ریواس: یک و نیم کیلو
آب: 2 لیوان
شکر: 4 لیوان
نعناع یا پونه: یک ساقه کوچک
طرز تهیه:
ریواس را خوب شسته سپس پوست ریواس را کنده و دوباره ریواس را شسته و با دو لیوان آب روی حرارت کم بگذارید تا یک ربع ساعت بجوشد.
شعله را خاموش کنید و آب آن را از صافی رد کنید در لیوان بریزید تا دو لیوان آب ریواس داشته باشید اگر کمتر بود آب روی آن بریزید بعد در ظرف بزرگتر ریخته و چهار لیوان شکر اضافه کنید دیگر نیازی به حرارت ندارد.
درب ظرف را ببندید فقط گاهی به شربت سر بزنید و یکی دو بار آن را هم بزنید تا شکر خوب در آب حل شود.
یک ساقه کوچک نعناع یا پونه را در شهد بیندازید و بگذارید ده الی دوازده ساعت بماند. در این فاصله هم شکر حل شده و هم پونه عطرش را به شربت میدهد. شربت آماده است در بطری شیشهای بریزید و در یخچال بگذارید.
خواص شربت ریواس
ریواس منبع شگفتانگیزی از ویتامین C و مخزنی از مواد معدنی مختلف مانند کلسیم، آهن، پتاسیم و منگنز است.- فیبر و پتاسیم موجود در آن سوخت و ساز بدن را بالا میبرد و باعث کاهش وزن میشود.
- مقوی قلب و اعصاب است.
- موجب تنظیم جذب چربی از روده میشود.
- باعث کاهش خونریزی از معده و روده میشود.
- به رفع اختلالات قاعدگی کمک میکند.
- ورم ملتحمه چشم را کاهش میدهد.
ریواس منبع شگفتانگیزی از ویتامین C و مخزنی از مواد معدنی مختلف مانند کلسیم، آهن، پتاسیم و منگنز است
- به ترمیم جراحات، زخمهای چرکی سطحی و سوختگیهای پوستی کمک میکند.
- مسرتبخش است و باعث رفع افسردگی میشود.
- لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین کرده و قند خون را کاهش میدهد.
- کاهنده چربی و کلسترول خون است و از ایجاد لخته در رگها جلوگیری میکند.
- مصرف مداوم آن باعث تصفیه خون و رفع جوش و دمل میشود.
- کاهنده شهوت است.
- زخمهای دهان را درمان میکند.
- سرگیجه و وزوز گوش را کاهش میدهد.
- اسید معده را متعادل میکند.
- برطرفکننده استرس، ترس و وسواس است.
خواص شربت ریواس از منظر طب سنتی
طبع ریواس از لحاظ طب سنتی سرد است؛ اما اگر با مقداری شکر یا عسل مصرف شود از سردی آن کاسته میشود. این گیاه منبع غنی از ویتامینها و املاح معدنی به شمار میآید و اثرات معجزهآسایی بر سلامت دارد.ریواس قابض است و باعث تقویت معده و کبد و دفع باکتریهای مضر از دستگاه گوارش میشود.