سزارین در هفته چندم بارداری انجام می شود؟


تولد نوزاد به صورت طبیعی بین هفته های 37 تا 42 بارداری است...

حتما این موضوع را می دانید که در زایمان طبیعی، برشی روی شکم مادر ایجاد نمی شود اما در سزارین شکم مادر دستکم ۱۰-۱۱ سانت شکافته می شود و در لایه های مختلف بخیه می خورد. سزارین یک جراحی بزرگ است.
اینطور نیست که سزارین، بی خطر باشد. سزارین یک جراحی است که مانند هر جراحی دیگر خطراتی را به همراه دارد. عفونت و چسبندگی احشاء داخل لگن هم برخی از عوارض آن است.
تولد نوزاد به صورت طبیعی بین هفته های ۳۷ تا ۴۲ بارداری است.اگر سزارین قبل از هفته ۳۹ و بعد از هفته ۴۰ بارداری انجام شود، احتمال به دنیا آمدن نوزاد با مشکلات تنفسی افزایش می یابد.نوزاد معمولا بین هفته های ۳۷ تا ۴۲ بارداری به دنیا می آید.
در اکثر موارد، زایمان در هفته ۴۰ بارداری اتفاق می افتد. این ۴۰ هفته از آخرین تاریخ عادت ماهیانه محاسبه می شود.پزشک برای زنانی که می خواهند سزارین شوند، هفته ۴۰ بارداری را برای انجام عمل سزارین تعیین می کند. به این زنان توصیه می شود که کمتر از هفته ۳۹ بارداری، سزارین نشوند، زیرا ممکن است جنین به خوبی رشد نکرده باشد و پس از انجام عمل سزارین، به مراقبت های ویژه در بخش NICUبیمارستان نیاز پیدا کند.
نکته مهمی که والدین باید به آن توجه کنند این است که جنین طی ۴۰ هفته بارداری، به بلوغ کامل میرسد و میتواند بدون دستگاه و مراقبت خاصی، در خارج از رحم مادر زندگی کند. بنابراین بی دلیل قبل از هفته ۴۰ بارداری، اقدام به انجام عمل سزارین نکنید و بگذارید جنین تا ۴۰ هفتگی در رحم مادر به رشد خود ادامه دهد تا بتواند بدون مشکل خاصی، زندگی خود را شروع کند.
هم چنین به این دسته از مادران توصیه می شود که بعد از گذشت هفته ۴۰ بارداری نیز سزارین نکنند، زیرا باز هم ممکن است خطرات و مشکلاتی را برای جنین به همراه داشته باشد.خطرات احتمالی انجام عمل سزارین بعد از هفته ۴۰ بارداری شامل موارد زیر می باشد:
یکی از مشکلات مهم مادرانی که به دیابت بارداری مبتلا می شوند، این است که دوره بهبودی شان طولانی می شود و ترمیم زخم هایشان به کندی صورت می گیرد.
سزارین در هفته چندم بارداری انجام می شود؟

زمان مناسب برای زایمان سزارین
فرزندانی که از طریق سزارین پیش از هفته ۳۹ بارداری متولد می شوند، بیشتر در خطر مشکلات تنفسی هستند نسبت به فرزندانی که از طریق زایمان طبیعی واژن به دنیا می آیند. نوزادی که از طریق سزارین متولد می شود ۵ برابر بیشتر از نوزادان طبیعی در معرض خطر مشکلات تنفسی هستند و نیاز به کمک های مکانیکی برای تنفس دارند.
مادرهایی که سزارین در هفته ۳۷ بارداری را انتخای می کنند باید در نظر بگیرند که فرزند چهار برابر در معرض خطر مشکلات تنفسی است. احتمال خطر در سزارین در هفته 37 بارداری، 10% و در زایمان طبیعی 8/2 % می باشد. به همین دلیل توصیه می کنیم در هفته 37 سزارین انجام نشود.
مطالعات بر روی ۳۴۴۵۸ نوزاد از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۶ انجام شد. حدود ۲۷۰۰ نوزاد از طریق سزارین به دنیا آمده بودند؛ در حالی که نیازی به سزارین نبود. محققین این نوزادان را با نوزادانی که مادر زایمان طبیعی را ترجیح می داد اما نهایتا به زایمان سزارین منجر شد، مقایسه کردند.
بعد از تنظیم فاکتورهایی که بر تنفس نوزاد تاثیر می گذارد، محققان دریافتند نوزادی که در هفته 37 بارداری از طریق سزارین متولد می شوند حدود 7/3 برابر در خطر هستند، در حالی که نوزادانی که در هفته 38 بارداری به دنیا آمدند 3 برابر در خطر بوند.
در این شرایط نوزاد باید به مدت دو روز در دستگاه مراقبت های ویژه نوزادان قرار بگیرد. بیشتر نوزادان به طور کامل مشکل تنفسیشان بهبود می یابد اما تاثیرات طولانی مدت آن وجود خواهد داشت. دانشمندان هنوز تاثیر دوری دو سه روزه نوزاد از مادر، شیر نخوردن از سینه مادر و در معرض باکتری های بودن را بر روی نوزاد نمی دانند.
نوزادانی که در هفته 37 از طریق سزارین به دنیا می آیند، 5 برابر در معرض خطر مشکلات تنفسی هستند و به اکسیژن درمانی، استفاده از دستگاه فشار هوا و تهویه نیاز دارند. اما برای هفته 38 این خطر به 2/4 برابر کاهش یافته است.
زایمان خوب برای جنین
سزارین چه تاثیری بر توانایی تنفسی نوزاد دارد؟
در کل بارداری هفته به هفته جنین پس از خروج از فضای مایع شکم، وارد هوای آزاد می شود که باید تنفس کند. ریه های پر از مایع باید خالی شوند. دلایل زیادی وجود دارد که نوزادی که از طریق سزارین به دنیا می آید بیشتر در معرض خطر تاخیر در تنفس هوا است. اولین عامل کوتاه تر بودن زمان بارداری است. در سه ماهه آخر بارداری هر هفته مهم است. فرزند هفته 37 خیلی بیشتر در معرض خطر تنفسی است تا فرزند هفته 39 بارداری.
در هنگام زایمان مادر هورمون های استرس قدرتمندی ترشح می کند. این هورمون ها بر جنین تاثیر می گذارد. هورمون ها دو تاثیر بر ریه جنین دارد. آن ها سرعت جذب آب را افزایش میدهند و موادی که به پاک کردن مایعات در ریه کمک می کنند را سریع تر دفع می کنند.
در هنگام زایمان طبیعی، هنگامی که درد شروع می شود و زمان مناسب زایمان فرا می رسد، جنین کاملا بالغ و کامل شده است. اما در هنگام سزارین، به زمان آخرین قاعدگی مادر و نشانه های سونوگرافی توجه می شود و گاهی این نشانه ها دقیق و درست نیستند.
- حدود یک سوم زایمان ها در امریکا به روش سزارین انجام می شود. در دهه اخیر هفته سزارین از هفته ۴۰ بارداری به هفته ۳۹ بارداری رسیده است.
- از طرفی سزارین در هفته 39 بارداری احتمال زایمان بچه مرده را کاهش می دهد اما از طرف دیگر خطرات دیگری نیز برای مادر و فرزند دارد.
- مطالعات نشان میدهد هیچ گاه ثابت نشده است که سزارین برای مادر امن تر است.
- پزشکان توصیه می کنند خانم هایی که مایل به سزارین هستند تا هفته 39 بارداری منتظر بمانند.
سزارین هفته ۳۹ بارداری مناسب است اما برای هفته ۳۸ بارداری باید خیلی ملاحظه کرد. هنگامی که زایمان طبیعی در هفته ۳۸ بارداری اتفاق می افتد خیلی متفاوت است با سزارین در هفته ۳۸ بارداری. بنابراین برای مادری که با زایمان طبیعی مشکلی ندارد، بهتر است پیش از تصمیم گیری مطالعات لازم را درباره هر دو روش انجام دهد.
بسیاری از متخصصین پزشکی سیاست‌گذار بر این باورند که زایمان سزارین انتخابی می‌تواند برای چنین آسیب‌رسان و برای مادر بی‌فایده باشد. و سزارین انتخابی پیش از هفته ۳۹ بارداری می‌تواند آسیب‌های بیشتری به همراه داشته باشد. زیرا این کار می‌تواند برای مادر بدون فایده و برای بچه خطرات زیادی به همراه داشته باشد. در نتیجه زایمان سزارین بدون تشخیص پزشکی خصوصاً پیش از هفته ۳۹ بارداری توصیه نمی‌شود.
برای بهبود نتایج زایمان، گروه تخصصی زنان/زایمان در تعریف جدیدی برای "دوران بارداری" دوره‌ها را به چهار دسته مشخص تقسیم کرده‌اند:
۱ دوره زودهنگام بین ۳۷ هفتگی و ۰ روز و ۳۸ هفتگی و ۶ روز.
2 دوره کامل بین 39 هفتگی 0 روز و 40 هفتگی و 6 روز.
۳ دوره دیرهنگام بین ۴۱ هفتگی و ۰ روز و ۴۱ هفتگی و ۶ روز.
4 دوره از موعد گذشته بین 42 هفتگی و 0 روز و پس از آن.
اما آیا واقعاً بین سزارین در هفته ۳۸ و جراحی در هفته ۳۹ تفاوت زیادی وجود دارد؟ بله.
پژوهش‌ها نشان می‌دهد این که نوزاد در چه زمانی از این محدوده زمانی (37 تا 42 هفتگی) به دنیا بیاید، به شکل چشمگیری در رشد فیزیکی و ذهنی او تفاوت ایجاد می‌کند.
چرا که آن پنج هفته انتهایی برای رشد کامل فرزندتان بسیار مهم است و بچه‌هایی که زودهنگام متولد شده باشند با خطر بیشتری برای بروز مشکلات روبرو خواهند بود.
بنابراین زایمان سزارین انتخابی نباید پیش از هفته 39 بارداری برنامه‌ریزی شود، مگر علتی پزشکی برای انجام آن وجود داشته باشد. برخی از مشخصه‌های پزشکی برای این کار عبارتنداز:
- زجر تنفسی جنین.
- گره بند ناف.
- پارگی رحمی.
- افزایش فشار خون مادر.
- افزایش تپش قلب مادر.
- مشکلات جفتی.
- وضعیت بریچ.
- زایمان القائی به خطا رفته.
- بچه‌ای درشت اندام که وزنش بیش از ۴ کیلوگرم باشد.
- اختلالات در بندناف.

عوارض سزارین چیست؟
در این روش، حفره شکمی مادر دستکاری می‌شود. دستکاری باعث چسبندگی در برخی لایه‌ها می‌شود و چسبندگی ممکن است موجب چسبندگی لوله‌های رحمی (نازایی) و حتی چسبندگی روده‌ها شود. البته گاه آسیب‌هایی به روده‌ها، احشا و حتی مثانه وارد می‌شود.
در زایمان طبیعی برشی روی شکم مادر ایجاد نمی شود اما در سزارین شکم مادر دستکم ۱۰-۱۱ سانت شکافته می شود و در لایه های مختلف بخیه می خورد. سزارین یک جراحی بزرگ است و امکان دارد عوارضی مانند خونریزی، عفونت و چسبندگی احشاء داخل لگن ایجاد کند.
خطر چسبندگی جفت هم در زایمان بعدی خانم هایی که سزارین می کنند، زیاد است. ما به این پدیده می گوییم آکرتا که در آن جفت به دیواره رحم می چسبد و در مواردی پزشک ناچار می شود هنگام تولد بچه ، رحم را خارج کند. البته این اتفاق ممکن است در زایمان طبیعی هم بیفتد اما در سزارین امکان آن بیشتر می شود.
میران خونریزی هم در زایمان طبیعی و سزارین متفاوت است به طوری که در زایمان طبیعی ، بدن به طور متوسط ۵۰۰ سی سی خون ازدست می دهد و در سزارین ۱۰۰۰ سی سی. همچنین با وجود پیشرفت های علمی، هنوز هم نمی شود از عوارض بیهوشی در سزارین غافل بود.
معمولاً بعد از سزارین مادر دچار سردرد یا میگرن می شود. اپیدورالی که غالباً برای جلوگیری از احساس درد در مادر استفاده می شود، خطرات خاص خود را دارد. از آنجا که قبل از عمل باید یک سوزن بزرگ در ناحیه ستون فقرات قرار گیرد، ممکن است به پوشش نخاع برخورد کند و باعث ایجاد سوراخ شود که بعداً منجر به سردرد خواهد شد.
در کشورهای توسعه‌یافته با محاسبات آماری انجام شده به این نتیجه رسیدند عوارض ناشی از زایمان سزارین سه برابر زایمان طبیعی است و اگر بتوان زایمان طبیعی را به روش بدون درد کنترل کرد، عوارض به حداقل خواهد رسید.
خطرات بالقوه سزارین عبارتند از:
افزایش خونریزی (که به ندرت موجبِ نیاز به انتقال خون می‌شود)
عفونت (البته آنتی‌بیوتیک‌هایی برای جلوگیری از عفونت تجویز می‌شوند)
صدمه به مثانه یا روده
واکنش نشان دادن نسبت به دارو‌ها
لخته شدن خون
مرگ (فوق العاده نادر)
آسیب احتمالی به نوزاد
سزارین در هفته چندم بارداری انجام می شود؟

سزارین می کنم چون درد زایمان طبیعی غیرقابل تحمل است
بسیاری از خانم ها به این دلیل سزارین را انتخاب می کنند که پزشکشان همیشه در دسترس است و یک تاریخ معین برای زایمان آنها تعیین می شود اما در زایمان طبیعی یک تاریخ احتمالی وجود دارد و در هر ساعتی از شبانه روز ممکن است درد زایمان سراغ خانم باردار بیاید و این پروسه حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول بکشد.
در این شرایط خانم باردار نیاز به حضور مستمر کادر درمانی دارد تا هم درد او را تخفیف دهند و هم به زایمانش کمک کند. این در حالی است که در حال حاضر بسیاری از بیمارستان ها چنین شرایطی ندارند و فرد باید تا مدت ها درد بکشد تا بالاخره زایمان کند؛ بدون اینکه پزشک معالجش او را همراهی کند.
بنابراین توصیه می شود سراغ پزشکی بروید که طرفدار پروپاقرص زایمان طبیعی باشد و زمانی که درد زایمان شما اغاز شد، یک ماما و یک پرستار در اختیارتان قرار بگیرد و با آرامش و به دور از درد اضافی و استرس، زایمان کنید.

سزارین می کنم چون مطمئن و بی خطر است
سزارین هم مانند هر جراحی دیگری خطرات غیرقابل پیش بینی و زیادی به همراه دارد که این خطرات سلامت مادر و جنین را تهدید می کند؛ به عنوان مثال، عوارض داروی بیهوشی می تواند باعث افت فشار مادر شود و روی تنفس نوازد هم تاثیر منفی بگذارد.
در عین حال، احتمال خونریزی در خانم هایی که عمل سزارین می کنند، دوبرابر بیشتر از خانم هایی است که به طور طبیعی کودک شان را به دنیا می آورند. همچنین احتمال بروز یبوست و عفونت رحم و به جای ماندن جای بخیه ازجمله مهم ترین عوارض سزارین محسوب می شود. گاهی نیز سزارین تا جایی پیش می رود که مرگ مادر را رقم می زند.
همین چند وقت پیش بود که زهره، زن 35 ساله همدانی بعد از تولد دومین فرزندش که با عمل سزارین به دنیا آمده بود، از شکم درد اظهار ناراحتی کرد. بلافاصله خانواده اش او را به بیمارستان منتقل کردند اما پزشک معالج او به سفر رفته بود؛ بنابراین ضعف جسمانی اش عادی تلقی شد. سرانجام چند روز بعد، زهره در یکی از بیمارستان های همدان جان باخت و پزشکی قانونی علت مرگ را بریده شدن روده هنگام عمل سزارین اعلام کرد.

سزارین می کنم چون زودتر به شرایط عادی برمی گردم
سزارین جزو جراحی های بزرگ محسوب می شود که عوارض و خطرهای زیادی را به همراه دارد. در عمل سزارین هشت لایه از پوست و چربی های شکم بریده و دوخته می شود که با خطراتی مثل چسبندگی های مختلف همراه خواهد شد.
همچنین خونریزی و آمبولی روی یکی از مشکلاتی است که بعد از عمل سزارین به وفور مشاهده می شود. بنابراین یک خانم بعد از سزارین نمی تواند توقع داشته باشد که سلامتی اش را خیلی زود به دست بیاورد و به شرایط قبل از بارداری برگردد؛ در صورتی که بعد از زایمان طبیعی مشکل مهمی برای فرد وجود ندارد و از فردای زایمان او می تواند یک زندگی عادی داشته باشد؛ بدون اینکه مجبور شود نکات خاصی را رعایت کند و منتظر بهبود بخیه ها باشد.

سزارین می کنم چون اضافه وزن دارم
اضافه وزن در بسیاری از خانم های باردار به سزارین منجر می شود؛ درحالی که این وزن بالا روی سلامت جنین هم تاثیرگذار است و خطر دیابت را در مادر و نوزاد افزایش می دهد.
بنابراین بهترین توصیه به خانم ها این است که قبل از بارداری از شر اضافه وزن خود خلاص شوند و با تناسب اندام تصمیم به بارداری بگیرند. البته نباید این نکته را فراموش کنیم که مادران پس از زایمان طبیعی به مراتب سریع تر از زمانی که سزارین می شوند، تناسب اندام خود را به دست می آورند. از طرفی شکم خانم هایی که دردسر کوچک کردن شکم بعد از سزارین مشکل عمده بیش از 70 درصد خانم هاست.

سزارین می کنم چون نوزاد سالمی داشته باشم
برخی فکر می کنند سزارین برای نوزادشان بهتر است چراکه هیچ فشاری روی سر بچه وارد نمی شود. در جواب این افراد باید گفت همین فشاری که جنین تحمل می کند برای او مفید است چراکه با ایجاد حالت مکش تنفس او را راحت تر می کند.
بنابراین از بابت فشار بر روی سر جنین نباید نگران باشیم چون استخوان های سر نوزاد به نحوی هستند که این فشار را به خوبی تحمل می کنند و هیچ عارضه ای برای او پیش نمی آید، مگر در مواردی که سر جنین نسبت به لگن مادر بزرگ است و سزارین آخرین راهکار خواهد بود.
در عین حال، احتمال داشتن مشکلات تنفسی در نوزادان سزارینی بیشتر از نوزادانی است که به صورت طبیعی دنیا آ مده اند؛ همچنین برخی از این نوزادان در چند روز اول زندگی شان تنفس تندتر از حالت عادی دارند. هرچند که این مورد بسیار کم اتفاق می افتد ولی احتمال این وجود دارد که جراح هنگام پاره کردن رحم به جنین آسیب برساند.

سزارین می کنم چون مد است!
متاسفانه برخری از خانم ها سزارین را یک مد باکلاس می پندارند و فکر می کنند که هرکس مدرن تر و یا امروزی تر است باید سزارین شود. از نظر مد و مدرنی باید بدانید که امروزه در کشورهای پیشرفته زایمان طبیعی را یک موفقیت بزرگ برای زنان می دانند و سزارین را یک شکست تلقی می کنند؛ به طوری که کلوپ های حمایت از سزارینی ها تشکیل می شود تا آنها را از نظر روحی حمایت کنند
چراکه معتقدند قادر به کسب یک موفقیت بزرگ نشده اند. حتی چهره های معروف و مشهور هم حتی الامکان زایمان طبیعی را انتخاب می کنند و در گفت و گو با نشریات از این بابت احساس خوبی دارند.
از نظر پیشرفته بودن هم باید گفت با اینکه سزارین یک عمل پیشرفته است ولی یک عمل جراحی بزرگ محسوب می شود و درصورتی که برای خانم باردار واجب نباشد اصلا عاقلانه نیست. حتی در کشورهای پیشرفته چیزی به عنوان سزارین اختیاری که ما در ایران داریم، وجود ندارد؛ یعنی اگر چنین کاری را انجام د هند از نظر قوانین اخلاق پزشکی باید جوابگو باشند.

سزارین می کنم چون پزشکم زایمان طبیعی انجام نمی دهد
از نظر پزشکان، زایمان طبیعی سه تا چهار برابر سزارین دردسرساز است ولی تعرفه هایی که به آن اختصاص داده شده خیلی کمتر از سزارین است که این موضوع نیز بر افزایش سزارین در ایران دامن می زند؛ درحالی که در کشورهای پیشرفته تسهیلات ویژه ای را برای زایمان طبیعی اختصاص داده اند و افراد را به آن ترغیب می کنند.
بنابراین موقع انتخاب پزشک دوران بارداری تان بیشتر دقت کنید و سراغ متخصصی بروید که مطمئن باشید طرفدار زایمان طبیعی است و دست به سزارین انتخابی و غیرضروری نمی زند.
سزارین در هفته چندم بارداری انجام می شود؟

سزارین می کنم چون مجبورم!
تا مدت ها پیش اعتقاد بر این بود که اگر خانمی یک بار سزارین شد، باید همیشه سزارین شود. البته در برخی بیماران این قانون هنوز هم حاکم است ولی امروزه متخصصان بر این باورند که اگر خانم باردار در یک بیمارستان مجهز قرار بگیرد می تواند تحت نظر یک متخصص زنان و زایمان، زایمانی طبیعی انجام دهد. حتی گاهی زایمان دوقلوها به صورت طبیعی قابل انجام است اما حاملگی های بیش از دوقلویی حتما باید به صورت سزارین خاتمه یابد.

سزارین می کنم چون از دفع مدفوع حین زایمان می ترسم
یکی از مهم ترین مشکلات خانم های باردار این است که می ترسند حین زایمان طبیعی دچار دفع مدفوع شوند، به همین دلیل سزارین را انتخاب می کنند اما مادران نباید از متخصصانی که در اتاق زایمان هستند، خجالت بکشند زیرا هنگام خروج سر نوزاد به ماهیچه های ناحیه راست روده فشار وارد می آید و به این ترتیب ممکن است مادر مدفوع دفع کند که یک امر کاملا طبیعی است.
البته قبل از زایمان به کمک انما (روشی کمکی برای اینکه مادر بتواند قبل از زایمان مدفوعش را دفع کند) تا حد زیادی مشکل را حل می کنند اما درصورتی که دفع مدفوع اتفاق بیفتد، امری غیرعادی نیست.

سزارین می کنم چون اطرافیانم می گویند
در بسیاری از مواقع یک خانم باردار مدام از سوی اطرافیان به خصوص همسر و بستگان درجه اول تشویق به سزارین می شود و همین موضوع نشان دهنده باورهای غلط در امر زایمان طبیعی است.
البته در کشورهای پیشرفته، حضور همسر خانم باردار در کلاس های مشاوره قبل از بارداری و همچنین هنگام زایمان طبیعی تاثیر بسیار مثبتی دارد زیرا آنها را با فواید زایمان طبیعی و خطرات سزارین آگاه می کند.

سزارین می کنم چون عمل لیزیک چشم انجام داده ام
در بسیاری از مواقع عمل لیزیک چشم مانع از انجام زایمان طیبعی می شود اما در بسیاری از کشورهای پیشرفته و به کمک زایمان های بدون درد این خانم ها مجبور به سزارین شدن نیستند. بنابراین اگر باردار هستید و عمل لیزیک چشم انجام داده اید، نگران نباشید زیرا احتمال زایمان طبیعی شما صفر درصد نیست.

سزارین می کنم چون پزشک معالجم همیشه در دسترس است
بسیاری از خانم ها از درد زایمان وحشت دارند و ترجیح می دهند یک ساعت بی هوش باشند و وقتی به هوش می آیند، ببینند نوزادشان کنارشان خوابیده است؛ به همین دلیل سراغ سزارین می روند. درواقع ترس خانم ها از درد زایمان طبیعی است براساس یک فرهنگ نادرست رایج در جامعه شکل گرفته است.
البته نمی توان این موضوع را نادیده گرفت که انجام زایمان طبیعی در ایران همچنان مانند 20 سال پیش انجام می شود و تعداد محدودی از بیمارستان ها از روش زایمان بدون درد برای خانم های باردار بهره می برند و در بقیه بیمارستان ها خانم های باردار با تحمل درد طاقت فرسایی که گاهش بیش از 12 ساعت طول می کشد به طور طبیعی زایمان می کنند و تجربه تلخی از زایمان برای همیشه در ذهنشان باقی می ماند.
البته برخلاف باور عموم سزارین هم اصلا زایمان بی دردی نیست و یک ساعت بعد از آن درد شدیدی سراغ مادر می آید که ۱۰ برابر درد زایمان طبیعی است و مهم تر از همه اینکه تا یک هفته طول می کشد. ما معتقدیم اگر پزشک معالج درباره فواید زایمان طبیعی با خانم باردار صحبت کند و روش های مختلف زایمان بدون درد مثل بی حسی نخاعی را برای فرد توضیح بدهد او درک بهتری از زایمان خواهد داشت و مجبور به تحمل دردهای طاقت فرسا هم نخواهد بود.
در عین حال، خانمی که طبیعی زایمان می کند بلافاصله بعد از زایمان هیچ دردی نخواهد داشت و می تواند نوزادش را در آغوش بگیرد و از همان لحظه های آغازین تولد در کنار فرزندش باشد اما دردهای بعد از سزارین و تزریق مسکن های قوی این لذت بزرگ را از مادران می گیرد.

بهانه ای برای فرار از درد
در جامعه ما تقریبا نیمی از بارداری ها ناخواسته و پیش بینی نشده است. افراد برای صاحب فرزند شدن آمادگی قبلی ندارند و نمی دانند در شرایط جدید چطور باید با مسائل مواجه شوند.
مشاوره های پیش از بارداری، اطلاعات لازم را در اختیار پدر و مادر قرار می دهد و به این ترتیب درصد قابل توجهی از استرس ها و ندانم کاری های دوران حاملگی و زایمان را کاهش می دهد. علاوه بر این در مراکز مختلف کلاس های بارداری تشکیل می شوند که حتی برای کسانی که در ماه های اول حاملگی هستند، مفید واقع می شوند.

درد زایمان، قابل کنترل است
ظرف چند سال اخیر فرهنگ غلطی در جامعه ما باب شده است که از همین مساله عدم آگاهی نشات می گیرد.
درصد بالایی از خانم های باردار داوطلبانه و البته به اصرار می خواهند زایمانشان با عمل سزارین انجام شود؛ بعضی از سر چشم و هم چشمی به سزارین روی می آورند و بعضی درد زایمان را بهانه می کنند.
امروزه روش های مطمئنی برای کم کردن درد زایمان به کار می روند که نتایج خوب آنها به اثبات رسیده است. بی حسی از ناحیه کمر یکی از همین روش هاست که در بیمارستان های ما هم از آنها استفاده می شود.
به این ترتیب که با تزریق یک آمپول به قسمتی از کمر بی حسی موضعی ایجاد می شود. تنها عارضه این عمل، سردرد است که اگر طبق توصیه پزشک مایعات به مقدار لازم و کافی نوشیده شود، آن هم به راحتی از بین می رود.

سزارینی ها با هوش تر نیستند
بعضی شایعات بر سر زبان هاست مبنی بر اینکه بچه ای که از راه سزارین متولد می شود نسبت به آنهایی که با زایمان طبیعی به دنیا می آیند، باهوش تر هستند!
نتیجه تحقیقات با موضوع مقایسه هوش بچه های به دنیا آمده با زایمان طبیعی و سزارین نه تنها به طور قطع چنین فرضیه ای را رد می کند بلکه حدس می زند درست خلاف این باشد؛ یعنی بچه هایی که به طور طبیعی به دنیا می آیند باهوش تر باشند. ضمن اینکه ضریب سلامت نوزادان سزارین کمتر از نوزادان طبیعی است.

افتادگی رحم
گاهی خانم ها نگران مشکل افتادگی رحم هستند و به همین خاطر رنج سزارین را به جان می خرند. در حالی که افتادگی رحم معمولا بعد از چند زایمان طبیعی بروز می کند. همچنین عمل ساده این بیماری با کمترین عوارض بدون بازشدن شکم انجام می شود.
تفاوت زایمان طبیعی و سزارین

سزارین در هفته چندم بارداری انجام می شود؟

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

در چه روزهایی امکان بارداری نزدیک به صفر است؟