نصیحت فرزندان با جملات زیبا و محترمانه باشد
گروه اجتماعی ـ امام جمعه مردم نورآباد با بیان اینکه زن و مرد در خانه باید همدیگر را با احترام صدا بزنند، گفت: برخی خانوادهها با طعنه زدن و سرزنش کردن فرزندان موجب ناامیدی آنان میشوند در صورتیکه در نصیحت کردن فرزندان باید از جملات زیبا و محترمانه استفاده شود.
حجتالاسلام علیاکبر جمیاری، امام جمعه مردم نورآباد در گفتوگو با ایکنا از لرستان به تشریح موضوع آداب سخن گفتن از دیدگاه قرآن کریم پرداخت و اظهار کرد: تاثیرگذاری در جامعه مستلزم داشتن بیان خوب و سخن نیکو است.
وی با ذکر این مطلب که خداوند متعال در آیه چهارم سوره الرحمن با مضمون «عَلَّمَهُ الْبَیَانَ» میفرماید که خداوند به انسان بیان و سخن گفتن را آموخت، اضافه کرد: بعد از این آیه شریفه خداوند ویژگیهای بیان خوب را برای انسان بیان میکند.
ارزش انسان به سخن اوست
جمیاری با تاکید بر یادگیری سخن نیکو گفتن از منظر قرآنکریم، اضافه کرد: ارزش انسان به حرف زدن و سخنی است که بر زبان جاری میکند.
امام جمعه نورآباد با ذکر این مطلب که کمالات، شخصیت و ارزش انسان در سخن گفتن مشخص میشود، افزود: وقتی افکار انسان بر زبان جاری میشود میتوان به ویژگیهای شخصیتی وی پی برد.
وی «قَوْلاً مَعْرُوفاً» را ویژگی بیان خدایی دانست و اضافه کرد: قول معروف پسندیده گفتن و به اندازه سخن گفتن است.
پرهیز از تزریق ناامیدی در سخن گفتن
حجتالاسلام جمیاری با بیان اینکه کلامی که انرژی مثبت به انسان میدهد کلام پسندیده و کلام نیکو است، بیان کرد: نباید در سخن گفتن همیشه یاس و ناامیدی را تزریق کنیم.
امام جمعه نورآباد «قَوْلاً مَعْرُوفاً» را کلامی دانست که موجب افزایش معرفت انسان میشود و اضافه کرد: سخن گفتن باید موجب افزایش معرفت انسان شود.
این کارشناس مذهبی گفتن کلمات زیبا و ارزش دادن به شخصیت دیگران را قول معروف دانست و اضافه کرد: برخی خانوادهها با طعنه زدن و سرزنش کردن فرزندان موجب ناامیدی آنان میشوند در صورتیکه در نصیحت کردن فرزندان باید از جملات زیبا و محترمانه استفاده شود.
وی با بیان اینکه زن و مرد در خانه باید همدیگر را با احترام صدا بزنند، افزود: سخن گفتن زن و مرد با یکدیگر بر شخصیت فرزندان آنها تأثیرگذار خواهد بود.
جمیاری ویژگی بیان خدایی را کلام پسندیده و نیکو گفتن دانست و گفت: سخن نیکو گفتن موضوع موجب افزایش گرمای خانواده و همدلی بیشتر میشود.
انتهای پیام