طرز تهیه پودر سوخاری + ترفندهایی برای طعم و کیفیت بهتر


طرز تهیه پودر سوخاری + ترفندهایی برای طعم و کیفیت بهتر

جای نان هیچ‌وقت در زباله‌دان نیست، حتی اگر تازه نباشد. نان‌های نه‌چندان تازه را می‌توان در کمتر از نیم‌ ساعت به روکشی ترد برای مرغ و ماهی و میگو تبدیل کرد، یعنی همان پودر سوخاری ترد و خوشمزه‌! در این مقاله نکات طرز تهیه پودر سوخاری و روش‌های...

جای نان هیچ‌وقت در زباله‌دان نیست، حتی اگر تازه نباشد. نان‌های نه‌چندان تازه را می‌توان در کمتر از نیم‌ ساعت به روکشی ترد برای مرغ و ماهی و میگو تبدیل کرد، یعنی همان پودر سوخاری ترد و خوشمزه‌! در این مقاله نکات طرز تهیه پودر سوخاری و روش‌های آماده‌سازی آن را در اختیارتان می‌گذاریم. با ما همراه باشید.

بهترین نوع نان برای تهیه پودر سوخاری

نوع نانی که در طرز تهیه پودر سوخاری استفاده می‌کنید به طعم و ترکیبی که نهایتا مدنظر دارید وابسته است. در کل انواع نان بدون گلوتن، کم‌کربوهیدرات، نان کامل، نان سفید، نان فرانسوی یا حتی نان باگت و نان همبرگر انتخاب خوبی برای تهیه پودر سوخاری در خانه هستند. حتی می‌توانید از نان‌های محلی و سنتی استفاده کنید. این نان‌ها درنهایت آرد متراکم‌تری به شما می‌دهند. می‌توان گفت قاعده و قانون خاصی برای انتخاب نوع نان وجود ندارد، اما معمولا نان‌های حجیم برای تهیه آرد سوخاری مناسب‌ترند.

رونیکس

نان تازه انتخاب کنیم یا کهنه؟

خیلی‌ها برای درست‌کردن آرد سوخاری دست می‌گذارند روی قدیمی‌ترین و کهنه‌ترین نانی که در خانه دارند! بهترین کیفیت پودر سوخاری از نان تازه به‌ دست می‌آید، البته نه نانی که همان روز پخته شده باشد. بگذارید نان چند روزی در دمای اتاق خشک و سفت شود تا راحت‌تر بتوان آن را در غذاساز خرد کرد. اگر تنها تکه نانی که در خانه دارید کاملا نرم و تازه است، آن را در توستر یا فر با دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد چند دقیقه گرم کنید تا رطوبتش از بین برود و بعد در غذاساز خردش کنید.

طرز تهیه پودر سوخاری بدون غذاساز

آرد سوخاری خانگی و بازاری از نظر اندازه ذرات آرد تفاوتی اساسی دارند؛ ذرات آرد سوخاری خانگی معمولا درشت‌ترند و برای آنکه حسابی ریز و پودر شوند، باید چند بار در غذاساز آسیاب شوند. حتی می‌توانید بعد از یک بار آسیاب‌شدن در غذاساز، آٰرد را داخل کیسه پلاستیکی بریزید و آن را با وردنه بکوبید. اگر در خانه دستگاه غذاساز ندارید، نان را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید و در حرارت فر یا توستر گرم کنید تا نان کاملا خشک و برشته شود. احتیاجی به جداکردن لایه سفت و برشته نان نیست مگر آنکه بخواهید رنگ آرد سوخاری کاملا یکدست باشد. این فرایند دقیقا مثل تهیه نان کروتان است. سپس خرده‌های نان را از روی حرارت بردارید، بگذارید خنک شوند و بعد در یک کیسه بزرگ بریزید. حالا با استفاده از وردنه به‌آرامی روی کیسه ضربه بزنید تا تکه‌های نان کاملا خرد و تبدیل به پودر شوند.

طرز تهیه آرد سوخاری

برای تهیه پودر سوخاری در خانه به دو نوع ماده اولیه احتیاج دارید:

  • نان باگت یا نان تست به تعداد دلخواه؛
  • ادویه‌های مختلف به مقدار لازم.

بسته به نان و ادویه‌ای که انتخاب می‌کنید، روش‌های متنوعی برای تهیه این ماده غذایی پرکاربرد وجود دارند که در ادامه چند روش پرطرف‌دار را معرفی کرده‌ایم.

۱. طرز تهیه آرد سوخاری با نان باگت

  • خردکردن نان‌های تازه: به‌مقدار دلخواه نان باگت یا تست بردارید و با دست یا به‌کمک قیچی خردشان کنید. بهتر است خمیر داخل نان را قبل از خردکردن دربیاورید.
  • خشک‌کردن نان‌های تازه: حالا نوبت آن است که تکه‌نان‌های خردشده را در سینی فر پهن کنید و داخل فر با دمای ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید. هرچه اندازه تکه‌نان‌ها کوچک‌تر باشد، زمان خشک‌کردن کوتاه‌تر می‌شود. نان‌ها را قبل از آنکه تغییر رنگ بدهند، از فر خارج کنید.
  • خردکردن نان‌ خشک: در این مرحله باید تکه نان‌های خشک و ترد را در مخزن غذاساز بریزید و خوب آسیاب کنید تا به پودری یکدست تبدیل شوند. اینکه نان را چقدر خرد می‌کنید، به میل و سلیقه شما بستگی دارد.
  • افزودن ادویه: در صورت تمایل،‌ ادویه‌های دلخواه خود را به پودر سوخاری اضافه کنید و آن را در ظرف دربسته نگه دارید. این آرد برای درست‌کردن انواع مرغ و ماهی و میگو سوخاری مناسب است.

۲. طرز تهیه آرد سوخاری با نان خشک

طرز تهیه آرد سوخاری خانگی بدون غذاساز در ماهیتابه

ساده‌ترین روش تهیه پودر سوخاری در منزل استفاده از نان لواش است. اگر نان خشک ندارید، چند ورق نان لواش را با حرارت فر یا در فضای آشپزخانه خشک کنید. سپس نان‌ها را در غذاساز بریزید و آن‌قدر آسیاب کنید تا به پودری یکدست تبدیل شود. حالا به‌ دلخواه خود ادویه اضافه و پودر سوخاری خانگی خود را مزه‌دار کنید.

۳. طرز تهیه پودر سوخاری طعم دار

اینکه آرد سوخاری طعم‌دار باشد یا بدون طعم کاملا سلیقه‌ای است. عده‌ای ترجیح می‌دهند آرد سوخاری را بدون طعم درست کنند تا بتوانند هربار با تغییر ادویه‌ها مزه تازه‌ای خلق کنند. بعضی‌ها هم برای راحتی بیشتر پودر طعم‌دار درست می‌کنند تا همیشه یک مرحله جلوتر باشند. ادویه‌هایی که استفاده می‌کنید به ذائقه شما بستگی دارند. ادویه کاری، انواع فلفل، پودر سیر، پودر پیاز، آویشن و زردچوبه انتخاب خوبی برای طعم‌دارکردن آرد سوخاری هستند. سعی کنید از ادویه‌های تازه آسیاب‌شده استفاده کنید تا عطری که به آرد می‌بخشند، قوی‌تر و بهتر باشد.

۴. طرز تهیه آرد سوخاری ایتالیایی

آرد سوخاری ایتالیایی مخلوطی از چاشنی‌های خوش‌طعم و سبزی خشک است. در دستور تهیه این نوع آرد علاوه‌بر نان، از نمک کوشر، پودر سیر و پیاز و چاشنی سبزی خشک ایتالیایی شامل ریحان، پونه کوهی، رزماری، آویشن، مریم‌گلی و مرزنجوش خشک‌شده استفاده می‌کنید. فقط کافی است بعد از آسیاب‌کردن تکه‌نان‌ها در غذاساز، تمام این ادویه‌ها را به پودر سوخاری اضافه و در یخچال نگهداری‌اش کنید. این ادویه‌ها لذت غذا را دوچندان می‌کنند.

روش نگهداری از پودر سوخاری در خانه

روش نگهداری از پودر سوخاری در خانه

آرد سوخاری را حتما در ظرفی دربسته نگه دارید تا در معرض هوا نباشد. حتی بهتر است ابتدا آن را در یک کیسه پلاستیکی بریزید و بعد در ظرف دربسته بگذارید. این پوشش جلوی رطوبت را می‌گیرد تا آرد به‌سرعت بیات نشود. مهلت استفاده از آن هم به دمای محیط بستگی دارد. اگر آرد را در دمای محیط نگه می‌دارید، تا ۱ ماه و اگر در یخچال و فریزر نگه می‌دارید، ۳ تا ۶ ماه ماندگاری دارد.

تشخیص سلامت یا فساد پودر سوخاری کار هرکسی نیست. آدم‌های عادی در بیشتر موارد نمی‌توانند آرد سوخاری سالم را از خراب تشخیص دهند. واضح‌ترین مشخصه آرد خراب بوی فساد و کهنگی و ناست که هشدار می‌دهد از آن آرد استفاده نکنید.

فوت‌های کوزه‌گری تهیه پودر سوخاری

برای آنکه پودر سوخاری خانگی رنگ و طعم و کیفیت بهتری داشته باشد، جدا از طرز تهیه پودر سوخاری، باید فوت‌های کوزه‌گری درست‌کردن این خوراکی در خانه را هم بدانید. مهم‌ترین این نکات عبارت‌اند از:

  • بعد از افزودن ادویه‌های دلخواه به پودر سوخاری، برای آنکه آردتان برشته‌تر شود، آن را به‌مدت ۳ تا ۵ دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید. این تفت کوتاه رنگ بهتری به آرد می‌دهد.
  • بهترین و لذیذترین آرد سوخاری از لبه‌های نان تست تهیه می‌شود. می‌توانید از لبه‌های نان تست نیمه‌بیات‌ هم استفاده کنید؛ فقط حواستان باشد سراغ نان‌های کاملا کهنه و خراب نروید.
  • بهترین حالت پودر سوخاری تا زمانی است که عطر آن تغییر نکرده باشد و همچنان بوی مطبوعی بدهد. در صورت کوچک‌ترین تغییر بو، احتمالا آرد دیگر قابل‌استفاده نیست.
  • بهترین گزینه برای جذاب‌‌شدن رنگ پودر سوخاری اضافه‌کردن مقداری پفک‌نمکی خردشده است. زردچوبه، پاپریکا و زعفران هم رنگ جالبی به آرد می‌دهند. حتی می‌توانید مقداری ترتیلا، چیپس یا کورن فلکس خردشده در طرز تهیه آرد سوخاری بگنجانید.
  • یک روش سریع برای تهیه پودر سوخاری با نان تست یا نان باگت این است که نان‌ها را در ماهیتابه بدون روغن تفت دهید. یک تفت کوتاه برای تردشدن نان‌ها کافی است.
  • برای تردکردن نان از حرارت ملایم استفاده کنید و مدام آن ا تفت دهید.

کلام آخر

اگر تا همین امروز برای درست‌کردن مرغ و ماهی و میگو سوخاری از پودرهای سوخاری آماده و بازاری استفاده می‌کرده‌اید، حالا نوبت امتحان‌کردن نسخه خانگی این خوراکی ترد و لذیذ است. دستورهای این مقاله را با نان لواش، نان باگت و تست امتحان کنید تا در کمترین زمان ممکن باکیفیت‌ترین و سالم‌ترین پودر سوخاری را در خانه درست کنید.

شما آرد سوخاری خانگی را چطور درست می‌کنید؟ اگر نکات دیگری برای تهیه این ماده غذایی می‌دانید، مشتاقانه منتظر شنیدن نظرات‌تان هستیم.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ