پکتین سیب و تأمین آن یکی از ویژگیهای استفاده از سیب است. علاوه بر مزایای فراوان استفاده از سیب، دریافت پکتین سیب نیز دارای مزایای فراوانی برای فرد مصرفکننده است. پکتین سیب یک منبع عالی از فیبر محلول است که میتواند مزایای چشمگیری را برای بهبود سلامت در بدن ما فراهم کند. در این مقاله سعی خواهیم کرد که به بررسی فواید پکتین سیب بپردازیم.
پکتین سیب چیست؟
پکتین یک نوع فیبر محلول است که در دیواره سلولی همه ماده گیاهی یافت میشود. با این حال، در هر نوع گیاه در این زمینه متفاوت مقدار وجود دارد، اما سیب در تأمین این مواد مغذی مفید است. پکتین به عنوان یک نوع فیبر محلول در آب، قادر به کمک به تعدادی از فرآیندهای بدن، از فرایند هضم تا به سلامت قلب و عروق است. این ماده غذایی میتواند آب را برای روده جذب کند که همین امر میتواند هضم را کند یا نرمال کند. درست همانطور که همه گیاهان حاوی مقادیری از پکتین هستند، تمام انواع سیبها نیز واجد این خاصیت هستند، اما این مقدار ممکن است بین انواع مختلف سیب تفاوت کمی وجود داشته باشد.
ارزش تغذیهای پکتین سیب
هنگامی که سخن تغذیه میشود، باید در نظر بگیریم که پکتین یک فیبر محلول است که یک شکل از کربوهیدرات است، اما پکتین سیب تنها مقدار کالری ناچیزی را به تأمین میکند. با این حال، پکتین سیب اغلب در غلظتهای بیشتری فروخته میشود و در یک بسته ۵۰ گرمی پکتین سیب، شما بیش از ۱۶۰ کالری و همچنین میزان قابلتوجهی از عنصر آهن و مس را دریافت خواهید کرد.
مزایای استفاده از پکتین سیب
مزایای عمده استفاده از پکتین سیب عبارتاند از: تقویت فرایند هضم، پیشگیری از ابتلای به سرطان، بهبود سلامت و عملکرد مغز و مراقبت از پوست، از جمله این موارد هستند.
کمک به بهبود فرایند هضم
هنگامی که پکتین وارد بدن میشود، مایع را از دستگاه گوارش به سمت خود جذب میکند تا یک ماده ژل مانند ایجاد کند که میتواند از بروز علائم اسهال در فرد مصرفکننده جلوگیری کند و سیری کامل را القا کند، که همین امر میتواند به فرایند کاهش وزن کمک کند.
پیشگیری از ابتلای به سرطان
برخی تحقیقات نشان دادهاند که پکتین میتواند نقش مهمی در جلوگیری از سرطان سینه ایفا کند، اگر چه این تحقیقات در این زمینه هنوز در مراحل اولیه خود است.
کمک به پیشگیری از ابتلای به بیماریهای قلبی عروقی
پکتین سیب به این خاصیت شناخته شده است که از جذب کلسترول اضافی در معده جلوگیری میکند، که همین میتواند سطح کلسترول تام و شانس ابتلا به عارضه آترواسکلروزیس ( تصلب شرایین) را کاهش دهد، و همچنین خطر ابتلا به حملات قلبی و سکته مغزی را نیز کاهش میدهد.
بهبود سلامت پوست
بعضی از مردم میخواهند پودر پکتین سیب را به پوست خود بزنند تا علائم التهاب را بدن آنها کاهش دهد، گرچه این مزایا از طریق تحقیقات قابلتوجهی حمایت و تائید نمیشود و برای تائید کامل آن نیاز به تحقیقات بیشتری است که در آینده باید انجام شود.
کمک به بهبود گلودرد
فیبرهای محلول مانند پکتین سیب میتواند یک پوشش و مانع در گلو ایجاد کند که همین امر میتواند التهاب و علائم گلودرد را در فرد مبتلای به این بیماری تسکین دهد.
منبع مقاله :organic facts
این مقاله به طور اختصاصی توسط مجله قرمز ترجمه شده است.
دیدگاه بگذارید