درمان التهاب: محققان گزارش نمودند که ویتامین هایی خاص با ترکیبات ضد التهابی وجود دارد. این ویتامین ها را می توان به صورت مکمل و یا به صورت طبیعی از طریق مواد غذایی به دست آوریم.
با ما همراه باشید تا با معرفی ۶ ویتامین ضد التهابی که در این مقاله به آن می پردازیم به جنگ با التهاب برویم.
۱- ویتامین Aمطالعات نشان می دهد که ویتامین A با تقویت سیتم ایمنی از بروز التهاب جلوگیری می کند.
این نوع ویتامین به دو فرم در دسترس می باشد:
۱- بتاکاروتن که در بدن به ویتامین A تغییر شکل می دهد.
۲- ویتامین A که خود یک آنتی اکسیدان می باشد و از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می نماید.
بنابراین رژیم غذایی سرشار از این ویتامین می تواند به درمان التهاب کمک نماید.
مواد غذایی سرشار از ویتامین Aهویج، لوبیا چشم بلبلی، زردآلو، شلیل، طالبی، نارنگی، فلفل دلمه ای قرمز، کاهو، جعفری
۲- ویتامین Bدر صورتی که بدن با کمبود این ویتامین مواجه باشد، دارای سطوح بالاتری از پروتئین های واکنشی C بوده که به عنوان یک ترکیب بسیار التهابی در بیماری های خود ایمنی محسوب می گردد.
بنابراین یکی از راهکارهای کاهش التهاب افزایش سطح ویتامن B در بدن است.
محققان گزارش نمودند که حتی مصرف مقادیر بسیار کم اسید فولیک نیز می تواند به کاهش التهاب منجر شود.
مواد غذایی سرشار از ویتامین Bفلفل دلمه، قارچ، طالبی، ماهی تن، پسته، لوبیا، ارده، تخم مرغ
۳- ویتامین Cاین ویتامین در دیدگاه عموم به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته شده است.
بسیاری از تحقیقات نقش مهم این ویتامین را در مبارزه با رادیکال های آزاد و درمان التهاب تایید نموده اند.
همچنین همانند ویتامین B، نقش مهمی در کاهش پروتئین های واکنشی C دارند.
مواد غذایی سرشار از ویتامین Cانواع کلم، مرکبات، کیوی، فلفل دلمه، آناناس، گوجه فرنگی، کدو حلوایی، آویشن و جعفری
۴- ویتامین Eاز دیگر ویتامین های دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد که به کاهش التهاب کمک می نماید.
مواد غذایی سرشار از ویتامین Eاین ویتامین به وفور در مغزها، دانه آفتابگردان، آواکادو و اسفناج یافت می شود.
۵- ویتامین Dبا توجه به گزارش محققان، اکثر افراد دچار کمبود این ویتامین می باشند. از طرفی بین کمبود ویتامین D و بیماری های التهابی ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. و افزایش سطح این ویتامین در بدن، کمک شایانی به درمان التهاب می نماید.
مواد غذایی سرشار از ویتامین Dآسانترین راه تامین این ویتامن قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید می باشد. اما از جمله منابع تامین کننده آن می توان به ماهی، شیر، زرده تخم مرغ، قارچ، آب پرتقال و جو دوسر اشاره نمود.
ویتامین K، در کاهش التهاب، کاهش لخته خون و محافظت از استخوان نقش مهمی دارد.
معمولن افراد مقدار کمی از این ویتامین را دریافت می کنند بنابراین توصیه می شود که از مکمل و یا مواد غذایی سرشار از این ویتامین استفاده نماید.
مواد غذایی سرشار از ویتامین Kاسفناج، کلم بروکلی، جگر، تخم مرغ
منبع: verywellhealth
ترجمه و گردآوری: دکتر افسانه امین غفوری