به این 6 دلیل قارچ بیشتری بخورید!
قارچها مثالی عالی از جمله «کتاب را از روی جلد آن قضاوت نکنید» هستند. آنها سزاوار این هستند که در سبد خرید شما و به دفعات بیشتر به وعدههای غذاییتان اضافه شوند. نه اینکه فقط روی پیتزا سفارش داده شوند، اگرچه که روی پیتزا نیز بسیار خوشمزه هستند.
در ادامه این مطلب، به ۶ دلیل برای گنجاندن قارچ در سبد غذایی روزانه اشاره خواهیم کرد که به ترتیب عبارتند از:
۱. قارچها ویتامین بدن را تامین میکنند: قارچها تنها محصولاتی هستند که ویتامین د، ماده مغذی که به راحتی در بسیاری از غذاهای معمولی به دست نمیآید را تامین میکنند. چرا که قارچها میتوانند در معرض نور UV ویتامین د بسازند. به عنوان مثال، یک قارچ پورتابلا (قارچ دکمهای بالغ) که با اشعه ماوراء بنفش پرورش یافته است، حاوی بیش از ۱۰۰ درصد ارزش روزانه ویتامین د است. جدول حقایق تغذیهای را برای محتوای ویتامین د موجود در انواع قارچهای پورتابلا، دکمهای سفید رنگ، و قارچ کرمی قهوهای بررسی کنید. میزان این ویتامین در این گونه از قارچها بیشتر است.
۲. طعم گوشتی میدهند: طعم قارچها به عنوان "اومامی" توصیف شده است. یک کلمه ژاپنی به معنای "خوش طعم"، که به عنوان طعم پنجم شناخته میشود. قارچ پورتابلا طعم گوشتی تری دارد، اگرچه طعم ملایمتر قارچ دکمهای سفید با پختن بیشتر میشود. قارچ پورتابلا بافتی گوشتی نیز دارد، به همین دلیل است که آنها را کبابی یا به جای همبرگر گوشت روی نان سرو میکنند.
۳. سرشار از سلنیوم هستند: قارچها یکی از غنیترین منابع سلنیوم هستند. سلنیوم یک ماده معدنی است که مانند یک آنتی اکسیدان در بدن شما عمل میکند و از سلولها در برابر آسیبهایی که میتواند منجر به بیماری شود محافظت میکند. این ماده معدنی همچنین در بهبود سیستم ایمنی بدن نقش دارد.
۴. در گوشت چرخ کرده ناپدید میشوند: قارچها با طعم و بافت گوشتی که دارند میتوانند در مخلوط گوشت چرخ کرده محو شوند و بهترین راه را برای کاهش مقدار گوشت، مرغ و یا بوقلمون استفاده شده در غذا فراهم کنند. با این ترفند، مقدار کالری و چربی مصرفیتان را نیز در دستور غذای خود کاهش خواهید داد.
۵. استفاده بیشتر از قارچ میتواند به کاهش وزن کمک کند: قارچها بسیار کم کالری هستند. یک سهم قارچ شامل ۵ عدد قارچ دکمهای سفید یا یک قارچ کامل پورتابلا تنها حدود ۲۰ کیلوکالری انرژی دارند. همچنین لذیذ و رضایت بخش نیز هستند. در یک مطالعه منتشر شده، افرادی که در وعده ناهار با جایگزین کردن گوشت با قارچ، میزان کالری و چربی دریافتی خود را کاهش میدادند، گزارش دادهاند که به اندازه افرادی که گوشت میخورند، احساس سیری و رضایت داشتهاند.
۶. قارچ یک محصول پایدار است: قارچها در سینیهایی در داخل خانه رشد میکنند و به نور خورشید، زمینهای کشاورزی یا آب زیاد نیاز ندارند. وقتی آنها را به جای گوشت میخورید یا آنها را مخلوط میکنید تا گوشت کمتری بخورید، میزان کربن موجود در وعدههای غذایی خود را نیز کاهش میدهید.