بایدها و نبایدهای رژیم غذایی برای کاهش وزن
سرپرست گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: داشتن رژیم غذایی سالم، جایگزینی مواد غذایی مضر با سالم، سرو غذا در ظروف کوچک و افزایش تعداد وعدههای غذایی و غیره به کاهش وزن کمک میکند.
سعیده محمدی با بیان اینکه رژیم غذایی سالم بر اصل تعادل و توازن و تنوع استوار است، اظهار کرد: تغذیه سالم، فعالیت فیزیکی و رفتار درمانی سه اصل مهم در درمان چاقی است.
وی در پاسخ به این سوال که چطور وزن خود را ایدهآل نگه داریم، افزود: برای دستیابی به سلامت فردی باید برنامه غذایی خود را تنظیم و اصلاح کرده و داشتن فعالیت بدنی نیز به متعادل نگهداشتن وزن کمک میکند.
این مسئول با اشاره به اهمیت افزایش تعداد وعدههای غذایی در طول روز و کاهش حجم هر وعده غذایی، تصریح کرد: افراد بهتر است برای جلوگیری از پرخوری، غذای خود را در ظروف کوچکتری سرو کرده و به آرامی میل کنند.
سرپرست گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی استان در پاسخ به این سوال که برای جلوگیری از گرسنگی چه کار کنیم، گفت: استفاده از پیشغذاهای کمکالری مانند سوپ و سالاد را به منظور کنترل اشتها و احساس سیری مفید بوده و با توجه به اینکه سبزیجات دارای کالری بسیار کمی هستند و برای جلوگیری از گرسنگی مفید هستند.
محمدی با اشاره به اینکه استفاده از نانهای سبوسدار و حجیم به جای نان سفید و غلات تصفیه شده توصیه میشود، اظهار کرد: مصرف شیر و لبنیات کمچرب در رژیم غذایی میتواند به کاهش وزن کمک کند.
وی در رابطه با جایگزین برخی از موادغذایی با یکدیگر، افزود: به جای استفاده از سس سالاد، چاشنیهای دیگر مثل آبلیمو و به جای نوشابههای گازدار با قند زیاد، نوشیدنیهای سالمتر مثل دوغ مصرف شود.
این مسئول، کاهش مصرف مواد قندی مانند شیرینی، شکلات، مربا، عسل و انواع نوشیدنیهای صنعتی و جایگزین کردن قند و شکر با مقدار کمی خرما یا انجیر خشک برای داشتن رژیم غذایی سالم، توصیه کرد و گفت: غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس، چیپس و پفک مصرف نشود.
محمدی در رابطه با بهترین روش طبخ غذا، خاطرنشان کرد: غذا بیشتر به شکل بخارپز، کبابی یا تنوری آماده شود و از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده پرهیز شود.