آرد ۳ لیوان
آب ولرم ۱ لیوان
نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
روش تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی:
خمیر مایه را با ۱ لیوان آب ولرم مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه کناری بگذارید تا عمل کند.
آرد را دوبار الک کنید تا سبک شود ، وسط آرد را گود کنید و خمیر مایه ، روغن زیتون و نمک را به آن اضافه کنید ، از کناره های آرد با قاشق مخلوط کنید ، پس از اینکه تمام مواد به خوبی مخلوط شدند ورز دهید ، روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را روی ان قرار دهید.
به کمک کف دست روی خمیر فشار دهید و به سمت جلو هدایتش کنید تا خمیر کش بیاید و بعد دوباره به حالت قبل برگردید و این عمل را چندین بار تکرار کنید ، در زمان ورز دادن خمیر سطح کارتان پوشیده از آرد باشد.داخل کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه بگذارید ( روی خمیر برشی به صورت + بدهید تا خمیر بهتر ور بیاید ) ، پارچه ای روی ظرف بگذارید و در جای گرمی ۱ – ۲ ساعت قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود ( هرچه دمای محیط گرم تر باشد خمیر زودتر ور میاید ).
پس از انکه حجم خمیر دو برابر شد دست ها و سطح کار را به کمی آرد آغشته کنید تا خمیر به دست یا محیط کار نچسبد ، خمیر را روی سطح کار قرار دهید و به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید ، سپس هر تکه را جداگانه چند بار با همان روش بالا ورز دهید.تابه های پیتزا را کمی چرب کنید و خمیرها را به شکل دایره های بزرگ روی انها پهن نمایید ، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مجدد کمی پف کند.
فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید و ظرف آبی داخل فر قرار دهید ، پس از اینکه آب بخار کرد تابه ها را درون فر به مدت ۱۰ – ۱۵ دقیقه قرار دهید تا پخت اولیه نان پیتزا انجام شود سپس از فر خارج کنید و مواد مخصوص پیتزا را روی نان ها بریزید و مجدد درون فر بگذارید تا پنیرها ذوب شده و پیتزای آماده شود.
نکته:
منظور از جای گرم برای گذاشتن ظرف خمیر مایه بمدت ۵ دقیقه در محیطی با دمای حدود ۴۰ درجه میباشد که برای اینکار میتوانید مایکروفر را گرم کنید و سپس ظرف را درون مایکروفر به مدت ۵ دقیقه قرار دهید ، حتی میتوانید آن را در کنار شوفاژ یا هر آموزش پخت انواع پیتزا – گرمایی دیگری بگذارید.