به گزارش خبرگزاری مهر، عباس بصیری متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی «در حاشیه دومین همایش سراسری پیوند کلیه ایران در دانشگاه علوم پزشکی بابل» گفت: سرطان پروستات معمولاً سرطانی است که رشد آرامی دارد و نقش ژنتیک و ارث در سرطان پروستات شناختهشده است ولی در سرطان مثانه اینطور نیست و بیشتر عوامل خارجی در ابتلاء به این نوع سرطان مؤثر هستند.
وی ادامه داد: علت اصلی ابتلاء به سرطان مثانه سیگار و دخانیات است بطوری که با مصرف دخانیات خودمان را در معرض خطرناکترین سرطان دستگاه ادراری قرار میدهیم.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: مصرف دخانیات، سیگار و اعتیادهای غیر سیگار از قبیل تریاک و مشتقات آنها در ایجاد سرطان مثانه نقش بسیار مهمی دارند.
بصیری گفت: سرطان مثانه علائم هشدار دهنده دارد برخلاف سرطان پروستات که ممکن است سالها بیمار مبتلا بوده و اطلاع نداشته باشد.
این پزشک افزود: در مردان ایرانی اولین و مهمترین علامت در سرطان پروستات نشانه خون در ادرار بوده که متأسفانه مردم به این علامت مهم توجه نمیکنند و جدی نمیگیرند.
متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با مراجعه به پزشک و تشخیص سریع میتوان در مراحل ابتدایی درمان مؤثری داشت ولی در مراحل پیشرفته متأسفانه حتی با انجام شیمیدرمانی و ایمونوتراپی معلوم نیست نتیجه بسیار خوبی گرفت.
بصیری گفت: البته در زمینه جراحی و درمان سرطان مثانه پیشرفتهای خیلی خوبی داشتیم ولی مهمترین بحث در مورد سرطانها، پیشگیری است که با اقدامات ساده همچون عدم مصرف دخانیات و مواد مخدر میتوان از ابتلاء به آن جلوگیری کرد.