خواص کلم بروکلی: جوانه این گیاه در از بین بردن سرطان و عفونت معجزه میکند
احتمالاً درباره خواص کلم بروکلی و جوانه آن در درمان و مبارزه با سرطان شنیده اید. این عصاره حتماً از جوانههای سه تا پنج روزه کلم بروکلی باید استخراج شود. برای آشنایی بیشتر با خواص جوانه کلم بروکلی، این گیاه شگفت انگیز، در ادامه با نت نوشت همراه باشید. خواص کلم بروکلی کلم بروکلی، یکی […] نوشته خواص کلم بروکلی: جوانه این گیاه در از بین بردن سرطان و...
احتمالاً درباره خواص کلم بروکلی و جوانه آن در درمان و مبارزه با سرطان شنیده اید. این عصاره حتماً از جوانههای سه تا پنج روزه کلم بروکلی باید استخراج شود. برای آشنایی بیشتر با خواص جوانه کلم بروکلی، این گیاه شگفت انگیز، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.
خواص کلم بروکلی
کلم بروکلی، یکی از سبزیجاتی است که دارای مواد مغذی فراوان است. از جمله این مواد مغذی میتوان به سولفورافان (Sulforaphane) که خاصیت ضد سرطانی دارد، اشاره کرد. در مورد این ماده ارزشمند، مطالعات زیادی انجام شده است. محققان، به تازگی دریافته اند که جوانههای سه تا پنج روزه کلم بروکلی، بین ده تا صد برابر بیشتر از کلمهای بالغ، حاوی سولفورافان هستند.
طبق این مطالعات، تنها یک اونس (۲۸ گرم) جوانه کلم بروکلی، برابر با یک ونیم پوند (۶۷۵ گرم) کلم بروکلی بالغ، سولفورافان دارد.
سولفورافان چیست؟
بسیاری از مردم، عصاره جوانه کلم بروکلی را به خاطر داشتن مقادیر بالای سولفورافان مصرف میکنند. اما واقعاً این ترکیب، خاصیت ضد سرطانی دارد یا خیر؟
سولفورافان، یک ماده مغذی گیاهی، متعلق به گروهی فیتو شیمیایی به نام ایزوتیوسیانات است. بیایید یک قدم به عقب برگردیم تا بیشتر با این ماده شگفت انگیز آشنا شویم.
در گیاهان تیره کلم، ترکیباتی به نام گلوکوزینولات وجود دارد که مسئول ایجاد بوی قوی کلمها هستند. مثلاً زمانی که کلم را میپزید، این بو به خوبی در فضا بخش میشود. بعضی افراد، این بو را دوست دارند و بعضی دیگر از آن متنفر هستند.
در میان گروه گلوکوزیناتها، ترکیبی به نام گلوکورافانین وجود دارد که پیش ماده ساختن سولفورافان است. پس سولفورافان به صورت آماده در کلمها وجود ندارد و هنگامی که کلم خرد، جویده و یا آب گیری میشود (در این مواقع، دیواره سلولهای گیاهی، شکسته میشود)، تغییر شکل جادویی رخ میدهد و سولفورافان تولید میشود.
گلوکورافانین که آزاد میشود، با آنزیمی به نام میروزیناز واکنش میدهد و سولفورافان را تولید میکند. این همان تغییر شکل جادویی است که درباره آن صحبت کردیم.
در میان همه سبزیجات، کلم بروکلی، غنی ترین منبع گلوکورافانین است و جوانه آن، ده تا صد برابر کلم بروکلی بالغ، حاوی این ماده است. ترکیب جادویی سولفورافان فقط در شکل خام کلم بروکلی به وجود میآید. زیرا آنزیم میروزیناز، با حرارت زیاد تخریب میشود و از بین میرود و بنابراین گلوکورافانین دیگر به سولفورافان تبدیل نمیشود.
چرا سولفورافان، انقدر شگفت انگیز است؟
سولفورافان، یکی از قوی ترین ترکیبات سم زدا و آنتی اکسیدان است که تاکنون شناخته شده است. مطالعات علمی، نشان داده اند که افزودن سولفورافان به رژیم غذایی افراد، برای بهبود بسیاری از بیماریها و حتی درمان و پیشگیری از انواع سرطانها مفید است.
سولفورافان به این دلیل است که مقدار آنزیمی پروتئینی به نام Nrf2 را افزایش میدهد. اینکه نحوه عملکرد این آنزیم چگونه است، موضوع بحث ما نیست؛ زیرا بسیار پیچیده و فنی است و ما به سراغ شرح آن نمیرویم. سولفورافان به طور طبیعی باعث تولید آنتی اکسیدانها و گلوتاتیون در بدن شما میشود.
وظایف کلیدی آنزیم Nrf2 عبارتند از:
تعدیل کردن فعالیتهای میتوکندری برای افزایش انرژی و پایداری بیشترفعال سازی دفاع سلولی بدن در برابر بیماریهامبارزه با استرسهای اکسیداتیوحذف سموم مختلف از بدناین آنزیم با فرایندهای خود، بیماریها و سرطانها را حتی قبل از اینکه شروع به رشد و پیشرفت کنند، در مسیر خود متوقف میکند. بیایید به آنچه که واقعاً برای بدن انسان اهمیت دارد، نگاه کنیم.
مبارزه با سرطان و بیماریهای مزمن از خواص کلم بروکلی
به دلیل وجود سطح بالایی از سولفورافان در آن، ما تمایل داریم که عصاره آن را هر روز بنوشیم.
سولفورافان موجود در عصاره جوانه کلم بروکلی، میتواند سلولهای سرطانی را پیدا کند و قبل از اینکه پیشرفت کنند، آنها را از بین ببرد. برخلاف درمانهای متداول دارویی، مواد فیتوشیمیایی مانند سولفورافان، به سلولهای سالم بدن آسیبی نمیرسانند.
از خواص جوانه کلم بروکلی این است که آنها از DNA سلولهای شما محافظت کرده و سیستم ایمنی بدنتان را تقویت میکنند تا بتواند با انواع بیماریها بهتر مبارزه کند.
مطالعات اخیر نشان داده اند که سولفورافان با کشتن سلولهای سرطانی، به درمان سرطان کمک میکند. انواع این سرطانها شامل:
طبق مطالعات Johns Hopkins، سولفورافان، رشد سلولهای مختلف سرطانی سینه را در انسان متوقف کرده و اجازه نمیدهد سلولهای سرطانی به قسمتهای دیگری از بدن متاستاز دهند. در واقع اثری شبیه اثر شیمی درمانی بر روی سلولهای سرطانی میگذارد.
سم زدایی از خواص کلم بروکلی
سولفورافان، به وسیله فعال کردن سیستمهای سم زدا، عمدتاً همان آنزیمهای فاز ۲، بدن را از آلودگیها و سموم هوا، آفت کشها و فلزات سنگین پاک میکند.
مطالعات نشان میدهند که سولفورافان موجود در جوانه کلم بروکلی، سم زدایی را به روشهای مختلفی در بدن انجام میدهد:
محافظت از سلولهای بدن در برابر ذرات اگزوز ماشینها، ازن و دود سیگار و همچنین کاهش اثرات آلرژیک آنهابلوک کردن آسیب رسانهای DNA که ناشی از سموم هستند و به DNA متصل میشوند مانند آفلاتوکسین و آرسنیکخاصیت ضد ویروسی و ضد انگلی
طبق مطالعات انجام شده، جوانههای کلم بروکلی، فعالیتهای ضد ویروسی قابل توجهی را علیه ویروسهای مختلف انجام میدهند. از جمله:
ویروس آنفلوانزاویروس HIVویروس Epstein-Barویروس هپاتیت Cویروس Helicobacter pyloriویروس H. pylori، استرس اکسیداتیو را افزایش میدهد. این امر، سبب آسیب دیدن پوشش معده و در نهایت، سرطان معده میشود. عصاره جوانهی کلم بروکلی، آنزیم Nrf2 را فعال میکند و این آنزیم، میتواند از سلولهای پوششی معده در برابر آسیبهای اکسیداتیو محافظت کند.
مطالعات انسانی دیگر، نشان داده اند که جوانههای کلم بروکلی، میتوانند از کلونیزاسیون ویروس H.pylori جلوگیری کرده، التهاب معده را کاهش دهند و اختلالات گوارشی ناشی از این ویروس را از بین ببرند.
توجه: سولفورافان ممکن است برای عفونتهای ویروسی مانند Marburg، Dengue و تبخال، موثر نباشد.
خواص کلم بروکلی در مبارزه با التهاب
سولفورافان، مبارزه با التهاب را به دو روش زیر انجام میدهد:
فعال کردن آنزیم Nrf2 و کاهش التهاب به وسیله این آنزیمغیر فعال کردن پروتئین پیچیده (NF-KB) که القاکننده کلیدی التهاب است.همانطور که میدانید، التهاب، علت اصلی بروز بسیاری از بیماریهای مزمن است. پس با کاهش التهاب، میتوانید بسیاری از این بیماریهای مزمن را از بین ببرید. از جمله:
بیماریهای خود ایمنیآرتروز و آرتریت روماتوئیدآسم و نقرسبیماریهای قلبیدیابتاضطراب و افسردگیاختلالات گوارشیاختلالات پوستیاسترس اکسیداتیو و به دنبال آن، آسیب غضروفی، در بیماران مبتلا به آرتریت مشاهده میشود. مصرف غذاهای غنی از سولفورافان، میتواند التهاب را متوقف کند، از مفاصل و غضروفها در برابر تخریب محافظت کند و بافتهای آسیب دیده را به بازسازی و ترمیم خود تشویق کند.
بهبود علائم دیابت از خواص کلم بروکلی
سولفورافان موجود در عصاره جوانه کلم بروکلی، میتواند از بروز عوارض مختلف دیابت جلوگیری کند.
مطالعات نشان میدهند که این عصاره باعث افزایش آنتی اکسیدانهای خون و کلسترول خوب (HDL)، کاهش استرس اکسیداتیو و تنظیم سطح انسولین خون در افراد دیابتی میشود.
خواص کلم بروکلی در کاهش خطرات بیماریهای قلبی
داشتن رژیم غذایی غنی از سولفورافان، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را کاهش میدهد. مطالعاتی در این زمینه بر روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده که نتایج مثبتی به همراه داشته است. از جمله:
کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL)کاهش فشار خون در هنگام بالا رفتن آنکاهش استرس اکسیداتیو و مرگ سلولهای قلبیکاهش آسیبهای وارد شده به قلب بعد از انفارکتوسجلوگیری از لخته شدن خون و بهبود گردش خونکاهش التهاب و جلوگیری از سخت شدن شریانها (آترواسکلروزیس)کاهش آسیبهای ناشی از سکتههای مغزی به وسیلهی حفظ یکپارچگی عملکرد دستگاه عصبی پس از سکته مغزیخواص کلم بروکلی در محافظت از مغز و بازگرداندن عملکرد شناختی
همانطور که در بالا ذکر شد، سولفورافان میتواند التهاب را کاهش دهد، التهابهای مغز که بسیار خطرناک هستند نیز جزء این دسته هستند و کاهش مییابند.
کمبود و نارسایی در عملکرد Nrf2 در انسان با بیماریهای نورودژنراتیو و بیماریهای التهابی عصبی مانند آلزایمر، پارکینسون و ALS در ارتباط است. بنابراین با دادن گلوکورافانین و فعال کردن این آنزیم، به درمان این بیماریها امیدوار میشویم.
در موشهای صحرایی که دچار آسیبهای مغزی شده بودند، سولفورافان به منظور بهبود عملکرد شناختی و کاهش اختلالات حافظه و مغزی به کار برده شد. مصرف رژیم غذایی غنی از سولفورافان، مانع بروز اختلال در حافظه میشود و بقای عصبهای هیپوکمپ را در موشهای صحرایی دیابتی افزایش میدهد.
تقویت استخوانها و غضروفها
مطالعات نشان میدهند که سولفورافان موجود در عصاره جوانه کلم بروکلی، برای کاهش تخریب غضروفها مفید است. همچنین بر متابولیسم استخوانها نیز اثر میگذارد و از پوکی استخوانها جلوگیری میکند.
زنان یائسه یا کسانی که تخمدان خود را برداشته اند، استروژن کمی دارند که این امر موجب کاهش تراکم استخوانهای آنها میشود. سولفورافان، باعث تشکیل و افزایش تراکم استخوانها میشود.
خواص کلم بروکلی در بهبود نشانههای اوتیسم
در یک کارآزمایی بالینی کوچک، سولفورافان، باعث بهبود رفتار مردان جوان مبتلا به اوتیسم شد. این ترکیب جادویی، ژنهایی را فعال میکند که از سلولها در برابر استرس اکسیداتیو، التهاب و آسیب DNA محافظت میکنند که همه آنها با اختلالات طیف اوتیسم، همراه است.
شرکت کنندگانی که روزانه، یک دوز سولفورافان را به مدت ۴ هفته دریافت کردند، بهبود چشم گیری در ارزیابی رفتاری و ارتباطات خود با دیگران نشان دادند. برخی از این تغییرات مثبت، شامل آرامش داشتن، مشغول کاری شدن، داشتن درک بیشتر نسبت به اطراف و نگاه کردن به دیگران و نشان دادن عکس العمل است.
خواص کلم بروکلی در محافظت از چشمها
استرس اکسیداتیو به دلیل قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور، میتواند انواع بیماریهای شبکیه چشم انسان را با شتاب در مرگ سلولی گیرندههای نوری آن، تشدید کند. سولفورافان از سلولهای شبکیه انسان در برابر آسیبهای ناشی از نور UV محافظت میکند.
سولفورافان از سلولهای عدسی چشم در برابر استرسهای اکسیداتیو محافظت میکند و میتواند به طور بالقوه تشکیل آب مروارید یا کاتاراکت را به تعویق بیاندازد. همچنین ممکن است از بروز عوارض پس از جراحی آب مروارید جلوگیری کند.
داستانی دربارهی Rosie Love و دخترش Imogen وجود دارد که میگوید هر دوی آنها با خوردن عصاره جوانه کلم بروکلی، سرطان خود را شکست دادند و خوب شدند. توصیه میکنیم این داستان را بخوانید.برای بهره مندی از خواص کلم بروکلی آن را خام بخورید
کلم بروکلی سر شار از سولفورفان است که یک نسخه سلامتی برای بدن انسان به شمار میرود. از خواص این ماده برای بدن میتوان به محافظت در برابر انواع سرطان، افزایش کارایی مغز، افزایش گلوتاتیون و سم زدایی طبیعی اشاره کرد.
جوانه کلم بروکلی بسیار بیشتر از کلم رسیده و بالغ، سولفورفان دارند. این ماده برای افرادی که دچار مشکلات تیروئید هستند نیز بسیار بسیار مفید است. علاوه بر آن سبزیجات کریستالی دارای مزایای زیادی هستند که مطالعات نشان داده است خوردن آنها چند مرتبه در هفته میتواند تا میزان ۳۰ % از سرطان پیشگیری کند.
جوانههای ۳ الی ۴ روزه بروکلی ۱۰۰% سرشار از سولفورفان هستند. علاوه بر آن بروکلی را بهتر است به صورت خام مصرف کرده چرا که میزان سولفورفان بعد از پخته شدن تقریبا از بین میرود و بهترین حالت مصرف سولفورفان جوانههای بروکلی است که در روزهای سوم یا چهارم رشد آن به بهترین میزان خود میرسد.
چطور میتوانیم عصاره جوانه کلم بروکلی را استخراج نماییم؟
مطالعات بسیار زیادی بر روی خواص کلم بروکلی و جوانه آن و سولفورافان انجام شده است و فهرستی از خواص که صد برابر بیشتر از کلم بالغ، سولفورافان دارد، به دست آمده است. حالا که ما خواص جوانه کلم بروکلی را میدانیم، چگونه میتوانیم این عصاره را هر روز برای مصرف روزانه خود استخراج کنیم؟
– عصاره جوانه کلم بروکلی را میتوانید به صورت آماده از بیرون تهیه کنید و بنوشید.
عواملی وجود دارند که با بهره گیری از آنها، میتوان سولفورافان بیشتری از عصاره جوانه کلم بروکلی دریافت کرد. شرکتهایی وجود دارند که عصاره جوانه کلم بروکلی آماده را تولید میکنند که حاوی ۲۵۰ درصد بیشتر از سولفورافان مورد نیاز روزانه شما است.
طرز تهیه جوانه کلم بروکلی در خانه
برخی از سبزیجات هستند که بهتر است آنها را در منزل پرورش داد و به صورت تازه مصرف کرد و برخی نیز دقیقا برعکس. به دلیل آن که رشد آنها نیازمند مکان بزرگ و شرایط دشوار است، نگهداری و پرورش آنها در منزل به صرفه نخواهد بود. سبزیجاتی مانند کلم، کرفس، رازیانه و . . . در لیست این سبزیجات قرار ندارند.
اما جوانه کلم بروکلی یکی از راحت ترین سبزیجات است که میتوانید در منزل کوچک خود نیز آنها را کاشته و در نخستین روزهای جوانه زدن به دلیل بالا بودن سولفورفان مصرف کنید.
طریقه کاشت جوانه کلم بروکلی
برای تهیه جوانه کلم بروکلی در خانه ابتدا تخم کلم بروکلی را تهیه کنید و در یک کاسه کوچک ریخته و مقداری آب روی آن بریزید تا حدی که آب روی تخمها را بگیرد. یک حبه یخ درشت در کاسه ریخته و روی کاسه یک شیشه که بتواند تمام سطح تخم را بپوشاند قرار دهید. این بسته را برای ۸ الی ۱۲ ساعت در یک محل گرم و تاریک قرار دهید.
بعد از مشاهده میکنید که دانهها شروع به جوانه زدن میکنند. بعد از این مدت آب داخل ظرف را کشیده و تخمها را با آب شیرین بشوئید و داخل یک سبد ریخته تا به طور کامل آب داخل آن از بین برود. سپس به حالت اولیه برگردانید و شیشه را در یک محل گرم نگه دارید. بوتهها شروع به رشد میکنند.
شما در طی روز ۲ الی ۳ مرتبه درب شیشه را باز کرده و کمی جوانههای رشد کرده را آب بدهید. توجه کنید زمانی که بوتهها رشد چشم گیری پیدا کردند نور خورشید بسیار مهم است. میبایست در معرض نور خورشید حتی به صورت کم قرار بگیرند.
این فرآیند بعد از جوانه زدن در حدود یک هفته طول میکشد پس از آن جوانهها به دست میآیند و شما میتوانید جوانه کلم بروکلی را جدا کرده و در یخچال نگهداری کنید و میل کنید.
روش تازه نگه داشتن کلم بروکلی در فریزر
اگر کلم بروکلی خریده باشید میدانید که مشکل تازه نگه داشتن کلم بروکلی است که که زود زرد میشود و طراوتش را از دست میدهد. از آن جا که بروکلی یک سبزی بسیار پرخاصیت پر از ویتامین و مواد معدنی و سبزی ضد سرطان و از سبزیجات کروسیفروس است بیشتر متخصصان تغذیه آن را برای مصرف هر روزه توصیه میکنند.
این سبزی آنتی اکسیدانی در انواع سالاد، سوپ و غذا میتواند مورد استفاده قرار گیرد. تنها نگهداری آن در شرایط عادی کمی مشکل است. شستن و قطعه کردن و نگهداری آن در فریزر هم باعث آب انداختن سبزی میشود که معمولا کسی دوست ندارد سبزی را به این شکل مصرف کند.
ضمن آن که خاصیت خود را هم از دست میدهد. ولی با روشی که امروز به شما برای تازه نگه داشتن کلم بروکلی آموزش میدهیم این سبزی پرخاصیت را به راحتی میتوانید نگهداری کنید تا همیشه پرطراوت باشد درست مثل این که تازه از مزرعه به خانه آورده شده است.
قبل از این که بروکلی را بسته بندی و در فریزر بگذارید مراحل زیر را انجام دهید.
شستن و قطعه کردن
برای تازه نگه داشتن کلم بروکلی، بروکلی را قطعه قطعه کنید تا گلهای کوچک آن قطعات شما را تشکیل دهد. حالا این قطعات را با آب سرد بشویید یا آنها ۵ دقیقهای را در ظرف آب سرد همراه با یک قاشق غذاخوری سرکه بگذارید.
سپس آنها زیر آب بگیرید تا کاملا شسته شوند. ساقه اصلی را سعی کنید همان روز برای غذا یا سالاد به صورت پخته یا خام استفاده کنید. پس فقط گلها را برای طولانی بلند مدت در فریزر آماده میکنیم.
آماده کردن بروکلیها
حالا یک ظرف بردارید و آن را پر از آب کنید و بگذارید تا آب آن به جوش بیاید. بروکلیها را در آب جوش بریزید و در فاصله ۳ تا ۵ دقیقهای که بروکلیها در آب جوش مشغول پختن است، یک ظرف آب سرد آماده کنید.
بروکلیهای پخته را در سبد ریخته و پس از گرفتن آب جوش، بلافاصله در ظرف آب سرد بریزید. بعد از ۳ تا ۵ دقیقه بروکلیها را از آب سرد خارج کنید و در سبد بگذارید تا آب آنها برود.
در این مرحله یک پارچه نخی یا حوله تمیز بردارید و بروکلیها را روی آن بگذارید تا آب آنها کاملا گرفته شود. حالا آنها را در قابلمه گذاشته و یک ساعت در فریزر بگذارید. بعد از یک ساعت قابلمه را بیرون آورده و بروکلیها را در کیسه فریزر بسته بندی کنید.
اندازه بستهها را طوری انتخاب کنید که برای هر وعده یک بسته را بیرون بیاورید. با این روش تازه نگه داشتن کلم بروکلی ، بروکلیها را بدون آن که خاصیت و مزه خود را از دست بدهد بین ۱۰ تا ۱۲ ماه میتوانید در فریزر نگهداری کنید.
بروکلی تازه در برنامه غذایی هر روز شما
هر بار که میخواهید از یکی از بستهها استفاده کنید کافی است بروکلیهایی را که از فریزر در آوردهاید به مدت ۱ تا ۲ دقیقه در آب جوش بجوشانید تا با تازگیاش زینت بخش غذاها و سالادهایتان باشد.
اگر فرصتتان کم است و نمیتوانید صبر کنید تا آب جوش بیاید، میتوانید مستقیما به محض خارج کردن کلم بروکلیها از فریزر آنها را در ماهی تابه برای تفت دادن، یا سوپ یا سالاد بریزید. چون با این روش تازه نگه داشتن کلم بروکلی درست مثل این است که تازهترین کلم بروکلیها را همین الان خریده و به خانه آورده اید.
بیشتر بخوانید: خواص کلم بنفش
پاسخی بگذارید لغو پاسخ
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
اگر جوابی برای دیدگاه من داده شد مرا از طریق ایمیل با خبر کن
نام *
ایمیل *
وبسایت
Current ye@r *
Leave this field empty