حضرت آیت الله جوادی آملی: عشق از لطیف ترین تعابیر روایی ماست
شفقنا- حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی گفت: مرحوم کلینی می گوید: برجسته ترین مردم کسی است که نماز را از خوف خدا و شوق به بهشت نخواند بلکه با عشق بخواند به عبارت دیگر با نماز معانقه کند. به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، این مرجع تقلید شیعیان در برنامه حکمت ربانی که شب های ماه مبارک رمضان از […]
شفقنا- حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی گفت: مرحوم کلینی می گوید: برجسته ترین مردم کسی است که نماز را از خوف خدا و شوق به بهشت نخواند بلکه با عشق بخواند به عبارت دیگر با نماز معانقه کند.
به گزارش خبرنگار شفقنا در قم، این مرجع تقلید شیعیان در برنامه حکمت ربانی که شب های ماه مبارک رمضان از شبکه سوم سیما پخش می شود، اظهار داشتند: صبر در روایات به سه قسمت «صبر عن المعصیه»، «صبر عن الطاعه» و «صبر عند المصیبه» تقسیم شده است.
ایشان بیان کردند: «صبر عن المعصیه» یعنی از گناه بپرهیزد و بااینکه مورد علاقه بدنی اوست از آن اعراض کند؛ رخدادهای تلخی که برای مصیبت پدید آمد، «صبر عندالمصیبه» کند اما اعمال خیر چون دشوار است، «صبر عن الطاعه» کند.
آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه کلمه عشق از لطیف ترین تعابیر در روایات ماست تصریح کردند: متاسفانه این کلمه به دست دیگران افتاد و زمینی شد و مبتذل گشت.
ایشان به سخنی از مرحوم کلینی اشاره کرده و افزودند: برجسته ترین مردم کسی است که نماز را از خوف خدا و شوق به بهشت نخواند بلکه با عشق بخواند به عبارت دیگر با نماز معانقه کند.
این مفسر قرآن کریم بیان کردند: حضرت امیر(ع) ۲۰ سال قبل از جریان کربلا وقتی از صفّین به کوفه برمی گشت، در بین راه به سرزمینی رسید، دیدند حضرت از مرکب پیاده شد و با دست فرمود: همین جاست. مقداری خاک منطقه را گرفته و بو کردند و دو رکعت نماز خواندند و اشک ریختند. از ایشان سئوال کردند: اینجا چه خبر است؟ فرمودند: اینجا جای عاشقانی است که شربت شهادت می نوشند.
ایشان ادامه داد: بالاترین مردم کسانی هستند که نسبت به ذات اقدس اله محبت داشته باشند و روی علاقه عبادت کنند.