شیر بادام از جمله نوشیدنیهای بسیار گوارا، پرخاصیت و پرطرفداری است که از زمانهای قدیم طرفداران زیادی داشته و دارد.
مواد لازم:
بادام خام خیسانده شده در آب: 200 گرم
آب: 4 فنجان
طرز تهیه:
۱. یک فنجان یا حدود ۲۰۰ گرم مغز بادام را برای یک شب یا به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در یک ظرف آب خیس کنید.
۲. پس از خیس خوردن، پوستههای قهوهایرنگ روی مغز بادامها را به راحتی جدا کنید.
۳. مغز بادامها را در مخلوطکن بریزید و ۴ فنجان آب به آنها اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید، سپس ترکیب آب و مغز بادامها را مخلوط کنید.
۴. با استفاده از یک پارچه تنظیف، مخلوط به دست آمده را صاف کنید و شیر را از مخلوط جدا کنید. خمیر بادام باقیمانده را در ظرفی بریزید تا خشک شود، سپس آن را آسیاب و از آن بهعنوان آرد بادام استفاده کنید.
۵. اکنون شیر بادام شما آماده است. برای نگهداری آن، بهتر است از یک ظرف شیشهای تمیز درب دار استفاده کنید. شما میتوانید شیر بادام خود را به مدت ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
نکته: به خاطر داشته باشید که شیر مغزها از دو ترکیب جداگانه تهیه میشوند و تهنشین شدن موادشان کاملاً طبیعی است. بنابراین بهتر است پیش از هر بار مصرف، ظرف اصلی آنها را خوب تکان بدهید.
- خاصیت ضد باکتریایی دارد.
- کالری کمی دارد و قند خون را افزایش نمیدهد.
- کاملاً گیاهی و ضد آلرژی است.
- باعث تقویت استخوانها میشود.
- خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- الکترولیتهای بدن را تنظیم میکند.
- باعث لطافت پوست میشود و به آن نشاط و شادابی میبخشد.
- برای تقویت مفاصل نیز بسیار مفید است.
- در تقویت مغز و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید بوده و دارای مقادیر زیادی از ویتامین D است که میتواند جایگزینی برای مکملهای کلسیم غیرضروری باشد.
این نوشیدنی لذتبخش، مقادیر خوبی کلسیم، فسفر و پتاسیم و ویتامینهای گروه ب را برای بدن فراهم میکند و بهویژه برای زنان در سنین میانسالی که نگران عوارض یائسگی چون پوکی استخوان هستند و همچنین برای تقویت بدنی و رشد بهتر کودکان، بسیار مفید است و به رفع خشکی پوست و یبوست و کنترل وزن کمک میکند.
مواد لازم:
بادام خام خیسانده شده در آب: 200 گرم
آب: 4 فنجان
طرز تهیه:
۱. یک فنجان یا حدود ۲۰۰ گرم مغز بادام را برای یک شب یا به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در یک ظرف آب خیس کنید.
۲. پس از خیس خوردن، پوستههای قهوهایرنگ روی مغز بادامها را به راحتی جدا کنید.
۳. مغز بادامها را در مخلوطکن بریزید و ۴ فنجان آب به آنها اضافه کنید. چند دقیقه صبر کنید، سپس ترکیب آب و مغز بادامها را مخلوط کنید.
این نوشیدنی در تقویت مغز و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید بوده و دارای مقادیر زیادی از ویتامین D است که میتواند جایگزینی برای مکملهای کلسیم غیرضروری باشد
۴. با استفاده از یک پارچه تنظیف، مخلوط به دست آمده را صاف کنید و شیر را از مخلوط جدا کنید. خمیر بادام باقیمانده را در ظرفی بریزید تا خشک شود، سپس آن را آسیاب و از آن بهعنوان آرد بادام استفاده کنید.
۵. اکنون شیر بادام شما آماده است. برای نگهداری آن، بهتر است از یک ظرف شیشهای تمیز درب دار استفاده کنید. شما میتوانید شیر بادام خود را به مدت ۳ تا ۴ روز در یخچال نگهداری کنید.
نکته: به خاطر داشته باشید که شیر مغزها از دو ترکیب جداگانه تهیه میشوند و تهنشین شدن موادشان کاملاً طبیعی است. بنابراین بهتر است پیش از هر بار مصرف، ظرف اصلی آنها را خوب تکان بدهید.
خواص شیر بادام:
- شیر بادام از چندین ویتامین، بهخصوص ویتامین E و مقدار زیادی مواد معدنی سرشار است.- خاصیت ضد باکتریایی دارد.
- کالری کمی دارد و قند خون را افزایش نمیدهد.
- کاملاً گیاهی و ضد آلرژی است.
- باعث تقویت استخوانها میشود.
- خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- الکترولیتهای بدن را تنظیم میکند.
- باعث لطافت پوست میشود و به آن نشاط و شادابی میبخشد.
- برای تقویت مفاصل نیز بسیار مفید است.
- در تقویت مغز و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید بوده و دارای مقادیر زیادی از ویتامین D است که میتواند جایگزینی برای مکملهای کلسیم غیرضروری باشد.
خواص شیر بادام از منظر طب سنتی
شیر بادام، رطوبت خوب و ملایمی برای بدن فراهم میآورد و برای تقویت مغز، قلب و کبد بسیار مناسب است.این نوشیدنی لذتبخش، مقادیر خوبی کلسیم، فسفر و پتاسیم و ویتامینهای گروه ب را برای بدن فراهم میکند و بهویژه برای زنان در سنین میانسالی که نگران عوارض یائسگی چون پوکی استخوان هستند و همچنین برای تقویت بدنی و رشد بهتر کودکان، بسیار مفید است و به رفع خشکی پوست و یبوست و کنترل وزن کمک میکند.