گوشت؛ از فواید تا مضرات!


تهران (پانا) - مصرف گوشت، به ویژه گوشت قرمز، طی سالیان اخیر به موضوعی داغ تبدیل شده است زیرا برخی مطالعات پیوند بین مصرف گوشت و شرایط پزشکی مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان، و چاقی را نشان داده اند.

گوشت؛ از فواید تا مضرات!

تهران (پانا) - مصرف گوشت، به ویژه گوشت قرمز، طی سالیان اخیر به موضوعی داغ تبدیل شده است زیرا برخی مطالعات پیوند بین مصرف گوشت و شرایط پزشکی مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان، و چاقی را نشان داده اند.

به‌گزارش عصرایران، افراد بسیاری در جهان به دلایل مختلف مصرف گوشت را کنار گذاشته و یک رژیم غذایی گیاهخواری یا وگان را دنبال می‌کنند. این در شرایطی است که برای برخی دیگر، گوشت‌های قرمز و سفید همچنان از اجزا اصلی رژیم غذایی محسوب می‌شود.

گوشت منبع خوبی برای انواع مختلف مواد مغذی است. گوشت قرمز، مانند گوشت گاو و گوسفند، حاوی ویتامین‌های A، B، D و K و همچنین مس، کروم، اسید فولیک، آهن، منیزیم، پتاسیم، سلنیم، و روی است. افزون بر این مواد مغذی، گوشت منبع خوبی برای پروتئین و ویتامین B12 است. گوشت قرمز حاوی ریبوفلاوین، فسفر کولین و نیاسین نیز است که تراکم مواد مغذی موجود در آن را هرچه بیشتر افزایش می دهند. بر همین اساس است که گوشت قرمز یکی از بهترین انواع گوشت برای مصرف محسوب می شود.

این فهرست طولانی از مواد مغذی فواید سلامت خاص را نیز ارائه می کند. ویتامین B12 برای سلامت سوخت و ساز، قلب، و اعصاب و عضلات نیاز است. آهن که هم در منابع گیاهی و هم منابع حیوانی یافت می‌شود، عاملی کلیدی برای سلامت سوخت و ساز و قلب است. افزون بر این، آهن موجود در منابع حیوانی بهتر جذب می‌شود و جذب آهن از منابع گیاهی در صورت مصرف به‌همراه گوشت راحت‌تر صورت می‌گیرد. برخی مطالعات فواید دیگر رژیم‌های غذایی پر پروتئین که حاوی گوشت هستند را نیز نشان داده‌اند که از آن جمله می‌وان به افزایش سوخت و ساز، تقویت استخوان‌ها، و حفظ توده عضلانی اشاره کرد.

نظرات بسیاری درباره سلامت مصرف گوشت وجود دارند، اما کارشناسان سلامت با برخی موارد خاص موافق هستند

مصرف گوشت، ب‌ویژه گوشت قرمز، طی سالیان اخیر به موضوعی داغ تبدیل شده است زیرا برخی مطالعات پیوند بین مصرف گوشت و شرایط پزشکی مانند دیابت، بیماری قلبی، سرطان، و چاقی را نشان داده‌اند. دلیل اصلی این ارتباط محتوای چربی اشباع و کلسترول، ترکیبات سرطان‌زای موجود در گوشت که به‌واسطه پخت در دماهای بالا شکل می‌گیرند، و ال-کارنیتین موجود در گوشت قرمز است که انباشت پلاک در سرخرگ‌ها را موجب می‌شود. با این وجود، همچنان به انجام پژوهش های بیشتر در این زمینه برای ارائه نظر قطعی نیاز است.

پیوندی بین گوشت فرآوری شده و مشکلات سلامت وجود دارد

گوشت‌های فرآوری شده به‌واسطه نمک سود کردن، تخمیر، دودی کردن یا روش‌های فرآوری دیگر که عطر و طعم محصول یا قابلیت نگهداری آن را بهبود می‌بخشند، تهیه می‌شوند. موادی مانند ترانس‌گلوتامیناز یا چسب گوشت نیز در گوشت‌های فرآوری شده پنهان شده‌اند. سوسیس، کالباس، و هات داگ تنها چند نمونه از گوشت‌های فرآوری شده موجود در بازار هستند. کارشناسان تغذیه و پزشکان موافق هستند که مقدار زیاد نمک و چربی اشباع موجود در گوشت‌های فرآوری شده آنها را به یکی از بدترین انواع گوشت برای مصرف تبدیل می‌کنند. نمک و چربی اشباع سطوح کلسترول و فشار خون انسان را افزایش می‌دهند که افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی را به‌همراه دارد.

افزون بر این، سازمان بهداشت جهانی در سال 2015 گوشت‌های فرآوری شده در گروه 1 مواد سرطان‌زا طبقه‌بندی کرد. این طبقه بندی به معنای آن است که شواهد کافی گوشت‌های فرآوری شده را با سرطان کولورکتال مرتبط می‌کنند. به‌طور کلی، گوشت قرمز، مانند گوشت گاو و گوسفند در گروه 2A قرار دارد. بر این اساس، احتمالا ارتباطی بین مصرف گوشت قرمز و سرطان کولورکتال وجود دارد.

شما می‌توانید بدون گوشت نیز رژیم غذایی سالمی داشته باشید

بدون در نظر گرفتن این که دلیل پرهیز شما از مصرف گوشت چه چیزی است، این امکان وجود دارد که سلامت خود را حفظ کرده و بسیاری از مواد مغذی مشابه را بدون دریافت چربی اشباع از یک رژیم غذایی گیاهی نیز دریافت کنید. در یک رژیم غذایی سالم فضا برای استفاده از گوشت وجود دارد و البته رژیم‌های غذایی سالم می‌توانند فاقد گوشت باشند. به‌عنوان مثال، از بهترین منابع گیاهی آهن می‌توان به عدس، لوبیا سیاه، جوانه‌های بروکسل و دانه‌های کدو تنبل اشاره کرد.

چگونه گوشت را به روشی سالم مصرف کنیم

اگر علاقه‌ای به حذف گوشت از رژیم غذایی خود ندارید، می توانید با مد نظر قرار دادن چند نکته به روشی سالم آن را مصرف کنید. برش‌های گوشت، روش پخت، اندازه پرس، و این که هر چند وقت یک‌بار گوشت مصرف می‌کنید، مواردی هستند که باید به آنها توجه داشته باشید.

برش‌های بدون چربی و کم چربی گوشت را انتخاب کنید. از گوشت‌های حاوی چربی زیاد که ظاهری مرمری دارند و گوشت‌های فرآوری شده پرهیز کنید. شما می‌توانید محتوای چربی اشباع گوشت را با استفاده از یک تکنیک پخت کم چربی، مانند بخارپز کردن یا جوشاندن کاهش داده و همچنین مواد سرطا‌ن‌زای کمتری تولید کنید. از پخت گوشت در دماهای بالا یا در روغن زیاد پرهیز کنید.

میزان گوشت مصرفی در وعده غذایی روزانه را بین سه تا چهار اونس (85 تا 113 گرم) یا 12 تا 18 اونس (340 تا 510 گرم) در هفته حفظ کنید. همواره گوشت را همراه با غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات مصرف کنید. همانند بسیاری موارد دیگر، مصرف بیش از حد چیزی خوب نیز می‌تواند به بروز مشکلات سلامت منجر شود. به‌طور کلی، پزشکان و کارشناسان تغذیه مصرف محدود و آگاهانه گوشت را توصیه می‌کنند.

سخن پایانی

مصرف گوشت یک انتخاب شخصی است، اگرچه کارشناسان سلامت موافق هستند که گوشت قرمز بهتر است گهگاهی مصرف شود و گوشت‌های فرآوری شده به‌ندرت یا اصلا مصرف نشوند. اگر گوشت مصرف می‌کنید، بر عادات غذا خوردن کلی خود متمرکز شود و نه موارد جداگانه. هر از گاهی می‌توانید از گوشت باربیکو شده لذت ببرید، اما اگر به‌طور معمول سوسیس، کالباس، استیک یا همبرگر در وعده‌های غذایی روزانه شما قرار دارند بهتر است میزان مصرف گوشت خود را کاهش دهید.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر