بر استفاده از افرادی که کوهی از تجربه هستند و از نظر سنی نیز کهولت سن ندارند بازبینی داشته باشند تا کشور از این ظرفیت بی نصیب نماند.
طاهرخانی در خصوص روال اصلاح قانون مصوب نیز گفت: تعدادی از نمایندگان طرح اصلاح میآورند و در صحن مطرح میشود سپس به کمیسیون اجتماعی که متولی این طرح است ارجاع میشود. در آنجا نظرات اخذ میشود و پس از اصلاح دوباره به صحن می آید.
دستور لاریجانی برای اصلاح قانون
پس از فرمایشات رهبری و تاکید ایشان بر اصلاح قانون علی لاریجانی به مرکز پژوهشها ماموریت داد تا قانون را اصلاح کند. کاظم جلالی در این رابطه گفت: در پی فرمایشات مقام معظم رهبری در درس خارج فقه در مورد قانون منع بکارگیری بازنشستگان علی لاریجانی ملاحظات معظم له برای اصلاح قانون را به بنده به عنوان رئیس مرکز پژوهش های مجلس اعلام کردند؛ بر این اساس مقرر شد با همکاری جمعی از نمایندگان، کارشناسان، پژوهشگران و معاون قوانین مجلس طرحی را جهت اصلاح قانون مطابق با نظر مقام معظم رهبری تدوین و آماده کنیم.
اجرای قانون ادامه دارد
بعد از اما و اگری که درباره اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان ایجاد شد احسان قاضیزاده هاشمی از ادامه اجرای قانون اما دقیقتر و صریحتر و با دایره شمول بیشتر خبر داد. او به خبرآنلاین گفت: ما بر اجرای دقیق این قانون تاکید داریم و البته معتقد هستیم که شاید در قانونی که نگاشته شده بود منافذی برای دور زدن قانون آن هم برای افرادی که به دنبال روزنهای بودند باز باشد. ما در متن اولیه قانون عبارت «اجازات خاص رهبری» را گنجانده بودیم که با نظر رهبر معظم انقلاب از طریق شورای نگهبان عبارت «اجازات خاص» حذف شد.لذا این نشانگر آن است که حتی عبارت اجازات خاص در این قانون مد نظر ایشان نبود.
او افزود: در حال حاضر در فراکسیون جوانان کارگروه ویژهای با همکاری مرکز پژوهشها تشکیل شده است تا اگر نکات اصلاحی درباره موضوعات ویژهای وجود دارد، با در نظر گرفتن شاخصهای صریح و دقیق و متقن این اصلاحات پیشبینی شود که البته این مسئله نیاز به شور و مشورت و کار مطلعاتی دارد.
قاضیزاده گفت: نکتهای که وجود دارد این است که ما در این قانون برخی از شرکتها و موسسات مختلف که وابسته به دستگاههای اجرایی بودند یا موضوعات شمول نداشتند را اضافه کردیم؛ بنابراین دایره شمول قانون بازنشستگان را قویتر خواهیم کرد و قطعا بر اجرای دقیق آن هم تاکید میکنیم.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: bartarinha.ir