مواد لازم:
عرق بهارنارنج: 100 میلیلیتر (معادل یکدوم لیوان)
عرق بیدمشک: 100 میلیلیتر (معادل یکدوم لیوان)
تخم شربتی: 1 قاشق غذاخوری
عسل (شربت سکنجبین): 5 قاشق غذاخوری (100 میلیلیتر معادل یکدوم لیوان)
زعفران دمکرده: 1 الی 2 قاشق غذاخوری
آب: 1.5 لیتر
گلاب (اختیاری): 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
تخم شربتی را در کاسهای بریزید و مقداری آب سرد به آن اضافه کنید تا روی تخم شربتی را بگیرد.
حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه صبر کنید تا تخم شربتی در آب خیس بخورد و لعابدار شود.
زمانی که تخم شربتی خیس بخورد، سنگین شده و تهنشین میشود، در این هنگام بهآرامی آب روی آن را خالی کنید تا اگر خاشاکی روی آب وجود دارد، جدا شود.
دوباره روی تخم شربتی آب بریزید و آن را بهآرامی در کاسه دیگری خالی کنید تا اگر در ته ظرف شنی تهنشین شده، جدا شود.
این عمل را چند بار تکرار کنید تا تخم شربتی کاملاً شسته و تمیز شود.
بیدمشک یکی از آرامبخشهای گیاهی به شمار میرود
عسل یا شربت سکنجبین را اضافه کنید و شربت را هم بزنید.
میزان شیرینی شربت بیدمشک با تخم شربتی را بسته به ذائقه خود تنظیم کرده و شربت را در یخچال قرار دهید تا کاملاً خنک شود.
بهمنظور استفاده از خواص درمانی این شربت توصیه میشود، قبل از هر غذا یک استکان از آن میل شود.
نکته: در صورت استفاده از عسل، ابتدا آن را در کمی آب ولرم حل کنید و سپس به شربت اضافه کنید.
خواص شربت بیدمشک با تخم شربتی
بیدمشک یکی از آرامبخشهای گیاهی به شمار میرود، این خاصیت عرق بیدمشک ناشی از ترکیباتی به نام ژرانیون سالیسین و تانن در آن است.خواص شربت بیدمشک با تخم شربتی از منظر طب سنتی
شربت بیدمشک دارای طبیعت سرد و تر است و بهعنوان داروی مؤثر در تقویت قلب، آرامبخش و رفع کننده درد و خستگی شهرت یافته است. برخی خواص آن عبارتاند از:- تقویتکننده دستگاه عصبی
- تقویتکننده قلب
- تقویت دستگاه گوارش و افزایش اشتها
- تسکین تورم و بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- تسکین سردردهای ناشی از گرممزاجی
- ملین طبع
- کاهش تب به دلیل طبع سرد گیاه بیدمشک
- کاهش قند خون
- توقف تعریق ناشی از ضعف در صورت مخلوط کردن با شربت بهارنارنج و نوشیدن آن به مدت چهل روز صبح و شب هر بار یک لیوان
- رفع درد و خستگی ناشی از کار و فعالیت زیاد
- رفع سردرد و سرگیجه ناشی از سودا