طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی و خوشمزه مخصوص عید نوروز
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی
آرد نخودچی ۲۰۰ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم
روغن جامد ۱۰۰ گرم
هل ساییده و الک شده 1 قاشق چایخوری
پودر پسته برای تزیین
روش تهیه روغن جامد برای شیرینی پزی
برای شیرینی هایی که نیاز به روغن صاف قنادی دارن ابتدا روغن جامد های بازاری مثل لادن طلایی رو روی حرارت کاملا ذوب کنید و بعد از خنک شدن چند ساعتی داخل یخچال بذارید تا کاملا جامد بشه و ببنده. بعد هم به مقدار نیاز در شیرینی ها استفاده کنید.
روش تهیه شیرینی نخودچی
ابتدا روغن و پودر قند رو با همزن اونقدر بزنید تا کرم رنگ بشه. بعد هم هل آسیاب شده و آرد نخودچی رو اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر یکدستی بدست بیاد. خیلی مهمه که خمیر رو اونقدر ورز ندید که به روغن بیوفته ولی برای اینکه خمیری یکدست داشته باشید میتونید خیلی کم ورز بدید تا خمیر درست بشه.
این خمیر احتیاج داره که چند ساعتی استراحت کنه. حدود 10 ساعت بهش استراحت بدید.بعد هم بین دو پلاستیک فریزر خمیر رو به ارتفاع 1 سانتی متر پهن کنید و قالب بزنید. روی سینی کاغذ روغنی بذارید و شیرینی های قالب زده رو روی کاغذ روغنی قرار بدید. بعد هم در دمای 160 درجه در فر از قبل گرم شده بذارید تا حدود 10-15 دقیقه بپزه. شیرینی ها زمانی آماده اس که کمی زیرشون تغییر رنگ بده.
روی شیرینی ها پودر پسته بریزید
وقتی هم که از فر خارج کردید بذارید تا کاملا خنک بشه و بعد از سینی خارج کنید.
نکات تهیه شیرینی نخودچی
این شیرینی در فر تغییر حجم نمیده و به همون شکل که قالب زده میشه باقی میمونه. پس اگر شیرینی تون پهن شد و یا فرمش رو از دست داد مقدار مواد اولیه رو درست استفاده نکردید.
این شیرینی تا زمانی که داغه بسیار شکننده اس و همچنین ممکنه جای انگشتتون روی شیرینی ها بمونه. پس تا خنک شدن شیرینی ها صبوری کنید و بهشون دست نزنید.
در خیلی از دستور ها این شیرینی تخم مرغ یا زرده تخم مرغ داره که من هم امتحان کردم و به نظرم خیلی جالب نشد. این دستور که تخم نداره خیلی خوشمزه تر و ترد تره و در واقع خیلی سریع پودر میشه.
توی بعضی از دستور ها هم دیدم که چند قاشق از آرد نخودچی برمیدارن و به جاش آرد سفید میریزن که فکر میکنم نتیجه خیلی خوبی میده و به زودی امتحان میکنم.
طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی مخصوص عید نوروز
آرد نخودچی مرغوب 500 گرم ( لوازم قنادی ها معمولاَ 2 یا 3 نوع آرد دارند بفرمائید بهترینش را به شما بدهند ). آرد گندم 3 قاشق غذاخوری سر پر از آرد نخودچی برداشته به جای آن 3 قاشق غذاخوری آرد گندم اضافه نمائید .
پودر قند 175 گرم. روغن جامد آب کرده 175 گرم ( لادن یا جهان توصیه ی من است ) .هل سائیده شده یک قاشق چای خوری و یا وانیل به میزان یک سوم قاشق چای خوری
طرز تهیه :
آردها را با هم الک کنید و پودر قند و هل را هم به آنها اضافه کرده روغن آب کرده را رویش ریخته خمیر را ورز دهید تا به هم بچسبد .
این خمیر استراحت نمی خواهد . مدت زمان پخت 15 تا 20 دقیقه با درجه حرارت 170 البته زمان پخت تو هر فری متفاوته
نوع دیگر شیرینی نخودچی
موادلازم:
آردنخودچی ۲۰۰ گرم
روغن جامد ۱۰۰ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم
هل آسیاب شده ۱ ق چ
زعفران غلیظ (اختیاری) ۲ ق غ
ابتدا همه مواد رو به دمای محیط برسونید.
روغن جامد رو با پودر قند با همزن بزنید
تا مایه سفید ,لطیف ویکنواختی داشته باشید, بعد پودرهل اضافه کنید وآردنخودچی روالک کرده واضافه کنید
تا خمیر نرمی بدست بیاد این قسمت کمی به صبر وحوصله نیاز داره تا خمیر به چسبندگی برسه باید خوب ورز بدیدتا همه مواد باهم مخلوط بشه
برای ۲۴ ساعت درکیسه فریزرگذاشته تااستراحت کنه بعدازاین مدت روی میزآشپزخونه خمیر را لای دوتا کیسه فریزربه قطر۱سانت باز کنید
بعد قالب بزنید
وتوی سینی فرکه کاغذروغنی انداختیدبزاریدتوی فرگرم شده (۱۶۰ درجه سانتی گراد)طبقه وسط برای مدت ۱۰ تا۱۵دقیقه اندازه ای که ته شیرینی ها کمی طلایی بشه کافیه بعد که از فر درآوردید بهش دست نزنید تاکاملا خنک بشه بعد از کاغذروغنی جداکنید.
بازنشر: خاتون آنلاین
مطالب مرتبط:
آموزش طرز تهیه شیرینی کرکی ویژه عید نوروز
آموزش طرز تهیه شیرینی کره ای مربایی مخصوص عید نوروز
آموزش طرز تهیه تارت نارنگی+خوشمزه ترین شیرینی پاییزی
آموزش طرز تهیه شیرینی مغزدار شکلاتی+شیرینی شب عید
آموزش طرز تهیه شیرینی کرم کدو تنبل دانمارکی