طرز تهیه کوکی گردویی خانگی
در ترکیب کوکی گردویی نیز همانطور که از نام آن پیداست از گردو استفاده میشود و یکی از شیرینیهای سنتی منسوب به خطه شمال است. این شیرینی سوغات اصلی شهر لاهیجان است و معمولا هر کس به این شهر سفر کند، آن را خریداری میکند. کلوچه گردویی را میتوان به راحتی در منزل درست کرد و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت برد. در ادامه با طرز تهیه این شیرینی...
در ترکیب کوکی گردویی نیز همانطور که از نام آن پیداست از گردو استفاده میشود و یکی از شیرینیهای سنتی منسوب به خطه شمال است. این شیرینی سوغات اصلی شهر لاهیجان است و معمولا هر کس به این شهر سفر کند، آن را خریداری میکند. کلوچه گردویی را میتوان به راحتی در منزل درست کرد و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت برد. در ادامه با طرز تهیه این شیرینی خوشمزه آشنا میشوید.
طرز تهیه کوکی گردویی خانگی
مواد لازم
آرد قنادی ۴۲۵ گرم
کره ۱۵۰ گرم
روغن ۵۰ گرم
شیر ۱۲۵ گرم
خاکه قند الک شده ۲۲۵ گرم
پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
گردوی خرد شده ۲۰۰ گرم
کشمش بدون هسته ۱۶۰ گرم
دستور تهیه:
فر را روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، کنار بگذارید و مشغول درست کردن مایهی کوکی شوید.
کره را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسد.
خاکه قند الک شده را به کره اضافه کنید و بزنید تا رنگ آن روشن شود.
روغن و وانیل را اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا کاملا مخلوط شوند. سپس تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
شیر را به مخلوط فوق اضافه کرده و هم بزنید.
آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را در ظرفی مخلوط و سپس با الک به مخلوط فوق اضافه کنید. با استفاده از قاشق به هم زدن مواد ادامه دهید تا کاملا یکدست شوند.
گردو و کشمش را به مایهی کوکی اضافه و مخلوط کنید.
با اسکوپ زن یا قاشق، مایهی کوکی را با فاصله و به طور منظم، روی کاغذ روغنی موجود در کف سینی فر بریزید. مایه را حتما با فاصله روی کاغذ روغنی بریزید، زیرا مایه پس از گرم شدن، شل شده و کوکیها به هم نزدیک میشوند.
سینی را در فر قرار دهید و حدود ۱۷-۱۵ دقیقه فرصت دهید تا کوکیها بپزند.
سپس شعله بالای فر را به مدت ۲-۱ دقیقه روشن کنید تا روی کوکیها طلایی شود.
مراقب باشید کوکیها زیاد در فر نمانند، زیرا حرارت زیاد باعث خشک شدن و سوختن آنها میشود.
در انتها شعله فر را خاموش کرده و اجازه دهید کوکیها خنک شده و آماده سرو شوند.
طرز تهیه کوکی گردویی خانگی
مواد لازم
آرد قنادی ۴۲۵ گرم
کره ۱۵۰ گرم
روغن ۵۰ گرم
شیر ۱۲۵ گرم
خاکه قند الک شده ۲۲۵ گرم
پودر کاکائو ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۳ عدد
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
گردوی خرد شده ۲۰۰ گرم
کشمش بدون هسته ۱۶۰ گرم
دستور تهیه:
فر را روی حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید، کنار بگذارید و مشغول درست کردن مایهی کوکی شوید.
کره را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسد.
خاکه قند الک شده را به کره اضافه کنید و بزنید تا رنگ آن روشن شود.
روغن و وانیل را اضافه کنید و با همزن برقی بزنید تا کاملا مخلوط شوند. سپس تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
شیر را به مخلوط فوق اضافه کرده و هم بزنید.
آرد، بکینگ پودر و پودر کاکائو را در ظرفی مخلوط و سپس با الک به مخلوط فوق اضافه کنید. با استفاده از قاشق به هم زدن مواد ادامه دهید تا کاملا یکدست شوند.
گردو و کشمش را به مایهی کوکی اضافه و مخلوط کنید.
با اسکوپ زن یا قاشق، مایهی کوکی را با فاصله و به طور منظم، روی کاغذ روغنی موجود در کف سینی فر بریزید. مایه را حتما با فاصله روی کاغذ روغنی بریزید، زیرا مایه پس از گرم شدن، شل شده و کوکیها به هم نزدیک میشوند.
سینی را در فر قرار دهید و حدود ۱۷-۱۵ دقیقه فرصت دهید تا کوکیها بپزند.
سپس شعله بالای فر را به مدت ۲-۱ دقیقه روشن کنید تا روی کوکیها طلایی شود.
مراقب باشید کوکیها زیاد در فر نمانند، زیرا حرارت زیاد باعث خشک شدن و سوختن آنها میشود.
در انتها شعله فر را خاموش کرده و اجازه دهید کوکیها خنک شده و آماده سرو شوند.
منبع: مجله ستاره