این افراد بیشتر در معرض چاقی هستند
بر اساس یافتههای پژوهشهای اخیر، بزرگسالان مبتلا به بیماری طولانی مدت آسم و کسانی که از کورتیکواستروئیدهای خوراکی استفاده میکنند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به چاقی هستند.
طبق پژوهشهای محققان بخش ریه دانشکده پزشکی دانشگاه آلبرتای کانادا، بزرگسالان مبتلا به آسم، به ویژه آنهایی که برای مدت طولانی به این بیماری مبتلا بوده اند و افرادی که از کورتیکواستروئیدهای خوراکی استفاده میکنند، در مقایسه با افراد دیگر بیشتر مستعد ابتلا به چاقی هستند.
دادههای سال ۲۰۱۶ ارائه شده توسط سازمان جهانی بهداشت نشان میدهد که بیش از ۱.۹ میلیارد بزرگسال دارای اضافه وزن بوده و از این تعداد، بیش از ۶۵۰ میلیون نفر مبتلا به بیماری چاقی هستند.
تحقیقات همچنین نشان داده است که در حالی که افراد چاق بیشتر به بیماری آسم مبتلا میشوند، اما هنوز مشخص نیست که آیا این امر نشان دهنده فعال شدن مجدد آسم قبلی بوده یا شروع موارد جدید است.
با این وجود، دادههای مربوط به کودکان در یک مطالعه نشان میدهد که در میان کودکان مبتلا به آسم در مقایسه با افراد سالم، خطر ابتلا به چاقی در دوران کودکی و نوجوانی ۵۱ درصد افزایش مییابد.
با وجود وضوح مشاهده شده بین آسم و چاقی در کودکان، رابطه بین آسم بزرگسالان و چاقی نامشخص است. در نتیجه، در مطالعه حاضر، تیمی از محققان به دنبال بررسی وقوع چاقی ناشی از آسم در میان شرکت کنندگان در طی ۲ دوره ۱۰ ساله بودند که بیش از ۱۸ هزار شرکت کننده را در بر گرفت.
محققان افرادی را که در ابتدا تشخیص چاقی داشتند حذف و سپس افراد را در گروههای بدون آسم یا مبتلا به آسم طبقه بندی کردند.
در مجموع محققان ۷۵۷۶ شرکت کننده با میانگین سنی ۳۴ سال را مورد بررسی و پژوهش قرار دادند.
به گفته محققان، یافتهها نشان میدهد که خطر ابتلا به چاقی در بین مبتلایان به آسم بیشتر از افراد بدون این بیماری بود. علاوه بر این، این خطر در بین افرادی که آتوپی نداشتند، برای افرادی که بیش از ۲۰ سال آسم داشتند و برای بیمارانی که از کورتیکواستروئیدهای خوراکی استفاده میکردند، بیشتر بود. در تجزیه و تحلیل زیر گروه ها، سیگاریها نیز در مقایسه با افراد غیر سیگاری در معرض خطر بیشتری برای چاق شدن بودند.
پژوهشگران در انتها به این نتیجه رسیدند که بزرگسالان مبتلا به آسم در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به چاقی در زندگی قرار دارند به ویژه آنهایی که بیماری طولانی مدتی داشته و یا از کورتیکواستروئیدهای خوراکی استفاده میکنند.
توضیحات و یافتههای کامل این تحقیق در آخرین شماره مجله تخصصی BMJ منتشر شده است.