آموزش طرز تهیه دمی بلغور گندم خوشمزه
دمی بلغور ترکیه-طرز تهیه بلغور ترکیه-طرز تهیه پلو بلغور گندم
دمی بلغور یکی از غذاهای محلی ایران می باشد که در خراسان جنوبی و شهرستان بشرویه تهیه می باشد. ما امروز طرز تهیه این غذا خوشمزه را با بلغور گندم آماده کرده ایم که با یک آشپزی ساده و کم هزینه در خانه می توانید این غذا ایرانی خوش طعم را درست کنید.
طرز تهیه گندم پلو-طرز تهیه بلغور گندم کرمانی
مواد لازم تهیه دمی بلغور
مواد مورد نیاز | میزان لازم |
برنج خیس کرده | ۲ پیمانه |
بلغور گندم | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
آب | ۵ پیمانه |
روغن | به میزان لازم |
نمک و زرد چوبه | به میزان لازم |
طرز پخت بلغور گندم-یارما پلو-انواع غذا با بلغور گندم
نکات مهم تهیه دمی بلغور گندم
از زعفران هم می توانیم در تهیه دمی بلغور استفاده کنیم. این غذا را می توانیم در پلوپز هم درست کنیم. برای سرو این غذا می توانیم در کنارش از ترشی استفاده کنیم.دستور شماره 2:
مواد لازم:
بلغور (پوست کنده باشهها نه از این بلغورایی که آش می پزن باهاش) یک پیمانه آب ۱ پیمانه گوجه رنده شده ۱ پیمانه (البته میشه رب هم استفاده کرد و به جاش یک پیمانه به آب اضافه کرد) آب گوشت ۱ پیمانه پیاز بزرگ ۱ عدد ادویه دلخواه روغن جزئ جدا نشدنیه (البته اگر روغن حیوانی باشه خیلی اصیل تر هست) آب (در مورد میزان آب باید آب دقیقاً ۳ برابره بلغور باشه حالا پیمانه هرچی که باشه)طرز تهیه: قبل از هرکاری باید بلغور رو توی یک ظرف مناسب اصطلاحاً تفت بدید تا رنگش کمی طلایی بشه مثل رشته پلویی که تفت میدیم. بعد بذارید کنار تا وقت استفاده ازش برسه. اول پیاز رو نگینی (اگر مشکلی با پیاز توی غذا ندارید خلالی) خورد میکنید. بعد از اینکه پیاز طلایی د گوجه (یا همون رب) رو اضافه و نمک و زردچوبه بهش میزنید و خوب تفت میدید تا رنگ بگیره و بعد هم آب گوشت و آب رو بهش اضافه میکنید. در قابلمه رو میبندید تا جوش بیاد. به محض جوش اومدن آب بلغوری که تفت دادید رو میریزید مراقب باشی که بلغور داغه و آب هم در حال جوش وقتی میریزید میپره بیرون روی دستتون نریزه. باقی ماجرا مراحل پخت همون دمی هست. درب رو میذارید و شعله رو ملایم میکنید نه خیلی کم و نه خیلی زیاد باشه. درب رو که گذاشتید صبر میکنید تا آبش کمکم خشک بشه و بهتون یک دمی مناسب بده. البته بهش سر بزنین و آروم هم بزنین اما زیاد هم زدنش هم آبش رو لعابی میکنه و بهتون شفته تحویل میدهها! کدبانو باشید دیگه. بعد از حدوداً ۲۰ دقیقه با شعله ملایم دم کنی رو میذارید ۲۰ دقیقه دم بعد قابلمه رو از روی شعله برمیدارید و به اصطلاح مردم بشرویه غذاتون رو «وریرو» میکنید یعنی غذا تون رو زیر و رو میکنید که همش ته دیگ نشه و دوباره ۲۰ دقیقه دم می ذاریدو بعد هم نوش جان میکنید.
گردآوری و بازنشر: خاتون آنلاین
مطالب مرتبط:
طرز تهیه سوپ بلغور و شیر
آموزش خوراک بلغور(قابلی در زبان اذری )
طرز تهیه و آموزش حلیم بلغور گندم (جِریشْ)( برای سفره افطار)
طرز تهیه و آموزش یارما آشی (آش بلغور)
طرز تهیه و آموزش آش بلغور (یارما شورباسه)
طرز تهیه و آموزش همبرگر سویا و بلغور
طرز تهیه و آموزش یارما پلو(بلغور پلو)
طرز تهیه و آموزش کوکوی بلغور
طرز تهیه و آموزش اش بلغور