طرز تهیه نان باگت خانگی
نان باگت خانگی با استفاده از خمیری تهیه میشود که از آرد، خمیر مایه، نمک و آب تشکیل شده است. هرچند تهیه نان باگت در خانه کمی زمان بر است، اما عطر و طعم نان تازه، ارزش وقت گذاشتن را دارد.
نان باگت یا باگرد نوعی نان فرانسوی به شکل باریک و پهن است که پوسته ترد و نازکی دارد. این نان با آرد سفید بدون سبوس درست میشود و به همین دلیل طعم خوبی دارد و گاهی به صورت نیم پز به بازار عرضه میشود. نان باگت نیم پز را به مدت ۱۰ الی ۱۲ دقیقه در فر گرم شده روی حرارت ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد قرار میدهند تا آماده مصرف شود. این نان در تهیه انواع ساندویچ مانند سوسیس بندری، فلافل بندری، همبرگر خانگی و ... کاربرد دارد و معمولا سر میز صبحانه به چشم میخورد. در ادامه با روش تهیه نان باگت خانگی آشنا میشوید.
مواد لازم
آرد سفید ۳۲۵ گرم
خمیر مایهی تازه ۱.۵ قاشق چایخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
آب ۲۲۰ گرم
دستور تهیه:
برای تهیه نان باگت خانگی ابتدا آرد را در کاسه بزرگی ریخته، نمک و خمیر مایه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. آب را کم کم به آرد اضافه کرده و با لیسک از یک سمت فولد کنید تا کاملا مخلوط شوند.
مواد لازم
آرد سفید ۳۲۵ گرم
خمیر مایهی تازه ۱.۵ قاشق چایخوری
نمک ۲ قاشق چایخوری
آب ۲۲۰ گرم
دستور تهیه:
برای تهیه نان باگت خانگی ابتدا آرد را در کاسه بزرگی ریخته، نمک و خمیر مایه را به آن اضافه کنید و هم بزنید. آب را کم کم به آرد اضافه کرده و با لیسک از یک سمت فولد کنید تا کاملا مخلوط شوند.
کمی آرد روی سطح کار بپاشید، خمیر حاصل را روی سطح قرار دهید و با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
به ورز دادن خمیر ادامه دهید تا خمیر کش بیاید. خمیر را باز کرده، آن را تا کنید، سپس از سمت دیگر تا کنید و این عمل را ۱۰ دقیقه تکرار کنید تا خمیر نرم و کشداری به دست آید.
پس از اینکه خمیر آماده شد، آن را باز کرده و دو بار تا بزنید، سپس خمیر را به صورت یک توپ بزرگ، گرد کنید.
ته کاسه را با کمی کره یا روغن دلخواه چرب کرده و خمیر را در کاسه قرار دهید، سپس خمیر را در کاسه بچرخانید تا اطراف آن چرب شود.
روی ظرف حاوی خمیر را با پارچه تمیزی بپوشانید و آن را در محل گرمی قرار دهید. ۱ ساعت صبر کنید تا خمیر عمل آید و حجم آن تقریبا دو برابر شود.
پس از اینکه خمیر ور آمد، روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را به سطح کار منتقل کنید.
خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و سپس آنها را کمی پهن کنید تا به شکل مستطیل درآیند.
خمیر را از طول مستطیل به اندازهی ۱/۳ عرض مستطیل تا بزنید و کنارههای آن را در وسط عرض با نوک انگشتان بچسبانید. سپس طرف دیگر را تا بزنید و کنارهها را با نوک انگشتان بچسبانید تا به شکل باگت درآید (به شکل زیر توجه کنید).
ته سینی فر را با کاغذ پارچمنت بپوشانید، روی ان کمی آرد بپاشید و باگتها را در سینی قرار دهید.
یک چاقوی تیز را کمی چرب کرده و با آن چند برش روی باگتها ایجاد کنید.
روی باگتها را با پارچه نخی تمیزی پوشانده و اجازه دهید حدود ۱ ساعت دیگر در محل گرمی استراحت کنند.
باگتها پس از دومین استراحت به صورت ارائه شده در شکل زیر در میآیند.
فر را روی حرارت ۴۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کرده و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا کاملا گرم شود.
نانهای باگت را به مدت ۱۵ تا د. ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید تا پخته و به رنگ طلایی مایل به قهوهای درآیند (زمان پخت ممکن است به نوع فر متفاوت باشد).
نان باگت را پس از آماده شدن از فر خارج کرده و روی توری قرار دهید تا خنک شود.
نکته: برای اینکه نان باگت خانگی شما بیش از حد خشک نشود، میتوانید در یک کاسه مقاوم به حرارت مقداری آب داغ بریزید و آن را در مدت زمان پخت نان باگت در طبقه پایین فر قرار دهید.
نان باگت را بهتر بشناسید
نان باگت از جمله نانهای صنعتی است که به علت زمان بر بودن تهیه آن در خانه معمولا به صورت آماده از بازار خریداری میشود. از آنجا که عمل آمدن خمیر، طول میکشد اغلب از جوش شیرین یا بکینگ پودر برای سرعت بخشیدن به عمل تخمیر استفاده میشود. جوش شیرین و بکینگ پودر از جمله مخمرهای مضر برای سلامتی هستند که بهتر است در استفاده از آنها احتیاط شود و به مقدار کم مورد استفاده قرار گیرند؛ بنابراین بهتر است یک نان باگت خانگی را بدون استفاده از مخمرهای مضر تهیه کنید تا از سلامتی آن اطمینان داشته باشید.
منبع: ستاره